kkalipso 08.05.22, 19:58 Ja w tym roku jak nigdy, Krystian jest dla mnie absolutnym faworytem. Ponoć największym konkurentem Anglii Macie swoich faworytów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homohominilupus Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 20:02 Nie. Nie moje klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 20:10 Nie, od paru lat już nie oglądam nawet żeby się pośmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 20:15 To ogląda jeszsze ktoś w wieku przedemerytalnym? Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 22:34 Ogląda, ja do emerytury mam jeszcze niecale trzydzieści lat;p Niby dla beki oglądamy, ale w sumie jak już jest punktacja nadawana to wszyscy śledzą (z dziesięciu nas przeważnie sie zbiera) Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 20:23 Ostatni raz kiedy wiedziałam o co kaman w Eurowizji to jak Edyta Górniak spiewala „To nie ja byłam Ewą” 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 22:39 No smuteczek. Z pewnoscia na nich zaglosuję, oraz na Łotwę 💚 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 10:28 Bardzo podoba mi się głos Mahmood'a, choć styl muzyczny nie bardzo mój. Jednak nie sądzę żeby mieli szansę na wygraną. Ta piosenka jest trochę smętna, choć ładna i tekst ok. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 17:34 Kibicowałam Mahmoodowi w 2019, kiedy zajął drugie miejsce. Bardzo się rozwinął wokalnie przez ostatnie lata. Ma fajną chemię z Blanco. Udany duet. Piosenka klasyczna, bardzo włoska, bardzo eurowizyjna w "starym stylu". Moze sentymenty się w widzach obudzą? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 17:48 No zobaczymy, ale wydaje mi się, że po zeszłorocznej wygranej widzowie nie tego się po IT spodziewają Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 22:23 Jak przejdzie eliminacje to będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
gralam.w.familiadzie Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 22:27 Lubię Eurowizję. Ale fenomenu tego miauczącego Polaka nie ogarniam. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 22:33 Ja tez nie, myślałam że wyślą Darię. A ten tu niby dobrze śpiewa, ale piosenka jakas smetna - bardzo mi się kojarzy z tym gostkiem co wygrał z Holandii bodaj trzy lata temu.Ale jego piosenka była fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 13:41 całe szczescie ze nie wysłali Darii, dla mnie jej piosenka to dramat, a ona sama spiewac po prostu nie umie. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 22:54 Pochodzi z rodziny o muzycznych tradycjach – jego ojciec grał na syntezatorze w zespole Róże Europy, a dziadek, Wiesław Ochman, jest śpiewakiem operowym[6]. Początkowo fascynował się sportem, pływał i chciał zostać piłkarzem, a za namową rodziców zaczął uczyć się gry na fortepianie i trąbce[6]. W okresie licealnym podjął naukę śpiewu i wcielił się w rolę księcia w szkolnym przedstawieniu musicalowym Kopciuszek[6]. Podjął studia na Akademii Muzycznej w Katowicach w klasie wokalistyki klasycznej[7]. W 2020 wziął udział w przesłuchaniach do 11. edycji programu rozrywkowego typu talent show The Voice of Poland. Dołączywszy do drużyny Michała Szpaka, przeszedł pomyślnie przez kolejne etapy konkursu i ostatecznie dotarł do finału, w którym zdobył największe poparcie widzów. Po finale wydał swój debiutancki, autorski singel „Światłocienie”[6]. W kolejnych miesiącach wydał single: „Wielkie tytuły”, „Wspomnienie” i „Ten sam ja”[6]. We wrześniu 2021 otrzymał Nagrodę Publiczności w koncercie „Premiery” na 58. Krajowym Festiwalu Piosenki Polskiej w Opolu[6], w którym wykonał utwór „Prometeusz”[8][9][10][11]. 19 listopada wydał debiutancki album, zatytułowany po prostu Ochman[12], za który był nominowany do zdobycia nagrody w kategorii „Odkrycie Empiku – muzyka” na gali rozdania Bestsellerów Empiku 2021[13]. Taki tam miauczący Polaczek. Ja się w jego głosie zakochałam muzyka poważna/opera powiązana ze wspóczesną. Odpowiedz Link Zgłoś
gralam.w.familiadzie Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 23:02 To, że ma znanego dziadka nie znaczy, że jest zdolny. Miauczy, jak kot, który się wypróżnić nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 23:05 Wszyscy są zachwyceni jego głosem, może po prostu się nie znasz....bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 00:12 Może głos ma i wybitny, ale sama piosenka nudna i nie zapada w pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 22:30 Czekamy! :p U nas to coroczne święto towarzyskie, zapoczątkował to mój maz ktory zaczął to oglądać z kolega, potem dołączyłam ja i kolejni znajomi, itak jakoś wyszło że od kilku lat wszyscy spotykają sie u nas, żeby oglądać Eurowizję ;p Faworytów nie mam, bedę oglądała półfinały to sobie wybiorę - tak jak w zeszłym roku. Byłam w szoku, że The Rasmus na Eurowizję wysłali i że on jeszcze zyje. Btw, macie może jakieś pomysly na udekorowanie imprezy z okazji Eurowizji? Na razie wymyśliłam rozwieszany napis z logiem Eurowizji na ścianie, i jakieś makaroniki, w ktore powbijam wykałaczki z flagami państw które przejdą do finału ;p Odpowiedz Link Zgłoś
gralam.w.familiadzie Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 22:35 Za małolata uwielbiałam the rasmus, w porównaniu z tym gównem które wysyła polska to przepaść Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 22:39 Też go nie chcę. Wolałam Darię. Ale coś czuje, że w tym roku Polska bedzie wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 06:50 Przecież oba tak dziamga, że uszy bolą. Strzaszna jest 🙉 Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 13:30 Ja lubię to dziamganie ;p Ochman ma o wiele lepszy głos, ale nudną jak flaki piosenkę. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 23:04 Chyba nigdy w życiu nie oglądałam. Chyba że jakiś fragment przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
laluna82 Re: Czekacie na Eurowizję? 08.05.22, 23:23 Nie. Potem docierają do mnie wyniki bo media o tym trąbią ale nikt specjalnego wrażenia na mnie nie zrobił nie przepadam za taką muzyką. A Krystian choć zapewne zdolny, męczy mnie niemiłoiernie swoim śpiewem. To jest dla mnie rodzaj zawodzenia, jęczenia. Podobnie męczą mnie wszystkie gwiazdki śpiewające w stylu Górniak - wycie i zawodzenie, choć zapewne czyste. Zwłaszcza że teraz ich pełno po tych wszystkich programach. Nie piszą tekstów, muzyki i znikają po 2 sezonach. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 00:00 Tak bardzo czekam, że niie mam pojęcia o jakim Krystianie piszesz Wiem, mogłabym wygooglać, ale jest mi całkowicie wszystko jedno kto to, więc nie będę I nie wiem kiedy Eurowizja jest, co chyba dogłębnie pokazuje moje zaangażowanie w to wydarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 05:42 Nigdy nie oglądałam eurowizji. Może w dzieciństwie? Ale wtedy każdy oglądał festiwale, bo to było święto. Odpowiedz Link Zgłoś
kasandra33 Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 06:14 Nie, bo nie lubię imprez playbackowych Odpowiedz Link Zgłoś
gralam.w.familiadzie Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 10:28 Tam śpiewają tylko bez playbacku Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 10:33 kasandra33 napisała: > Nie, bo nie lubię imprez playbackowych Trollina cierpi jak nie wie o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
lea_233 Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 06:16 Nie oglądam, nie czekam. W tym roku poczytam tylko trochę z ciekawości jak sobie poradzi wnuczek "tego Ochmana" Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 07:14 Oglądam,słucham tylko ,,naszych,, a póžniej zwyciężcę,Krystiana podziwiam👍👍👍 Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 07:59 Na Mołdawię zagłosuję, można się przynajmniej pośmiać. Miauczenia w wykonaniu Ochmana nie trawię, ale nie jestem melomanem. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 08:29 Nie, nigdy nie oglądam. Nie wiem nawet, o jakim Krystianie mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 09:51 Zainspirowana posłuchałam piosenki i uważam, ze nie ma żadnych szans w jakimkolwiek masowym konkursie- i wykonawca i piosenka są absolutnie bezpłciowe, zapomina się to natychmiast po zakończeniu występu. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 09:52 Matko, kto to w ogóle ogląda?? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 10:08 m_incubo napisała: > Matko, kto to w ogóle ogląda?? > O matko, tylko bedzie jakies 183 miljony widzow na kilku kontynentach Nie ma sie z czego nabijac to jest najwiekszy na swiecie konkurs na zywo. Cala Europa sie dobrze bawi, a w Polsce trzeba pokwasic na Eurowizje. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 13:09 183 miliony na kilku kontynentach to ma być ta cała Europa? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 13:27 m_incubo napisała: > 183 miliony na kilku kontynentach to ma być ta cała Europa? O co ci jeszcze chodzi? Ty nie ogladasz i to jest najwazniejsze, ale po co formulujesz pytanie "kto to jeszcze oglada?". Otoz co roku coraz wiecej chetnych i tego sie czepnij. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Czekacie na Eurowizję? 10.05.22, 08:43 No właśnie tego się czepnęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Czekacie na Eurowizję? 10.05.22, 09:39 m_incubo napisała: > No właśnie tego się czepnęłam. > Nie, szyderczo zaczepilas: Kto to jeszcze oglada. Nie jestes na biezaco, zupelnie tak jakbys skupiala sie tylko na wlasnym podworeczku. Odpowiedz Link Zgłoś
myszu13 Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 12:44 Ja czekam Nie jestem fanką prezentowanej tam muzyki, ale fascynuje mnie Eurowizja jako zjawisko. Świetne do prasowania. Poza tym zdarzają się perełki. Polecam komedię na netflixie www.filmweb.pl/video/Zwiastun/Eurovision+Song+Contest%3A+Historia+zespo%C5%82u+Fire+Saga+Zwiastun+nr+1+polski-53964 Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 13:13 > Nie jestem fanką prezentowanej tam muzyki, .. Ha ha ha. Przeciez tam jest prezentowana tak roznorodna muzyka, ze kwalifikowac ja jako jednosc swiadczy o dyletancji. Odpowiedz Link Zgłoś
laluna82 Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 14:24 ale żeby trafić na jedną, w miarę fajną/dobrą, to musiz wysłuchać kilo szlamu. Nie mam cierpliwości, czasu i uszu szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 12:49 Po czasach PRL nie oglądałam, ale kilka lat temu "dla beki" pokazałam córkom i od tamtej pory oglądamy sobie razem W tym roku przynajmniej polski reprezentant nie jest żenujący Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 14:52 w czasach prl nieszkałaś w europie zachodniej? Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 16:56 To kiedy u nas pokazywano Eurowizję? W latach 90"? Na pewno było to dawno temu, ale może faktycznie juz nie za PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Czekacie na Eurowizję? 10.05.22, 06:48 w prl nie dawali na żywo, dawali pocięte po wielu tygodniach piosenki, jeśli już, od lat 90 Polska pokazuje całość na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
szarakratka Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 13:22 A będzie Ukraina i ich "Bayraktar?" Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 15:21 Będzie (na 100%) nie wiem, czy z tą piosenką, ale tak. Ciekawe czy przypadkiem nie wygrają ze względu na sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 13:34 Żebym jakoś specjalnie czekała i przebierała nogami, to nie, ale jak nic innego mi nie wypadnie, to owszem, obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Czekacie na Eurowizję? 09.05.22, 13:57 Nie, nigdy nie ogladalam Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: Czekacie na Eurowizję? 10.05.22, 08:06 Raz oglądałam, chyba więcej niż 10 lat temu. Wracałam z delegacji i miałam nocleg przesiadkowy w Helsinkach, siedziałam w hotelu bo była parszywa pogoda. No i wygrał ten śmieszny zespól metalowy. W hotelowym barze miejscowi świętowali do upadłego. Po tym ekstremalnym doświadczeniu nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Czekacie na Eurowizję? 10.05.22, 09:36 > miejscowi świętowali do upadłego. Po tym ekstremalnym doświadczeniu nigdy więcej. Ha ha ha, nie ma nic bardziej irytujacego niz jak inni sie ciesza W Szwecji od kiedy wygrala ABBA to jest majowy festyn narodowy. Najpierw eliminacje jako festiwal melodii kiedy wybiera sie reprezentacje czyli kilkutygodniowe imprezy w roznych miastach, pozniej juz tylko wyczekiwanie na maj maj maj, radosny maj. Taka to juz tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: Czekacie na Eurowizję? 10.05.22, 09:42 Nie chodziło mi o świętowanie Finów, które mi wtedy zwisało i powiewało, tylko o show pt. "Konkurs Eurowizji" i ekstremalne przeżycie polegające na jego oglądnięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Czekacie na Eurowizję? 10.05.22, 09:50 > ekstremalne przeżycie polegające na jego oglądnięciu. Musialo byc dla ciebie ekstremalne i stad to: nigdy wiecej. Slusznie, po co sie katowac Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: Czekacie na Eurowizję? 10.05.22, 10:01 Masz rację, już się nie katuję, podobnie jak Sylwestrem Marzeń i innymi podobnymi produkcjami. Styl, poziom i grupa docelowa podobne, to drugie lokalne, to pierwsze międzynarodowe Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Czekacie na Eurowizję? 10.05.22, 11:37 > Styl, poziom i grupa docelowa podobne, to drugie lokalne, to pierwsze międzynarodowe big_grin Ach ta wyzszosc wlasnej wykwintnosci Idz pani do opery i nie marudz Odpowiedz Link Zgłoś