Dodaj do ulubionych

Wybielanie zębów (u stomatologa)

07.05.22, 18:40
Wiem, były już kiedyś takie wątki, ale może ktoś coś jeszcze skrobnie w temacie, bo np. pojawiły się jakieś nowe opcje.

Córka się zastanawia (ma piękne równe zęby, ale naturalne szkliwo niezbyt jasne) i nie wiem, czy odradzać, czy wspierać w decyzji.

Z góry dziękuję 😊
Obserwuj wątek
    • taje Re: Wybielanie zębów (u stomatologa) 07.05.22, 19:42
      Wspierać. Byle nie przesadziła z docelowym odcieniem bieli ale przy wybielaniu u dentysty chyba to nie grozi.
    • krwawy.lolo Re: Wybielanie zębów (u stomatologa) 07.05.22, 19:46
      A takie wybielanie, to na czas dłuższy działa? W założeniu oczywiście, że o zęby się dba i nie pali się ani nie żuje tytoniu.
      • taje Re: Wybielanie zębów (u stomatologa) 07.05.22, 19:48
        Na kilka lat.
        • krwawy.lolo Re: Wybielanie zębów (u stomatologa) 07.05.22, 20:10
          dzięx
    • 1papryczka.chili Re: Wybielanie zębów (u stomatologa) 07.05.22, 19:59
      Niech wybiela, z tą myślą jednak, że to osłabia zęby. Generalnie ja oraz moje koleżanki dentystki wybielamy zęby do piątek włącznie, właśnie po to, aby nie osłabiać trzonowców. Polecam wybielanie nakładkowe. W gabinecie wezmą wyciski, zrobią dla niej nakładki, które będzie miała na kolejne wybielania, gdyby chciała powtarzać, np co pół roku. Strzykawkę z żelem może sobie na allegro kupić za 1/4 tej kasy co w gabinecie (Opalescence 16%, chyba że miałaby nadwrażliwość dużą to wtedy 10%).
      • marcelinasok Re: Wybielanie zębów (u stomatologa) 07.05.22, 21:42
        Nakładkowe jest obrzydliwe po 10 minutach jestem zafafluniona cała i muszę kończyc sesję.
        Najlepsze jest profesjonalne w gabinecie czy osłabia zęby nie stwierdziłam a wybielam od lat co roku w gabinecie .doszlam do koloru b1.
        Efekt wybielania jest zależny od własnego koloru,ph śliny ,diety.
        Wybielanie aby podtrzymać efekt trzeba powtarzać najlepiej cok lub co dwa lata.
        • grey_delphinum Re: Wybielanie zębów (u stomatologa) 07.05.22, 21:56
          Dziękuję Wam bardzo za wszystkie wskazówki 😊

Zastanawiam się, czy w ogóle mozna wybielać przy nadwrażliwych zębach (córka się na to skarży, używa specjalnej pasty)?

A jaka metoda jest najlepsza (o co pytać) i z jakim kosztem trzrba się liczyć?
          • czerwonylucjan Re: Wybielanie zębów (u stomatologa) 07.05.22, 22:26
            Przy nadwrazliwosci? Zapomnij..
            • marcelinasok Re: Wybielanie zębów (u stomatologa) 07.05.22, 22:40
              A skąd nadwraźliwość?
              Niech postosuje elemex żel na tę nadwraźliwość.
              A jak bardzo chce wybielać to nakładkowe i małe stężenia 10%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka