szczypawka100 17.05.22, 18:49 Dziesiątki tysięcy próbek. To jest kolekcja ogólnoświatowa. W tym odmiany, które mają setki lat, stare, których nie możemy już odtworzyć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bistian Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 18:56 Czytałem wczoraj. To zaplanowana akcja, dla mnie, jak ludobójstwo setek milionów ludzi, ta skala. Przykre, zniszczą wszystko, byle wygrać, siebie też zniszczą Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka100 Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 19:02 Zawsze niszczyli Jak ja ich nienawidzę za to że nienawidzę Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 19:04 > Przykre, zniszczą wszystko, byle wygrać No właśnie nie "byle wygrać", oni tego nie zrabowali, nie wywieźli. Prymitywna i barbarzynska hołota, bez rozumu i pomyślunku. Oby sczeźli, zbrodniarze. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 19:11 Nawet Niemcy oszczędzili... Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 19:11 iwoniaw napisała: > No właśnie nie "byle wygrać", oni tego nie zrabowali, nie wywieźli. Prymitywna > i barbarzynska hołota, bez rozumu i pomyślunku. Oby sczeźli, zbrodniarze. Oni to zniszczyli, byle Ukraina nie stała dobrze w produkcji rolnej, niszczą konkurencję, ale przy okazji siebie również i nie są tego świadomi. Tak, barbarzyńcy i głupki, niebezpieczny zestaw cech Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 20:22 bistian napisał: > Czytałem wczoraj. To zaplanowana akcja, dla mnie, jak ludobójstwo setek milionó > w ludzi, ta skala. > Przykre, zniszczą wszystko, byle wygrać, siebie też zniszczą Siebie nie. Oni będą panami. To plebs, czyli nas, chcą przetrzebić. W końcu nie od dziś brędzą o depopulacji bo jest nas za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 20:38 Siebie też, ale to mało ważne, bo trafią prościutko do nieba. Tak im obiecano. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 22:41 Banda skończonych degeneratów nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans011 Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 22:43 To jest niszczenie zasobów kraju jako takiego, nie tylko wojna, wyniszczanie do gołego kamienia. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 20:18 pamiętajmy, że "jesteśmy następni w kolejce do denazyfikacji". mamy jakieś nazi - roślinne zasoby? :~( Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 20:29 stephanie.plum napisała: > mamy jakieś nazi - roślinne zasoby? > > :~( i owszem. Np. arboretum w Wojcławicach prowadzi genetyczny bank dolnośląskich czereśni. Czyli z terenów III Rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 20:41 Oooo Wojsławice to mi się tylko z Jakubem W. kojarzyło. A on wolał śliwki. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 20:25 z całą symaptią dla Ukraińców ta informacja to propaganda, w charkowskich zbiorach nie było żadnych unikalnych nasion. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 20:39 A wiesz o tym skąd ? I znasz się jak rozumiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
noc_na_pustyni Re: Bank roślinnych zasobów zniszczony 17.05.22, 22:13 Nie wiem, co napisać... Coś okropnego. Odpowiedz Link Zgłoś