Dodaj do ulubionych

W Biedronce, ekspedientka skasowała

12.05.22, 12:32
podwójnie jedną rzecz w cenie 22 zł.
Nie zauważyłam pomyłki na miejscu. Dopiero w domu przeglądam rachunek a tu 2 x 22zł.
Stracona sprawa? Czy idziecie do sklepu i mówicie o co chodzi? Bo jak niby teraz udowodnię, że brałam tylko jedną rzecz?
Obserwuj wątek
    • gajmal Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 12:34
      Może jest monitoring?
    • rb_111222333 Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 12:35
      Może zapis z monitoringu? Jak bym się w to nie bawiła dla 22 zł.
    • iwoniaw Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 12:37
      Masz dwie opcje:
      1) dajesz spokój - tracisz 22 zł
      2) idziesz i tu znów 2 opcje:
      2a - nie uznaja ci tej reklamacji - tracisz 22 zł
      2b - sprawdzaja stan magazynowy, uznają ci reklamację - oddają ci 22 zł.

W najgorszym razie tracisz 22 zł, w lepszym - odzyskujesz stratę. Jesli biedra nie jest na drugim końcu swiata i odzyskiwanie tych pieniedzy nie jest typowym dzialaniem "skórka za wyprawkę", to bym poszła.
      • grey_delphinum Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 12:41
        Miałam kiedyś taka sytuację w Lidlu, nabito mi 2 razy śledzie, a brałam 1 opakowanie. Nikt się nie bawił w zadny monitoring, zaproponowano mi dobranie tej drugiej sztuki lub oddanie kasy.
        • grey_delphinum Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 12:43
          Inna sprawa, że ja zorientowałam się już na parkingu, bo sprawdziłam elektroniczny paragon.
        • milva24 Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 13.05.22, 07:11
          W Lidlu takie rzeczy lepiej działają, w biedrze jak już wyszłaś że sklepu to właściwie można się cmoknąć.
          • m_incubo Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 13.05.22, 09:46
            Nieprawda, ostatnio w biedrze kasjerka źle skasowała pomarańcze luzem, wzięłam powiedzmy 4 sztuki, ona nabiła na kasę 6 lub 8, nie pamiętam.
            Zorientowałam się w domu, ale mam bardzo blisko, poszłam raz jeszcze i zgłosiłam, nikt nie sprawdzał żadnych monitoringów, pieniądze zwrócono.
          • mid.week Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 16.05.22, 09:12
            milva24 napisała:

> W Lidlu takie rzeczy lepiej działają, w biedrze jak już wyszłaś że sklepu to wł
            > aściwie można się cmoknąć.

Wszędzie wola oddać drobna kemwote/dodać brakującą sztukę niż robić inwentaryzację magazynu, który nigdy nie odzwierciedla stanu w dokumentacji, więc z góry jest skazany na porażkę sklepu. Kwestia argumentu klienta.
    • iwles Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 12:41

Nie masz na rachunku storno? Moze na samym dole?
      • niedzielnynick Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 14:10
        iwles napisała:

> Nie masz na rachunku storno? Moze na samym dole?

Nie, nie mam.
    • biala_ladecka Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 12:48
      Idziesz i mowisz, normalna sprawa. Pomylki sie zdarzaja.
    • majaa Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 12:48
      Myślę, że w tej sytuacji to mała szansa, że Ci oddadzą. Ale jak masz do sklepu "rzut beretem", to w sumie można zaryzykować.
    • zielonazaba9999 Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 12:57
      Mojej mamie w takiej samej sytuacji oddali kasę. Jak masz blisko to się wybierz, co Ci szkodzi.
    • mama-ola Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 13:07
      Tak, wróciłabym do sklepu. Oddadzą czy nie - zależy od procedur. Będą jednak widzieli po Twojej minie, że nie kłamiesz.
    • aurinko Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 13:33
      Miałam podobna sytuację, ale ciut mniejsza kwota, bez problemu dostałam zwrot pieniędzy.
      • karme-lowa Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 13:36
        Oczywiście, że bez problemu oddają. Mają monitoring.
    • chatgris01 Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 13:37
      Dlatego zawsze sprawdzam paragon zaraz po odejsciu od kasy.
      Nie wiem, co to jest, ale jak czasem tego nie zrobilam, to prawie zawsze byla jakas pomylka. Prawo Murphy'ego zapewne.
      • aurinko Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 13:52
        U mnie identycznie. Na ogół sprawdzam i wszystko gra. Jak raz od wielkiego dzwonu zdarzy mi się, że nie sprawdzę na miejscu tylko później, to zawsze coś jest nie tak 🤣
    • niedzielnynick Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 15:03
      Ciąg dalszy: zebrałam się na odwagę, poszłam, sprawdzili na kamerze i oddali kasę smile
      Dzięki.
      • niedzielnynick Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 15:23
        Nie było to łatwe...należę do osób, które przejdą te parę kroków dalej aby przejść na światłach - zamiast bliżej, bezpośrednio przy rondzie - aby nie stwarzać ryzykownej sytuacji dla kierowców zjeżdżających z ronda...tak więc... smile
        • 35wcieniu Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 16:19
          No zupełnie analogiczna sytuacja, wiadomo.
          • sol_13 Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 19:35
            🤣🤣
        • panna.nasturcja Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 23:45
          A co to niby ma wspólnego z pomyłka w Biedronce?
        • m_incubo Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 13.05.22, 09:48
          Tak więc nie widzę związku.
        • kicifura Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 15.05.22, 21:46
          niedzielnynick napisał(a):

> Nie było to łatwe...należę do osób, które przejdą te parę kroków dalej aby prze
          > jść na światłach - zamiast bliżej, bezpośrednio przy rondzie - aby nie stwarzać
          > ryzykownej sytuacji dla kierowców zjeżdżających z ronda...tak więc... smile

A ja rozumiem i gratuluję.
      • ichi51e Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 13.05.22, 07:10
        no właśnie - dobrze zrobiłaś - takie rzeczy się dzieją cały czas - kamera w kasie to standard i zabezpieczenie dla sklepu i kasjerek - przeq
    • jammer1974 Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 15:24
      Ide i mowie.
    • cruella_demon Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 15:32
      W mojej Biedronce w takiej sytuacji nie ma problemu, oddają kasę.
      A tam gdzie dawniej mieszkałam, w takiej sytuacji w Tesco oddawali kasę, a w biurze obsługi klienta jeszcze dawali ten sam produkt w ramach rekompensaty. Czyli tak jakbyś kupiła 2, a zapłaciła za 1.
    • triismegistos Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 16:17
      Idź jak najszybciej. Jeśli mają monitoring (a na 90%) mają szybko ustalą co i jak.
    • inaccessible_rail Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 12.05.22, 21:22
      Mi raz nabiło 10 szt brokuła, i strata jakichś 25 zł. Poszłam mając nadzieję że załatwię sprawę spokojnie a w razie czego zacznę się kłócić a panie od razu powiedziały że jestem kolejną osobą od brokułów i od razu oddały mi forsę.
    • akn82 Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 13.05.22, 00:01
      Taśmy są monitorowane. Spokojnie odzyskasz pieniądze.
    • ichi51e Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 13.05.22, 07:08
      idz i reklamuj. Moim rodzicom tak nabili zgrzewkę masła - jak reklamowali okazało się ze w kasie jest kamera i każdy artykuł jest filmowany. Okazało się ze błąd kasjerki.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 13.05.22, 09:15
      Spróbuj, wydaje mi się, że nie będą robić problemu. Ja kiedyś skasowałam jakimś cudem na samoobsługowej kasie jeden produkt razy 20 big_grin Naprawdę nie wiem, jak to się stało. Wróciłam do sklepu i oddali mi kasę.
      • stasi1 Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 16.05.22, 09:19
        To akurat dziwne bo kasa samoobsługowa ma wagę i każdy produkt trzeba odstawić na wagę żeby się zgadzała
    • olkka_99 Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 13.05.22, 09:38
      Mnie kasierka policzyła coś, co kosztowało 8 zł 5x.... bo w opakowaniu za 8zl było 5 sztuk. Takim sposobem zaplacilam 40zl za coś wartego 8zl. Pieniądze oddali bez żadnego problemu, ale do sklepu mam 3minuty.
    • basiastel Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 14.05.22, 20:47
      Dziś miałam taką sytuację, nabito mi coś za 45 zł. czego nie miałam. Rachunek wydawał mi się zbyt wysoki na to, co kupiłam, a jakos nie były to wielkie zakupy, wiec dało się to oszacować. Nie miałam okularów, więc sprawdziłam w domu i wróciłam do sklepu. Oddano mi pieniądze bez problemu. Ale muszę bardziej zwracać uwagę na tę kasjerkę, bo to 2 raz w dość krótkim czasie.
    • fifiriffi Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 14.05.22, 21:35
      Ide i mówię.
      Ostatnio byłam świadkiem takiej sytuacji w Aldiku.
      Zwrócili Panu pieniądze.
    • kanna Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 15.05.22, 21:40
      Kupiłam lampki na choinkę na jakieś wyprzedaży w Tchibo, bodajże. Niecałe 20 zł.
      W domu się okazało, że w środku kartonika jest tylko dużo instrukcji (które dawały ciężar) a samych lampek nie.

Ze mijam sklep w drodze do pracy, to zaszłam i pytam, gdzie moje lampki. Panie przeszukały zaplecze, a że nie było, to mi oddały te 20 zł.

Jak masz po drodze - to idź smile
    • husmus Re: W Biedronce, ekspedientka skasowała 16.05.22, 08:56
      Podczas zakupów w Decathlonie doliczono mi skarpety narciarskie za 100 zł. Nie mam pojęcia jak to możliwe, bo nie była to sytuacja podwójnego skasowania, tylko doliczono dodatkowy produkt.
      Nazwy produktów w tym sklepie to ciąg znaków i symboli, które zwykłemu człowiekowi nic nie mówią. W moim przypadku w jednej pozycji dopatrzyłam się SKI, a że nie kupowałam żadnych produktów narciarskich, zaczęłam na parkingu analizować paragon. Wróciłam i od ręki otrzymałam zwrot. Nikt o nic nie pytał, żaden monitoring, czy wyjaśnianie sprawy. Pani po prostu zwróciła gotówkę.
      Wydało mi się to tak dziwne, ze nabrałam podejrzeń, czy to na pewno był przypadek. Od tego czasu zawsze dokładnie sprawdzam paragony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka