Dodaj do ulubionych

ematka wie wszystko - wizzair

15.05.22, 11:37
Z cyklu ematka wie wszystko, to może i tu pomoże wink

Kupiłam bilet dla siebie w wizzair, a teraz chciałabym dokupić bilet dla dziecka. Aplikacja nie przewiduje takiej opcji, musi być zawsze bilet dla dorosłego, nie można kupić samego dziecięcego.

Jest opcja rozwiązać to jakoś prościej, niż dzwonić na infolinie?
Obserwuj wątek
    • arthwen Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 12:05
      Prościej będzie zadzwonić na infolinię tongue_out
    • ichi51e Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 12:08
      dzwon na infolinie big_grin
      • mamkotanagoracymdachu Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 12:48
        ichi51e napisała:

> dzwon na infolinie big_grin
        >

Co ja Ci aż takiego zrobiłam, ze mi tak zle życzysz?? 😖
    • chococaffe Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 12:20
      A możesz wejść na coś w rodzaju manage my booking i tam dokupić bilet?
      • mamkotanagoracymdachu Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 12:47
        Właśnie nie widzę takiej opcji, ani na stronie, ani w appce.
        • chococaffe Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 12:50
          Nie mam żadnej aktywnej rezerwacji w tej chwili i nie pamiętam/nie wiem co można zmienić/dokupić, ale w wielu liniach "rozwijają się" rózne opcje. Chyba jednak pozostaje Ci infolinia
    • piszaca.zza.swiatow2 Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 13:41
      Z tego co wiem to faktycznie nie ma takiej opcji. Chyba taniej będzie kupić nowy bilet dla siebie i dziecka aniżeli dzwonić na infolinię 😀
      Oni mają infolinię chyba tylko na Węgrzech czy gdzieś tam i minuta połączenia kosztuje że 2 euro...
      • mamkotanagoracymdachu Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 13:54
        No wiec właśnie 🙄 minuta 4,92.
        Obawiam się, ze faktycznie taniej będzie kupić dla siebie podwójny bilet.
      • mamkotanagoracymdachu Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 13:58
        A wiesz może, czy wizz nie ma problemu z podwójnym zakupem biletu?
        • piszaca.zza.swiatow2 Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 17:06
          Nie, tu nie ma problemu,a jak appka będzie piszczeć, to weź bilet na kogoś innego i dziecko i tyle.
    • eriu Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 13:47
      Jeśli dziecko nie podróżuje na kolanach to musi mieć swój normalny bilet na pewno. Nie można dla niego kupić dziecięcego. Co jeśli na kolanach to nie wiem. No i jeśli chcesz dokupić drugi bilet to musisz moim zdaniem dokupić do biletów opcje wyboru miejsca, żeby mieć gwarancję że będziecie siedzieć razem.
      • mamkotanagoracymdachu Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 13:53
        Chce kupić normalny, nie dziecięcy, ale dla dziecka poniżej 18 rz. System mi nie pozwala kupić takiego jako osobnego biletu, tylko jako dodatek do biletu dorosłego. A bilet dorosły już mam i nie chce kupować nowego.

Nie zależy mi na siedzeniu razem, tylko na zakupieniu biletu dla dziecka.

W ogóle się nie zrozumiałysmy wink
      • mamkotanagoracymdachu Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 13:56
        A miejsca wybiera się w wizz przy odprawie, nie przy zakupie wink
        • piszaca.zza.swiatow2 Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 17:07
          Możesz od razu przy zakupie jak chcesz
    • marianna211272 Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 14:03
      ja kiedys dokupilam dla syna przez moja app piszac ze dorosly Nikt sie nie doczepil tylko znuzki wizz club nie mialam.
      • geoardzica_z_mlodymi Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 14:19
        A datę urodzenia podawałaś?
        • marianna211272 Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 14:30
          no nie nie pytali zakreslilam dorosly .Tylko pozniej zaznaczylam ze nie jestem pasazerem i nie bylo znizki chociaz praktycznie razem lecielismy
          • mamkotanagoracymdachu Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 14:41
            Tak tak, widzę, o czym mówisz, jak nie ma mnie na rezerwacji, to nie ma zniżek.
            Dzięki, może tak zrobię.
      • mamkotanagoracymdachu Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 14:28
        Serio? Może to jest jakieś rozwiazanie, dzięki.
        W sumie przy odprawie nie podaje się już nawet dokumentu w apce, wiec powinno przejść, tylko trochę się boje czy na lotnisku nie będzie problemu.
        • marianna211272 Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 14:31
          tylko moj syn nie byl maluchem mial juz ze,12 lat
        • marianna211272 Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 14:34
          ja tez sie zastanawialam ale potem lecimimy na boording card wiec i tak jakby to w drugim momencie drukujesz jest tam wprawdze zaznaczony chyba dorosly ale raczej nikt na to nie patrzy jesli nie korzystasz z ulg w druga strone wink)
          • marianna211272 Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 14:37
            na tej bording card na telefonie teraz spojrzalam ( mialam lot wczoraj) nie ma nawet napisane czy dorosly czy dziecko tylko:imie nazwisko ,nr lotu i gdzje siedzisz
        • ksiegowakrowa Re: ematka wie wszystko - wizzair 16.05.22, 10:20
          najłatwiej przez czat na stronie trzeba tylko poprosić że chce sie rozmawiać z żywym człowiekiem to bot przełączy na żywą osobę i powinna pomóc bez płacenia za infolinie- sprawdzone
      • piszaca.zza.swiatow2 Re: ematka wie wszystko - wizzair 15.05.22, 17:08
        O, to też super opcja, nie pomyślałam o tym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka