joyce_byers
17.05.22, 15:09
Dziewczyny liczę na Was bo kompletnie nie ogarniam.
Zacznę od początku:
1. Zdiagnozowane Hashimoto
2. Zdiagnozowana niedoczynność tarczycy (tsh obecnie sa wysokie, konwersja słaba)
3. Stan przedcukrzycowy i IO (tutaj już ogarnięty pod kontrolą)
⬆️ leczenie w toku od roku lub ciut dłużej
Chondromalacja stawów kolanowych od baaardzo długiego czasu (zabieg był robiony dawno temu). Do tego na zmianę pogody zdarzają się bóle - wiążę z Hashimoto.
Alergia wziewna - obecnie tylko oczy nie pozwalają żyć. AZS w roku. Potworna alergia na słońce. I tutaj im dalej wiekowo, tym gorzej. W zasadzie całe lato spędzam w cieniu.
Co do rumienia na twarzy (policzki, nos) to mam go od dziecka (płytko unaczynione naczynka) - bardzo dobry laser pomógł na jakiś czas. Kardiologicznie ok - serce jak dzwon. Cholesterol - biorę niestety statyny (dieta nie pomogła za cholerę).
ANA1 zrobiłam bo po prostu nie czuję się super. Osłabienie itd. Nie ma mowy o jakimś wysiłku bo jakkolwiek to brzmi spadła mi na niego tolerancja - dużo szybciej się męczę. Podpinam to pod tarczycowe zaburzenia.
Co dalej? Poszerzać diagnostykę? Próbki trzymają mi 30 dni w laboratorium więc jest możliwość. Ale czytam, ze jest sporo tych badań poszerzających.