Dodaj do ulubionych

wczoraj moja mame zatrzymala policja

12.05.22, 22:46
No poprostu jak w filmie Barej .Mama ma guza pluc czekamy na wyniki biopsji.Mama stara sie funkcjonowc w miare normalnie.Ma zoorganizowana pomoc w postaci obiadow i doraznej pomocy ale czasami chce cos zrobic sama.Lekarz twierdzi ,ze to dobrze bo w ten sposob pluca dzialaja i najgorsze jak pacjent sie polozy.Mama sie chyba troche wczoraj przeliczyla z salami bo wybrala sie do swojego ulubionego sklepu,komunikacja miejska czula sie wyjatkowo dobrze.Dzien wczesniej poszla do fryzjera.Mama w pewnym momencie ze swoja torba na kolkach na zakupy,przysiadla sobie na murku zeby odpoczac no I tu wkroczyla policja.Z pytaniami: co pani tu robi,dlaczego pani siedzi?Na co mama bez wdawania sie w szczegoly powiedziala ze ma klopoty zdrowotne i musi sobie robic przystanki.Panowie poprosili o dowod i Mame sprawdzili.Po czym powiedzieli ze jest nagrywana( od poczatkuo czym poinformowali na koncu)i czy moze powiedziec do kamerki,ktora policjant mial na barku, czy jest zadowolona z intervencji. Mama ma specyficzne poczucie humoru wiec patrzac w kamerke"powiedziala: ,ze nie jest zadowolona ,interwencja trwala zbyt dlugo ,ze juz w polowie byla gotowa isc ale pan trzymal jej dowod ".Policjanci podziekowali i poszli .ehh Byloby smiesznie gdyby nie bylo strasznie .Zamiast sie zainteresowac czy nie potrzebuje pomocy zakrecili sie na piecie i poszli .Wieczorej obie smialysmy sie bo sytuacja absurdalna.
Obserwuj wątek
    • riskylea Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 22:52
      Od razu zatrzymała, po prostu wylegitymowała. Ale „zatrzymanie” brzmi bardziej dramatycznie 😉
      • marianna211272 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 22:56
        post z humorem bo malo mam okazji do smiechu ostatnio i chcialam byc dramatyczna bo mi brakuje adrenaliny. Pewnie mam specyficzne poczucie humoru rowniez ja po Mamie
        • marianna211272 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:01
          to moze inaczej kiedy ostatnio was wylegitymowala policja,nie liczac kontroli drogowej.Mnie wieki temu mialam 16 lat I przechodzilam obok pasow .Ale moze to standardy tylko mi sje nie zdaza i mojej mamie tez od wiekow.Byla bardzo zdziwiona i tam gdyby nie byla zmeczona to chyba by sie usmiala
        • taki-sobie-nick Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:53
          Przypuszczam, że chcieli mieć pretekst do zaliczenia pozytywnej opinii o interwencji.

Byłaś Marianną1960?
          • georgia.guidestones Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 12:16
            Chyba ty bylas 🤦‍♀️, to sa dwie rozne osoby, ta mieszka od lat na emigracji.
    • livia.kalina Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:05
      Moze mieli zgłoszenie o zaginionej starszej schorowanej pani i takie panie sprawdzali. Skoro legitymowali, to mama mogła jak najhardziej powiedzieć, że np źle się czuje i potrzebuje pomocy.
      • marianna211272 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:12
        powiedziala (zreszta to widac) o pomoc nie prosila .Pytania nie byly w rodzaju : czy zle sie czuje ,czy portzebuje pomocy Pytania byly :co pani tu robi ,dlaczego pani tu siedzi
        • mika_p Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 00:02
          Logiczne.
          Na pytanie "czy potrzebuje pani pomocy?" można odpowiedzieć jednym "nie" nawet jak jest bardzo źle.
          Ale już na pytania "co pani tu robi? dlaczego pani tu siedzi?" można oczekiwać dłuższej odpowiedzi i jak czlowiek nie kojarzy, co tu robi i dlaczego, albo w ogole ma problem z jakąś zborną wypowiedzią, to da się to zauważyć.
        • livia.kalina Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 16:37
          > Pytania byly :co pani tu rob >

No na takiempytanie można odpowiedzieć definiując problem- żle się poczułam i musiałam odpocząć albo zapomniałam gdzie mieszkam.
      • droch Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:48
        Moze mieli zgłoszenie o zaginionej starszej schorowanej pani i takie panie sprawdzali.

Jeśli chodzi o polską policję, to, faktycznie, taki powód pierwszy przychodzi do głowy.
    • mia_mia Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:08
      Może sprawdzali czy ktoś nie zgłosił zaginięcia starszej osoby, może wyglądała na splątaną, zagubioną, nietrzeźwą (nie twierdzę, że mogła być, ale spadki cukru i inne choroby mogą imitować ten stan), podobnie do osoby poszukiwanej. Pogadali z nią zobaczyli, że jest w porządku i sobie poszli, policja nie zatrzymała Twojej mamy. Jak miała wątpliwości mogła zapytać się o powód.
      • marianna211272 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:15
        pytala nie odpowiadali .
        • mia_mia Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:21
          To może pewnie zgłosić „reklamację”, zwłaszcza jeśli interwencja była nagrywana i przebiegała tak jak zrelacjonowała mama.
          Podejrzewam, że policja nie sprawdza przypadkowych staruszek bez powodu, jeśli w pobliżu nie odbywa się protestwink
          • marianna211272 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:23
            eh nie bedziemy tego robic ,nie mamy glowy.Chociaz szczerze chetnie bym nagranie dorwala na pamiatke i zdumiona twarz mojej mamy
          • droch Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:49
            (...)zwłaszcza jeśli interwencja była nagrywana i przebiegała tak jak zrelacjonowała mama.

"Bardzo nam przykro, ale nagranie uległo nieodwracalnemu uszkodzeniu, a policjanci nie potwierdzają wersji pani mamy."
      • berdebul Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:24
        A jaki mieli powod, żeby spisywać dane? Czy podali swoje, w sposób umożliwiający ich zanotowanie? Zrobiłabym dżihad, niech się krawężniki do czegoś przydadzą, zamiast nękać spokojnie siedzących ludzi.
        • mia_mia Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:37
          Akurat tu bym była ostrożna, siedzący na ulicy starszy człowiek jeśli nie wygląda dobrze, powinien wzbudzić zainteresowanie policji i nie tylko. Mój teść wybrał się do lekarza, doszedł tylko do przystanku pod domem i nie miał siły wrócić przez dwie godziny, dobrze by było gdyby akurat wtedy policja się zainteresowała, bo do nikogo nie zadzwonił.
          • berdebul Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:42
            Zainteresowała i zapytała jak mogą pomoc, a nie legitymowała i spisywała, by następnie zapytać o opinię.
            • mia_mia Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:51
              Starsza osoba może nie pamiętać jak się nazywa i podać złe czy przypadkowe dane, zwłaszcza jak wprost mówi, że ma problemy ze zdrowiem. Milicja nie jest organizacją, która ma mój szacunek, ale to, że interesuje się czemu starsza osoba odpoczywa na ulicy to jednak na plus, może formę należałoby poćwiczyć i poprawić.
              • marianna211272 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:54
                no to chyba o ra forne chodzilo i czas trwania interwencji.Mama zadowolona nie hyla czym dala wyraz w nagraniwink
              • berdebul Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:55
                Statystyki wyrabiają, nie myśl, że podeszli bo tacy troskliwi.
                Policja nie może tak po prostu spisywać obywatela, bo im się wydaje, że stary i może podać złe dane. uncertain
                • mia_mia Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 00:06
                  Jeśli muszą je wyrabiać to niech już to robią w ten sposób, przeprowadzają przez ulicę. Starsza osoba, która wygląda na to, że się źle czuje i odpoczywa na ulicy powinna budzić zainteresowanie i to nie tylko policji.
                  Ja teraz zimą dzwoniłam na 112, bo zupełnie młoda osoba w stanie histerii po awanturze w domu siedziała na chodniku (a raczej ulicy) i nie chciała zejść twierdząc, że będzie spała na chodniku i niech wszyscy dadzą jej spokój.
        • memphis90 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 07:58
          Ale nie ma slowa o tym, że spisali cokolwiek.
          • berdebul Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 08:51
            Poprosili o dowód, którego nie musisz mieć przy sobie, ani tym bardziej pokazywać na życzenie krawężnika.
    • milupaa Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:23
      Mnie rozśmieszyła kamerka z pytaniem czy jest zadowolona z interwencji 😁 Potem jakieś statystyki robią? Szkolenia dla policji jak dbać o zadowolenie obywateli z interwencji, czy co? 😀
      • bombalska Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 20:07
        Noo 😁 "Wlepiamy pani mandat w wysokosci 300 zł. Czy jest pani zadowolona z interwencji? (proszę mówić do mojej klaty)" hłe hłe hłe
    • panna.nasturcja Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:27
      Chyba nie wiesz co to znaczy „zatrzymana przez policję”. Twojej mamy nikt nie zatrzymał. Pomocy nie potrzebowała, skoro miała isly żartować, mówić i o pomoc nie prosiła. Nie wiem z czego robisz sensacje i po co cały opis stanu zdrowia, na czole go mama nie ma, wiec policja tez nie zgadła, ze pani jest ciężko chora.
      • marianna211272 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:46
        sliwa zatrzymana uzylam tak jak sie uzywa w jezyku potocznym.Caly opis stanu zdrowia to ja ci moge zrobic tu tylko napisalam ze ma raka pluc.
        • panna.nasturcja Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 00:42
          Napisałaś znacznie więcej, kilka linijek Ci to zajęło, kompletnie niepotrzebnie, bo powód, dla którego pani przysiadła na murku nie miał w tej historii znaczenia.
        • kamin Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 06:53
          W języku potocznym zatrzymanie oznacza co najmniej zabranie na komendę lub do aresztu, a nie pogawędkę przy murku.
          • sasha_m Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 08:14
            Podobnie jak słowo interwencja, też ma zupełnie inne znaczenie.
        • ichi51e Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 20:11
          w potocznym jej nie zatrzymali bo siedziała...
    • pytajacakinga Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:30
      Powinnaś się cieszyć że tak reaguje a co gdyby twoja mama miała zanik pamięci zgubiła się i była przez Ciebie poszukiwana. Nawet nie wiesz ilu staruszków błąka się zagubionych a niektórych nawet kilka lat szukają.
      • marianna211272 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:35
        rozumiem ale w jaki sposob pomogli mojej mamie gdyby faktycznie byla zagubiona i jeszcze nie zgloszona?Przeciez sobie poszli .Pogadala sobie do kamerki mogka gadac z sensem na ten moment.
        • marianna211272 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:40
          nie dopytali sie gdzie mieszka czy wie jak wrocic.Na jej pytania nie odpowiadali nie widze sensu takiej interwencji. Nie podali swoich danych ja sie nawet przez chwile zastanawialam czy to byli wogole prawdziwi policjancji ,penne tak ale dziwaczne to wszystko
          • aqua48 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 08:59
            marianna211272 napisał(a):

> nie dopytali sie gdzie mieszka czy wie jak wrocic.Na jej pytania nie odpowiadal
            > i nie widze sensu takiej interwencji. Nie podali swoich danych

Bo to bezsensowne, jak ktoś wyżej napisał pewnie musieli odbyć "szkolenie" z takiej interwencji ulicznej, albo do raportów im brakuje. Powinni się najpierw przedstawić i dopytać czy mama nie potrzebuje jakiejś pomocy. No i na jej pytania odpowiadać.
            Gdy moja sąsiadka błąkała się nocami z kołdrą po pachą jakoś żaden funkcjonariusz się nie zainteresował. Odprowadzali ją do domu przypadkowo napotykani ludzie. Tak, że ten..
        • 35wcieniu Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:43
          Może szukali konkretnej osoby. Mnie tak lata temu zgarnęli do radiowozu i tam sprawdzali dokumenty, później się okazało że szukają jakiejś dziewczyny która grozi samobójstwem.
          A ogólnie kilka razy mi się zdarzyły takie kontrole, raz tez pytali mnie o przestępstwo w okolicy, tzn czy nic na ten temat nie wiem. Nie wiedziałam ale dane i tak sobie zapisali.
        • mia_mia Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:43
          Wtedy w notatkach mają ślad, że taka kobieta była widziana tu i tu o tej i tej godzinie. Jeśli mówiła z sensem, nikt jej nie szukał i nie prosiła o pomoc to pozostało się oddalić.
        • panna.nasturcja Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 00:44
          Przecież ją wylegitymowali, więc wiedzieli, że nie jest zagubioną osobą, której (hipotetycznie) szukali.
        • ichi51e Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 06:36
          pogadali z no i doszlo do wniosku ze nie jest zagubiona zdezorientowana gada z sensem i ocenili ze spoko.
          Szkoda ze ludzie u nas w sumie w kontrze do władzy - pamietam ze moja koleżanka kiedyś (bezczelnie) w takiej sytuacji (tyle ze nic było odludzie i autobus się nie pojawiał) powiedziała ze potrzebuje żeby ja do domu podrzucić. i podrzucić.
          • m_incubo Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 08:09
            Mnie też kiedyś nad ranem podrzuciła policja do domu. Wracałam z jakiejś imprezy sama, jechali za mną powoli przez dłuższy czas i w końcu zapytali gdzie idę i czy wszystko w porządku.
            Powiedziałam, że idę do domu, więc powiedzieli, że mnie zawiozą. Moja mama jeszcze długo odpowiadała na pytania sąsiadek co to się stało że jej córkę policja odstawiła do domu smile
            • ichi51e Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 09:04
              ja to złego słowa nie powiem. Bardzo skuteczni w odnajdowaniu dzieci i bardzo przy tym profesjonalni. to jest przykre ze ludzie odruchowo w kontrze "co się psie interesujesz"
              • mia_mia Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 09:35
                Milicja zrobiła naprawdę bardzo dużo, żeby zniszczyć cień zaufania jaki udało się zbudować policji, mimo wszystko nie można wszystkich interwencji wrzucać do jednego worka, to nie była babcia Kasia w dniu protestu, tylko osoba, która zdaje się kiepsko wyglądała i ewentualne najgorsze nadużycie w tej sytuacji to wykorzystanie jej do odhaczenia interwencji czy w celach szkoleniowych.
      • faustine Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 09:30
        Dokładnie, mój tata też przysiadł bo zle się poczuł i byłabym wdzięczna, gdyby nawet w takiej formie policja zareagowala. Zresztą ktokolwiek, byle nie olał. Tato ma 85 lat i nie zwykł prosic o pomoc, tu skończylo sie wezwaniem pogotowia, bo ludzie zareagowali i jestem im za to ogromnie wdzięczna.
      • natalia.nat Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 15:24
        pytajacakinga napisał(a):
        > Powinnaś się cieszyć że tak reaguje a co gdyby twoja mama miała zanik pamięci z
        > gubiła się i była przez Ciebie poszukiwana. Nawet nie wiesz ilu staruszków błąk
        > a się zagubionych a niektórych nawet kilka lat szukają.

To w takim razie policja powinna legitymować wszystkie starsze osoby, bo nigdy nie wiadomo czy przypadkiem nie błąkają się zagubieni. Chyba jednak nie. Tutaj nie było powodów do legitymowania.
        • mia_mia Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 16:31
          Oni nie podeszli do staruszki z pieskiem na ławce w parku, a osoby z torbą na zakupy, która siedziała na murku na ulicy. Raczej nie jest to typowy cel spacerów. Chodzenie po ulicy z grudniu w krótkich spodenkach i sandałach nie jest zakazane, a jednak uważam, że taką osobą policja powinna się zainteresować, zwłaszcza jeśli nie wygląda na lekko naprutego studenta, który wyskoczył do zabki pod akademikiem.
          Można to było załatwić krótkim, siadłam, bo mi się zakręciło w głowie, ale już dobrze, idę tylko do Biedronki za rogiem, więc nie mam dowodu.
          Jeśli w tej sytuacji policja by coś chciała to miałabym więcej zastrzeżeń. Ps. okolicznych żuli i przestępców zapewne nie legitymują, bo ich znają, jeśli matkę autorki by znali z wybryków to by jej nie legitymowali, bo i po co.
    • 3-mamuska Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 12.05.22, 23:56
      Przecież spytali co robi? Gdyby powiedziała ze jej słabo i potrzebuje pomocy wezwali by pomoc.
      Zawsze się znajdzie pretekst do negatywów w stronę policji.
      • marianna211272 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 00:05
        ok spoko pelna profesjonalnosc to chcialas uslyszec .Chyba widzieli co robi siedzi na murku .Mogli do tego zwyczajnie podejsc inaczej.Pytajac czy potrzebuje pomocy czy po kogos nie zadzwonic ecc .Naprawde jest tysiac innych mozliwosci a nie biora dowod ,sprawdzaja ,pytania puszczaja mimo uszu i jeszcze cie nagrywaja bez poinformowania a kiedy juz trzeba to informuja zeby sie wypowiedziala do kamerki i ze jest nagrywana ( juz od jakiegos czasu)
        • memphis90 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 08:02
          Przecież powiedziała, że siedzi, bo musi robić sobie przerwy. Czepiasz się.
    • wkswks Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 00:11
      Najważniejsze nie dostać negatywnej opinii - o tempora, o mores!
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 05:38
        Uważam że się czepiasz i niepotrzebnie szukasz sensacji- mogli to, mogli tamto, a w rzeczywistosci pewnie niewiele wiesz o pracy policji.
    • kloi0505 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 06:48
      <Byloby smiesznie gdyby nie bylo strasznie .>

A co w tym strasznego? Dobrze, że zainteresowali się starszą kobietą.

<Wieczorej obie smialysmy sie bo sytuacja absurdalna.>

Absurdalna, bo co?

<Mama ma specyficzne poczucie humoru wiec patrzac w kamerke"powiedziala: ,ze nie jest zadowolona ,interwencja trwala zbyt dlugo ,ze juz w polowie byla gotowa isc ale pan trzymal jej dowod ">

Boki zrywać, naprawdę.

• marianna211272 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 07:34
        ah borze szumiacy ale to naprawde bylo zabawne i sposob w jaki na to zaaregowala moja mama.Moze ja tak widze tylko te sytuacje bo wiec co teraz przezywamy z czym musiymy sie borykac i znam moja Mame wiec wieczorem po calym dniu jak mi to opowiedziala to sie serdecznie usmialysmy.Mozeny dziekujewink
        • iwles Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 08:24
          marianna211272 napisał(a):

> ah borze szumiacy ale to naprawde bylo zabawne

ah borze szumiący. I dlatego napisałaś: "Byloby smiesznie gdyby nie bylo strasznie .Zamiast sie zainteresowac czy nie potrzebuje pomocy zakrecili sie na piecie i poszli".

> sie serdecznie usmialysmy.

Konkretnie z czego ? A to przyrównanie do Barei dotyczyło reakcji policjantów, czy twojej mamy ?
    • mandre_polo Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 07:15
      Znamienne kiedy osoba mówiąca o sobie że posiada absurdalne poczucie humoru nerwowo reaguje na nowe sytuacje ze strony innych, żarty słowne, sytuacyjne nawet angielskie. Okazuje się że to zwykla walka o przywództwo
      • nicknanowyrok Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 08:05
        "Mama sie chyba troche wczoraj przeliczyla z salami"

Węgierską czy włoską? big_grin

A tak na poważnie, takiego bełkotu bez znaków przestankowych i polskiej czcionki, bez spacji, nie da się czytać.
    • m_incubo Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 08:17
      Dlaczego niby byłoby śmiesznie? I dlaczego było strasznie? Ikt twojrj msmy nie zatrzymał. Nie znajduję w tej sytuacji nic strasznego i nie jestem też w stanie doszukać się niczego śmiesznego. To twoje słynne poczucie humoru to może amputowane?
      • m_incubo Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 08:20
        *nikt twojej mamy, wrrr!

Mam nowy telefon i nienawidzę go.
        Przysięgam, teraz wierzę berżi, że można mieć telefon z beznadziejną klawiaturą, żaden poprzedni nie wymuszał na mnie czytania postów przed wysłaniem i po wysłaniu 👿
        • memphis90 Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 08:49
          Mój potrafi kompletnie randomowo zmieniać całe wyrazy albo sam z siebie wkleja drugi raz wyraz, który właśnie napisałam- nie mam pojęcia dlaczego. Małe "i" w środku zdania zawsze zamienia na wielkie. A czasem samowolnie przesuwa mi kropki z końca zdania uncertain
          • nicknanowyrok Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 08:54
            Co to znaczy "randomowo"?
            • alpepe Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 09:08
              dowolnie
          • m_incubo Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 15:48
            Pewnie masz tez Samsunga. Ich klawiatura jest najgorsza na świecie.
            Nienawidzę Samsungów.
    • mallard Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 11:49
      Ten film "Barej" mnie interesuje, - obejrzeć bym chciał, bo nie widziałem.
      • m_incubo Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 15:50
        "Piosenkę pana Koracza o zdrowiu bym chciała najbardziej usłyszeć."
    • bombalska Re: wczoraj moja mame zatrzymala policja 13.05.22, 20:03
      Nie wierze 🤣🤣🤣
      A moze to byla ukryta kamera? W sensie gdzies w krzakach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka