Dodaj do ulubionych

No dobra, czas i na mnie.

14.05.22, 13:34
Lwia zmarszczka i bruzdy nosowo-wargowe.
Lwia - botoks, a co do bruzd, czytałam, że tylko wypełnianie kwasem hialuronowym - prawda li to?
A takie rzeczy jak mezoterapia, hifu, dermapen, kwasy? Jak to pożenić? Czy może najpierw to, a jak to nie zadziała, to wtedy dopiero brać się za ostrzykiwanie?

Poproszę o przewodnik medycyna-estetyczna-for-dummies.
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 13:45
      Jakie miasta wchodzą w grę? Najlepiej to udać się do kogoś, kto szczerze i bez naciągania przedstawi Ci swoją opinię i propozycję. Jakby co to służę namiarem na Kraków i Warszawę.
      • g.r.uu Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 13:47
        Daj namiar w Warszawie. Wprawdzie mam już namierzone jedno miejsce i wkrótce będzie mój debiut odmładzający ale chętnie poznam inne sprawdzone
        • milupaa Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 13:59
          Ja też się podepnę pod Warszawę.
          • magdallenac Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 14:02
            Warszawa sprawdzona przez kilka moich znajomych- dr Iwona Radziejewska, Kraków sprawdzony osobiście dr Dominik Ludew.
      • ludzikmichelin4245 Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 13:48
        No właśnie na razie chciałabym się zorientować, co jest czym, zanim wybiorę się do specjalisty.
        • daszka_staszka Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 13:53
          Polecam mezoterapię z biostymulatorami dobranymi do kondycji skory albo z osoczem
        • magdallenac Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 14:00
          elzbietaplichtaosuch.pl/ksiazka/ Ludzik polecam Ci tego ebooka.
          • ludzikmichelin4245 Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 14:07
            O! Dziękuję!
      • celandine Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 13:49
        Kraków zdradzisz? Choć pewnie nigdy nie zbiorę odwagi, strasznie się boję wbijania igieł.
      • kk345 Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 17:10
        >szczerze i bez naciągania
        W tej branży "bez naciągania" brzmi dwuznacznie big_grin
    • chatgris01 Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 13:47
      Bosz, juz sie przestraszylam, ze masz dosc i chcesz zniknac z ematki surprised
      Ufff (w temacie nie doradze, bo nie mam o tym bladego pojecia).
    • geez_louise Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 13:47
      Medycyna estetyczna for dummies wyglada tak, ze idziesz do polecanego gabinetu, w którym pracuje dobry lekarz od ostrzykiwania i poważnych zabiegów maszynami, kosmetolog od różnych silniejszych procedur kosmetycznych i kosmetyczki od miziania masażami, maseczkami i upiększania po wierzchu.

Tam sprawdzają od czego robi się ta zmarszczka: od ubytku tkanki podskórnej? W tym miejscu, czy 10 cm dalej? Od braku nawilżenia czy ubytku kolagenu i elastyny?

I wtedy rozpisują zabiegi. Lepiej na pół roku, niż na 1 dzień.

Jak podejdziesz do sprawy „mam zmarszczkę, to w to miejsce sobie wstrzyknę przezroczystą galaretkę i postrzelam sobie każdym urządzeniem, skóra się zrobi gęsta, będę jak nowa”, to pojedziesz w kierunku Blanki Lipińskiej.
      • ludzikmichelin4245 Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 13:52
        Ok, czyli przede wszystkim umawiać się na taką jakby diagnostykę?
        • geez_louise Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 13:54
          Tak, i koniecznie w miejsce, gdzie jest dostępne wszystko, bo jak ktoś ma tylko kwas hialuronowy, to wszędzie go wpycha.
      • shellyanna Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 19:09
        Amen
    • primula.alpicola Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 13:55
      Chyba musisz swą posypaną twarz pokazać fachowcowiwink
      Botoks i później wymienione zabiegi to są zupełnie dwie różne rzeczy. Botoks po prostu paraliżuje mięśnie i tym samym wygładza zmarszczki oraz oducza Cię nadmiernej mimiki.
      Zabiegi które wymieniłaś służą kondycjonowaniu skóry i utrzymywaniu jej w dobrej formie.
      Ja robię botoks w czoło i lwią, dwa razy w roku, i dwa razy w roku biostymulator Profhilo na twarzy i szyję.
      Kwasy robię w domu, żadne wielkie stężenia, w zupełności to mojej skórze wystarcza.
      • magdallenac Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 14:04
        Ja to profhilo na pewno w tym roku zrobię.
        • mayaalex Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 15:29
          ja zrobilam pierwsze, powinnam teraz zrobic drugie ale musze znalezc kogos, kto mi to zrobi na miejscu bo nie bede pewnie do PL leciec w najblizszym czasie - ale nawet po jednym efekt jest naprawde widoczny. I co najwazniejsze, nie jest to taki wypelniacz-wypychacz. A skora po prostu lepsza sie zrobila, bardziej napieta, ladniejsza.
          • primula.alpicola Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 23:56
            Bo to kwas hialuronowy nieusieciowany, i jego podanie nie ma na celu wypełnienia, tylko właśnie rewitalizację, nawilżenie, odżywienie.
            Po podaniu pojawiają się takie charakterystyczne kulki; u mnie, po kilku godzinach, nie było po nich śladu- na twarzy. Na szyi, z kolei, miałam upiornie wyglądające kulki przez jakieś trzy dni.
    • mayaalex Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 15:33
      tak jak pisza dziewczyny, musisz znalezc kogos dobrego, kto robi rozne zabiegi (zeby miec z czego wybierac). I wtedy razem sobie ustalicie co robic, kiedy i w jakim budzecie. Pewnie masz racje z botoksem na czolo i pewnie bruzde, jesli jest widoczna, trzeba bedzie czyms wypelnic. Zapytaj o profhilo (to nie jest typowy wypelniacz wiec nie zrobi z Ciebie kobiety-kota), ja chwale sobie tez juvederm volite. Generalnie lepiej jest robic mniej ale regularnie.
    • pink_peonies Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 16:30
      Ja zastanawiam się nad zabiegiem ulthera, tylko nie wiem czy to jest podobne do hifu, a hifu bym nie chciała, bo słyszałam niepochlebne opinie.
      • presens Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 17:19
        Ja, stara baba, właśnie udałam się do takiego gabinetu. Najpierw kosmetolog zrobila mi konsultację i na początek peeling kwasem glikolowym, juz miałam 2 w odstępie 2 tygodni, potem będzie jakaś mezoterapia oraz botox- to już zrobi lekarz, potem laser a potem zobaczymy. Zakupiłam też zestaw kosmetyków do pielęgnacji między zabiegami wydając fortunę, ale jestem zadowolona. Uświadomiono mi, ze to jest proces i tak będę działać
      • simply_z Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 22:31
        o hifu też slyszalam zle opinie
    • piataziuta Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 22:40
      A chomików nie masz?
      Co z chomikami???
      • ludzikmichelin4245 Re: No dobra, czas i na mnie. 14.05.22, 22:48
        Chyba jeszcze nie. Był czas, że wydawało mi się, że mam, ale to były pyzy, które zniknęły ze zrzutą 2 kilo.
    • aandzia43 Re: No dobra, czas i na mnie. 15.05.22, 00:59
      Mezoterapie, wstrzykiwanie biostymulatorów, stymulację produkcji kolagenu falami radiowymi - mogę polecić. A co i jakiej kolejności to niech się wypowie fachowiec po obejrzeniu twojej twarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka