Dodaj do ulubionych

Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu?

21.05.22, 08:43
Wiem, że jakieś grosze dają. Nie opłaca się w sumie ale nie mam miejsca na nie. Czy sprzedajecie stare książki? Te, które mam to książki Pawlikowskiej, Chodakowskiej (przepisy), Miller, Grocholi, jakieś poradniki savoir-vivre i dokumentalne.
Obserwuj wątek
    • silenta Re: Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu? 21.05.22, 09:23
      Sprzedałam kilka lat temu ponad 300 książek, głównie kryminałów, maksymalnie 5-6 letnie. Dostałam chyba 1100 złotych. Ale pan przyjechał po to, zniósł dużo kartonów po schodach i sobie zabrał. To wyszły grosze za książkę ale biblioteki nie chciały i nie miałam co z nimi zrobić. Sprzedawać pojedynczo na portalach nie miałam czasu. A potem przeszłam na ebooki smile.
    • memphis90 Re: Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu? 21.05.22, 10:10
      Sprzedawalam przez skupshop. Bardzo wygodne, jest apka do skanowania numerów ibs, wysyłają kuriera, wszystko sprawnie idzie.
    • profes79 Re: Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu? 21.05.22, 10:19
      Jeżeli to kwestia "nie opłaca się" a książki są w niezłym stanie to popytaj w lokalnej bibliotece. U mnie matka wyciągnęła stare ale w dobrym stanie książki dla dzieci i młodzieży i rozdała właśnie albo do bibliotek albo do punktów pomocy, gdzie poszły dalej do potrzebujących dzieci.
    • aqua48 Re: Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu? 21.05.22, 10:21
      Niekiedy takie książki biorą też za darmo domy opieki.
    • 35wcieniu Re: Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu? 21.05.22, 10:30
      Jak w miarę chodliwe tytuły to próbuj na skupshopie.
    • noc_na_pustyni Re: Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu? 21.05.22, 12:42
      Skupshop ma bandycko niskie ceny przy skupie. Mam upatrzone dwa antykwariaty, w jednym jest selekcja i wielu rzeczy nie biorą, ale ceny są ok, w drugim biorą prawie wszystko, za grosze. Co zostaje, zostawiam spakowane w miejscu, gdzie się zostawia różności. Moja biblioteka to akurat by chciała tylko to, co mogę sprzedać najdrożej, więc jest niekompatybilna. Pojedyncze sztuki wystawiam na all, takie za które mogę dostać min. 5o zł,a zdarzało się, że wylicytowali 200+.
    • pyza-wedrowniczka Re: Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu? 21.05.22, 12:52
      Ja sprzedawałam, ale dosyć wybredni byli - na jakieś 150 książek wzięli ze 20, tylko takie najnowsze. Wysyłałam najpierw zdjęcia, żeby nie wozić niepotrzebnie. W sumie zarobiłam ze 150 zł.
      Resztę wydałam za darmo na grupie śmieciarkowej, zeszło wszystko, nawet takie, które ja uważałam za śmieci.
    • igge Re: Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu? 21.05.22, 12:58
      Nie sprzedajemy książek.
      Może kiedyś....
      • noc_na_pustyni Re: Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu? 22.05.22, 09:13
        Utonęłabym w książkach, gdybym na bieżąco nie kształtowała swojej biblioteki...
        Co miesiąc praktycznie mam min. 200 zł ze sprzedaży. Nie trudno zgadnąć na co to idzie 😁
    • india-mia21 Re: Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu? 21.05.22, 13:15
      Sprzedaję na www.sprzedajksiazki.pl/
      Wycenią, przyjadą, wyniosą. Sprzedałam dużo popularnych powieści. Ceny do zaakceptowania.
    • noc_na_pustyni Re: Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu? 21.05.22, 21:24
      3x niższe niż stacjonarnie płacą... Skupshop jest imo dobry, żeby kupować, nie sprzedawać.
      • kk345 Re: Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu? 21.05.22, 22:20
        Albo, żeby nie dygać osobiście kartonów, tylko żeby ktoś po to przyjechał i kasę przelał
      • memphis90 Re: Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu? 22.05.22, 08:17
        Muszę powiedzieć, ze za „modne” ksiazki dawali całkiem dużo, były tez takie za 2zl, ale to różne dziwadła, które dostawały dzieciaki typu „z lewej bajka po angielsku, z prawej po polsku”, których normalnie nikt za darmo nie chciał (biblioteki tez nie chciały), wiec lepsze 2zl niż śmietnik…
    • izabelka55 Re: Czy sprzedawał ktoś książki do antykwariatu? 21.05.22, 22:17
      Parę dni temu znajomy sprzedał 60 książek za całe 150zl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka