mashcaron 08.05.22, 21:38 Jest tak cholernie zielono, że aż się w głowie kręci. Choć to może raczej od łażenia z łbem zadartym:p Uwielbiam świeżą zieleń młodych, wiosennych lisci, to chyba najpiękniejszy kolor w naturze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Borze! Jak zielono :) 08.05.22, 21:46 No jest. Wiosna wręcz wybucha. Bardzo to lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Borze! Jak zielono :) 08.05.22, 21:47 Właśnie wracam z urlopu we Włoszech. Ta zieleń teraz jest aż rozbuchana, pełnią wiosny i zapachów. Poczułam się jak w dzieciństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Borze! Jak zielono :) 10.05.22, 09:54 Ojej, jak w "Pokoju z widokiem" Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Borze! Jak zielono :) 08.05.22, 21:47 Ja przeżyłam szok - jak u nas przyroda była nierozwinięta, to wyjechaliśmy na kilka dni nad morze i bylo tak jak na zdjęciach poniżej. Po powrocie bylo już tak zielono jak u was. Przeżyłam niezłe ździwko 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Borze! Jak zielono :) 08.05.22, 21:50 Wiesz, w Polsce mamy teraz ten moment, kiedy bez zaczyna szaleć z kwitnieniem- nic piękniejszego chyba nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Borze! Jak zielono :) 10.05.22, 00:41 Kilka dni temu wyjeżdżałam i bzu u nas na pewno jeszcze nie było. Ani konwalii. Gdzieniegdzie niezapominajki dopiero. Tulipany były, fakt. Przechodziłam gdzieś przez Planty i nagle po prostu UDERZENIE ZAPACHU ...patrzę do góry BEZ. Potem w Ogrodzie Profesorskim bez i liliowy i biały i oba pachnące tak intensywnie😊. A pierwszego dnia po powrocie partner mi do łóżka rano przyniósł dzbanek dzikiego bzu ze spaceru z psami. Ta wiosna jakoś ostatnio mega przyspieszyła. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Borze! Jak zielono :) 10.05.22, 00:53 To ten pachnący obłędnie bez. Też. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Borze! Jak zielono :) 08.05.22, 22:41 Przecież wyraźnie widać, że bór jest zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Borze! Jak zielono :) 08.05.22, 22:23 Tak, z dnia na dzień wybuchło! Maj to najpiękniejszy miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Borze! Jak zielono :) 08.05.22, 22:26 Też to kocham, co roku, nigdy mi sie nie znudzi, a i urodziny mam w maju, nie ma piekniejszego miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Borze! Jak zielono :) 09.05.22, 00:08 Ja się nie mogę nacieszyć lasem. Od ładnych kilku lat nie miałam lasu blisko, same pola po horyzont. A teraz 5 minut i jestem! Sama sobie nie zdawałam sprawy jak mi tego brakowało. Tej zieleni, słońca przebijającego przez liście, tych jazgoczacych ptaków, wiewiórek Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Borze! Jak zielono :) 10.05.22, 01:04 Też tak mam. I maj jest super. Tyle, że ostatnio mam obawy co do dzików. Odyńców wkurzonych i loch z warchlakami Nigdy nie bałam się dzików czy łosi, a jednak niedawno miałam niemiłe przygody i przestałam być taka pewna siebie w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Borze! Jak zielono :) 10.05.22, 07:28 U mnie chyba nie ma dzików, bo ani żadnego nie spotkałam ani śladów po nich. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Borze! Jak zielono :) 08.05.22, 22:39 Tak, eksplozja zieleni! Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Borze! Jak zielono :) 09.05.22, 09:12 Jeszcze takie z porannego marszobiegu Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Borze! Jak zielono :) 09.05.22, 09:25 Świetna fotka, taka romantyczna ☺️ Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Borze! Jak zielono :) 09.05.22, 13:47 Wczoraj zrobiona na cmentarzu. Świetny cmentarz i na szczęście można wejść z psem. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Borze! Jak zielono :) 10.05.22, 01:08 Morze mleczy ( uwielbiam) plus słodziak. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Borze! Jak zielono :) 09.05.22, 13:38 Zielono, pachnaco, kwitnaco. Maj jest piekny! Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Borze! Jak zielono :) 10.05.22, 01:13 Maj w górach? Chciałabym być we wszystkich miejscach, z których zdjęcia są w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Borze! Jak zielono :) 10.05.22, 01:10 To chyba jabłoń ale kwiaty ma tak duże niczym magnolia😁. Zazdraszczam. Coś przepięknego. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Borze! Jak zielono :) 10.05.22, 08:40 A jak pachnie! Licze, ze te wszystkie kwiaty giganty zaowocuja jablkami gigantami Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Borze! Jak zielono :) 10.05.22, 09:53 Najpiękniejszy moment roku. Jednego dnia jeszcze szarawo, następnego dostajesz po oczach taką dawką soczystej zieleni, że człowiek jest centralnie pijany, mam to I to uczucie, kiedy mijasz niepozorny krzaczek, kwiatków jeszcze prawie nie widać, a to jest bez i cię zwala z nóg Odpowiedz Link Zgłoś