szajri 17.05.22, 11:58 ubierają się, tylko i wyłącznie, na czarno? Chęć wyszczuplenia? Odrobina tajemniczości? Nie wiem...czy w czarnym można czuć się seksownie, tajemniczo? Czy czarny to taka tarcza ochronna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ludzikmichelin4245 Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:00 Może mają czarnego kota i na wszystkim innym widać kłaki. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:02 I to jest racjonalny argument. Dlaczego czarownica ubiera się na czarno? Bo ma czarnego kota i musi dopasować się do niego kolorystycznie 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:38 Jako współlokatorka czarnego kota przez lat 10, oficjalnie oświadczam, że to brednie - na czarnym kocie kłaki widać bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 16:06 arthwen napisał(a): > Jako współlokatorka czarnego kota przez lat 10, oficjalnie oświadczam, że to br > ednie - na czarnym kocie kłaki widać bardzo Spróbuj mieć białego, to zredefiniujesz "bardzo" Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 16:10 Ja mam czarno- białego psa... Już nie walczę:p Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 23:42 Mam teraz rudego I czarnego pręgowanego, co sprowadza się do tego, że ma futro we wszystkich istniejących kolorach, łącznie z jasnym kremowym na brzuchu i włosami w paski Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:44 I to mi przypomina Winnie the Witch www.winnieandwilbur.com/book/winnie-the-witch/ Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 17:14 To jest moj powod wlasnie. Do tego nie musze myslec, co z czym gra, bo wszystko ze wszystkim gra. Oraz nie lubie sie wyrozniac, a lubie wygladac pasujaco do okazji i wiekszosc czarnych ciuchow mi to gwarantuje. I nie trzeba prania dzielic na jasne i ciemne. I plamy mniej widac. I w szafie jakby porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:00 Nie wiem jak inni, ja- bo lubię. Nie zawsze bo mam też inne ubrania, ale często. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:01 Nie potrafią zestawiać kolorów Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:02 Bo mamy mroczną naturę. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:04 To ja. Z braku lepszego pomysłu i z lenistwa. Nie trzeba myśleć o ubraniach, zestawach, kolorach - wystarczy mieć dużo czarnych ubrań dobrej jakości i kroju i już. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:05 widocznie im się tak podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:06 Moja mama bardzo często jest ubrana na czarno. Z dwóch powodow- po pierwsze część rzeczy, które się jej podobają jest tylko w czerni (albo tylko w czerni te rzeczy fajnie wygladają). Po drugie- bo czerni fajnie wygląda z jej obecnym kolorem włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
efka_454 Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 18.05.22, 11:07 daniela34 napisała: > Moja mama bardzo często jest ubrana na czarno. Z dwóch powodow- po pierwsze czę > ść rzeczy, które się jej podobają jest tylko w czerni (albo tylko w czerni te r > zeczy fajnie wygladają). Po drugie- bo czerni fajnie wygląda z jej obecnym kolo > rem włosów. No właśnie ostatnio się nad tym zastanawiałam, jak to naprawdę jest... Poszłam kupić kilka bluzek na lato, z założeniem, że tym razem nie czarne tylko coś kolorowego - w końcu to lato I oczywiście wyszłam z trzema czarnymi bluzkami, bo po przymierzeniu innych wersji kolorystycznych tego samego kroju doszłam do wniosku, że najlepiej wyglądam w czarnym (jeden wyjątek - bardzo ciemny granat ) I jak żyć, ja się pytam?! Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:07 Wyszczupla, jest bezpieczna i pasuje do wszystkiego. Ja też lubię czerń ale jako alternatywę dla niego mam granat, też ciemny ale jednak nie taki pogrzebowy. Dobrze wygląda i na sportowo i na elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:10 Nawet nie mam czarnych skarpetek . Za to mam czarnego kota🖤 Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 18.05.22, 11:43 Ja akurat skarpetki wielbię odleciane i kolorowe😎 Reszta najczęściej czarna, bo lubię i mi się podoba. Czasem granat lub marine. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:42 Nie wiem, w młodości wszystko miałam czarne a jak nie było czarnego to farbowałam. Teraz czarny mam wyłącznie zestaw na pogrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:50 Ja lubię, bardzo, ale mam takie fazy na czarny. Ostatnio właśnie mam przesyt, i czarnego noszę stosunkowo mało (poskładałam większość czarnych ciuchów do torby i wrzuciłam na najwyższą półkę, może jak będzie jakiś koncert rockowy, pogrzeb, czy co tam, to sobie znów wyjmę i zacznę chodzić.) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:52 duzo fajnych rzeczy w naszych sklepach dostepnych jest wlasnie w bezpiecznym czarnym kolorze. Wole granat lub grafit, ktore nie sa tak powszechne niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
noc_na_pustyni Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:54 Długo się tak ubierałam. Dlaczego? Jakoś auta tej barwy mi odpowiadała. Do tego, skóra, oryginalna srebrna biżuteria z motywami zwierzęcymi... Taka trochę mroczna wiedźma mi wychodziła i to lubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
noc_na_pustyni Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:55 auRa nie auta - choć auto też miałam czarne, ale to akurat dlatego, że chciałam kupić od ręki i takie było dostępne, a na żółte, które bardziej mi się podobało, musiałabym czekać trzy miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_800 Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 12:59 Bo lubią? Bo to bardzo bezpieczny zestaw, szybki, nie trzeba kombinować jak np brak czasu? Też lubię czarne rzeczy, nie chodzę tylko w tym kolorze, ale jak najbardziej mi pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 13:17 Na czarnym nie widać śladów krwi ofiar Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 13:23 ja (prawie) zawsze ubieram się na szaro. jeśli bywam w sklepach z ciuchami, jakaś tajemnicza siła pcha mnie ku wieszakom, gdzie są wyeksponowane rzeczy szare, na inne nie zwracam uwagi. w ogóle nie mam dorobionej do tego żadnej ideologii, tak lubię, i już. Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 15:07 Też tak mam. Nie wiem czy w szarości mi do twarzy nie obchodzi mnie to. Lubię jeszcze granat. Nawet na pogrzeby chodzę w granatowej kiecce. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 14:19 Bo lubią, albo sądzą, ze ich to wyszczupla, bo nie chcę się im myśleć, co założyć, bo sympatyzują z subkulturami uznającymi czerń. Odpowiedz Link Zgłoś
wrotek0 Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 14:24 Bo można poszaleć z fajnymi dodatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 18.05.22, 15:46 Święta prawda, jeden czarny zestaw spodnie bluzka można przerobić przy pomocy dodatków czy butów na kilka bardzo różnych w klimacie i kolorystyce kreacji. Można to oczywiście zrobić z ubraniami kolorowymi, ale więcej kombinowania i więcej tych dodatków i butów potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 14:28 Bo lubię. Co prawda z wiekiem odkryłam jeszcze fiolet, purpurę, kobalt i kilka innych. Ale najbardziej lubię czerń. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 14:29 Hmm,ja dopiero w okolicach 30tki się trochę odczarnilam, wcześniej 90% ciuchów miałam czarnych. Dlaczego? A bo ja wiem, jakiś taki poryw serca:p jak widzę ciuch w różnych wersjach kolorystycznych, to zawsze najbardziej podoba mi się w wersji czarnej :p po czerni jest butelkowa zieleń i bordo :p Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 14:38 Złe się czują w kolorowych ubraniach, jak przebrani. Odpowiedz Link Zgłoś
jomarch Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 14:42 Może nie chcą być postrzegani jako bogaci. Kiedyś ktoś tu radził, że żeby wyglądać "drogo" trzeba się ubierać na biało. Więc może żeby wyglądać tanio, trzeba się ubierać na czarno? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Głupie pytanie: dlaczego niektórzy 17.05.22, 14:42 szajri napisała: > Chęć wyszczuplenia? Tak. 😌 Odpowiedz Link Zgłoś