Dodaj do ulubionych

Kurier nie zostawił awizo

07.05.22, 19:53
I do tego paczka wraca do nadawcy, bo rzekomo odmówiłam przyjęcia. Fakt, nie sprawdziłam maila, zagapiłam się i nie było mnie w domu, ale DHL- bo o nich mowa- ma w regulaminie, że zostawia awizo, paczka ma czekać 7 dni w punkcie odbioru. Dziś dopiero sprawdziłam, że awiza nie ma, a paczka w drodze do nadawcy jako zwrot. Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło- teraz mam zamówić ponownie po prostu (wyjaśniając sprawę z nadawcą)? składać reklamację w dhl?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Kurier nie zostawił awizo 07.05.22, 19:58
      Ty nie jesteś stroną dla dhl, ja bym wyjaśniała z nadawcą, może można to jednak jeszcze cofnąć.
      • elinborg Re: Kurier nie zostawił awizo 07.05.22, 20:09
        Ze strony dhl wynika,że paczka jest już w centrum przeładunkowym, czyli w poniedziałek pewnie będzie u nadawcy, z którym w weekend nie ma kontaktu , bo to sklep.
    • krwawy.lolo Re: Kurier nie zostawił awizo 07.05.22, 20:25
      Miałem podobny problem z DHL-em w Niemczech. Podałem w zamówieniu, żeby towar dostarczono do punktu odbioru, nie do domu. Faktycznie, wyszło niedokładnie, jakobym podał punkt w sąsiedniej wiosce. Jednak nie udało mi się sprawy odkręcić. Faceci z hotline, gadający skądinąd łamaną niemczyzną (Kanaken Deutsch - Pepa i Snejkowa wiedzą, o co chodzi), powtarzali mi to samo, co widziałem w internetach. Zero autentycznej komunikacji. Jakby w tych różnych magazynach nie pracowali ludzie, do których możnaby było zadzwonić, jakby ludzie nie prowadzili samochodów i nie mieli telefonów komórkowych.
      Ale to i tak lepiej, niż z Ajerfrancą. Tam dzwoniąc na hotline gadasz z komputerem, który kieruje cię do internetów. smile
      • beneficia Re: Kurier nie zostawił awizo 07.05.22, 20:29
        Weź ty zacznij normalnie pisać po polsku, bo te ajerfrance i łylisy są niestrawne.
        • krwawy.lolo Re: Kurier nie zostawił awizo 07.05.22, 20:36
          Zacznę, jak inni przestaną używać skrótów. tongue_out
          • beneficia Re: Kurier nie zostawił awizo 07.05.22, 20:41
            Jakich niby skrótów?
            • krwawy.lolo Re: Kurier nie zostawił awizo 07.05.22, 20:48
              CH - to bynajmniej nie Szwajcaria a centrum handlowe .. i inne.
              A moim osobistym hitem mijającego tygodnia jest onek, znaczy owczarek niemiecki.
              Skrót tak absurdalny, że aż piękny. smile
              • beneficia Re: Kurier nie zostawił awizo 07.05.22, 20:55
                A tak, rozumiem, moi faworyci to p-kole i n-lka (jeśli dobrze pamiętam).
                Niemniej - pls wink
              • m_incubo Re: Kurier nie zostawił awizo 07.05.22, 23:44
                Nienawidzę skrótu "onek", aż mi zęby cierpną.
                Bardziej mierzi mnie chyba tylko "sylwek".
                • krwawy.lolo Re: Kurier nie zostawił awizo 07.05.22, 23:47
                  A sylwek to co?
                  • kira02 Re: Kurier nie zostawił awizo 08.05.22, 14:43
                    Sylwester? Zagaduje...
      • rozaliaolaboga Re: Kurier nie zostawił awizo 08.05.22, 05:19
        Wyobraź sobie, że proces wysyłki i zwrotów w wielu magazynach jest zautomatyzowany. To są często wielkie hale, myslisz, że ktoś będzie odbierał telefon i szukał twojego zamówienia, żeby dodać tam dopisek, gdzie dostarczyc paczkę?
        Pracuje w sklepie internetowym. Klienci myślą, że u nas siedzi na krzesełku pan Zenek, i jak przychodzi zamówienie, to on się zrywa i pakuje, a w międzyczasie można do niego zadzwonić, żeby coś zmienił, wyjął, dodal, adres poprawił... No więc nie, to tak nie działa 😂
    • rb_111222333 Re: Kurier nie zostawił awizo 07.05.22, 20:31
      Składać, nie masz nic do stracenia
    • ewcia.1980 Re: Kurier nie zostawił awizo 07.05.22, 22:31
      W sumie to niewiele zdziałasz taką reklamacją.

Miałam kiedyś podobną sytyację.
      Nie było mnie w domu jak przyjechał kurier.
      W sumie to już wracałam jak do mnie dzwonił i muał poczekać no ale ok 🤷‍♀️🤷‍♀️
      Dzwonię następnego dnia do niego z pytaniem o której będzie bo zależało mu na przesyłce.
      A kurier na to, że tej przesyłki do mnie już nie ma i udaje głupa, że nie wie co się stało i w stylu "i co mi pani zrobi".
      No to posprawdzałam co i jak i okazało się, że odznaczył, że odmawiam przyjęcia przesyłki i wróciła ona do sprzedającego.
      Wkurzyłam się bo tak się sprawy nie załatwia.
      Zadzwoniłam zwrócić kurierowi uwagę a ten z paszczą do mnie i z tekstem "to niech sobie pani pisze skargę" rzucił słuchawką.
      No to napisałam..... wedle życzenia 🤣🤣🤣
      Ale był potem obrażony. 😁
    • koronka2012 Re: Kurier nie zostawił awizo 07.05.22, 23:34
      Zadzwoń na infolinię do DHLu miałam ostatnio podobną akcję bo przesyłka dotarła do sklepu który okazał się być w remoncie. W punkcie przeładunkowym ta przesyłka czeka co najmniej kilka dni zanim zostanie odesłana. Choć kurier powinien się skontaktować i spytać o dalsze dyspozycje, tak mi powiedzieli u nadawcy
    • kicifura Re: Kurier nie zostawił awizo 08.05.22, 07:55
      Do mnie w ogóle nie próbowali dostarczyć, nie było smsa ani maila, tylko później sprawdzałam po numerze przesyłki historię paczki i były podobno dwie próby dostarczenia w czasie gdy siedziałam na kwarantannie i też zwrot do nadawcy. Olałam, bo mi nie zależało, ale teraz jak mogę to unikam dhla
      • kicifura Re: Kurier nie zostawił awizo 08.05.22, 07:58
        A, przepraszam, pierwsza próba była nieudana, a druga "odmowa odebrania paczki". Oczywiście nie widziałam kuriera na oczy.
        Moim zdaniem tak zaznaczają jak im się nie chce dostarczyć jakiejś paczki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka