ki.ik 18.05.22, 09:49 zawsze nakładacie (ten sam krem) na szyję i dekolt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 09:55 Nie, a dla kogo ten wywiad? Odpowiedz Link Zgłoś
ki.ik Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 10:20 35wcieniu napisał(a): > Nie, a dla kogo ten wywiad? Dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 10:25 Nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 11:41 Tak. Chyba że akurat szyja i dekolt mają inne potrzeby niż twarz, to wtedy dostają coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 13:59 Tak, zwlaszcza na szyje (dekolt czesto smaruje czym innym). Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 19:52 Tak. Szyję mam piękną i gładką. Ale nie wiem czy to od tych kremów. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 20:01 Wątek niegłupi. Czy nakładając rękoma krem do twarzy nie szkodzisz rękom? Przecież do rąk są specjalne kremy. Jak do nóg, też specjalne. I czy nakładając za dnia, nogami, krem na noc, pod powieki ... i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 20:07 "Od zawsze" rano nakladam na szyję krem taki jak na twarz, a wieczorem inny, często przeznaczony specjalnie do szyi i dekoltu. Szyję mam fatalną, pomarszczoną jak u indora, więc moim zdaniem kremy goowno dają. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 20:09 A od kiedy nakladasz tez na szyje? (od jakiego wieku znaczy) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 20:27 Ja od liceum. W Filipince udzielała porad kosmetyczka, pani Teresa bodajże, i powtarzał, że "taką będziecie mieć szyję, na jaką zapracujecie w wieku 16 lat" - właśnie w kontekście smarowania kremem także szyi, a nie tylko twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 20:33 Od liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 20:44 To ja od wieku 12 lat Wyczytalam w "Kobiecie i Zyciu" i bardzo sie przejelam. Niemniej, watpie, zeby te 5 lat robilo roznice, wiec pewnie geny (bo szyje mam gladka, ale myslalam, ze to od tego wczesnego smarowania). Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 20:52 Aaaa, i jeszcze jedno-czy spisz na plaskiej poduszce? To tez ma ponoc wplyw na stan szyi. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 20:58 Śpię całkiem na płaskim, bez poduszki i staram się na plecach. Czasami budzę się na boku, więc bywa różnie. Kiedyś pani kosmetolog powiedziała mi, że najważniejsze są geny oraz prawidłowa postawa. Ja niestety okropnie się garbię. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 21:03 Wyglada wiec, ze pani kosmetolog miala racje. A moze to roznie u roznych osob? W kazdym razie nie zaniedbalas pielegnacji i przynajmniej nie bedziesz zalowac, ze moze z kremem byloby lepiej, zawsze cos... (no i smarowanie jest w sumie przyjemne). Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 20:11 I widzisz, szyja rano jest twarzą a wieczorem dekoltem. Nic dziwnego, że się marszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 20:08 Rozważania godne stryjka Staszka na weselu, ta sama liga. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 20:15 Och, przepraszam, wdepnąłem razem w wujem do świątyni kosmetycznej scholastyki. Już mnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 20:24 Spokojnie, siedź, twoje dowcipy są dla mnie kompletnie niestrawne, ale wiem, ze masz tu wierne fanki. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 20:27 Ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
bylam.stara.mostowiakowa Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 18.05.22, 21:30 Ja nakładam najczęściej krem z dodatkiem serum olejowego na twarz i szyję, a po nasmarowaniu twarzy resztkę czyli to co mam na dłoniach wcieram w łokcie. Kiedyś miałam szorstkie, a od kilku lat piękne. To chyba od tego traktowania ich na równi z rwarzą? Odpowiedz Link Zgłoś
kklamra Re: Krem do twarzy - czy nakładając krem do twarz 19.05.22, 08:10 Pod oczy inny nakładam. Odpowiedz Link Zgłoś