Dodaj do ulubionych

Psychologia zaocznie na up w Krakowie

30.05.22, 19:55
Czy ktoś z was studiuje zaocznie psychologię na uniwersytecie pedagogicznym w Krakowie i mógłby mi powiedzieć, jak to wygląda? Jak często odbywają się zajęcia, od której do której zazwyczaj trwają itd. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi, bo naprawdę wiem niewiele.
Obserwuj wątek
    • panna.nasturcja Re: Psychologia zaocznie na up w Krakowie 31.05.22, 02:14
      Zastanów się czy na pewno chcesz studiować zaocznie, w przypadku psychologii to nie jest dobry pomysł.
      I sprawdź co będziesz miała na dyplomie ukończenia studiów, bo nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze kilka lat temu nie można było po studiach zaocznych mieć na dyplomie "magister psychologii".
      • ewa_mama_jasia Re: Psychologia zaocznie na up w Krakowie 31.05.22, 08:42
        A co można było mieć?
        • simply_z Re: Psychologia zaocznie na up w Krakowie 31.05.22, 12:14
          UP? serio?
          • ewa_mama_jasia Re: Psychologia zaocznie na up w Krakowie 31.05.22, 12:28
            To do mnie? Możesz rozwinąć, bo nie rozumiem?
      • angazetka Re: Psychologia zaocznie na up w Krakowie 31.05.22, 12:21
        A co to za wymysł to ostatnie? Zwłaszcza że psychologia to studia jednolite, nie da się mieć z niej licencjatu/
        • panna.nasturcja Re: Psychologia zaocznie na up w Krakowie 01.06.22, 02:53
          Były takie uczelnie prywatne, na których ludzie niby studiowali psychologię, 5 lat normalnie, a potem na dyplomie mieli cos w stylu magister nauk społecznych?pedagogicznych, specjalizacja psychologia. Bo uczelnia nie miała prawa dawać tytułu magistra psychologii.
          Ale doczytałam, że ta jej uczelnia daje normalny tytuł.
          Z tym, że i tak studia zaoczne bym odradzała, chyba, że ktoś nie chce pracować w zawodzie a tylko interesuje się tematem, chce poszerzyć wiedzę.
    • pure_cashmere Re: Psychologia zaocznie na up w Krakowie 31.05.22, 12:25
      A w ogóle można studiować psychologię zaocznie? to są jednolite studia magisterskie 5 letnie?
      • panna.nasturcja Re: Psychologia zaocznie na up w Krakowie 01.06.22, 02:53
        Też mnie to zaskoczyło, że aż sprawdziłam, bo właśnie kiedyś nie było takiej opcji.
        Ale ze strony tej uczelni wynika, że tak właśnie jest.
    • aqua48 Re: Psychologia zaocznie na up w Krakowie 31.05.22, 14:03
      Wujek Google ci się zepsuł? "Zajęcia na studiach niestacjonarnych realizowane są zazwyczaj od piątkowego popołudnia do niedzieli. Zjazdy przeważnie odbywają się co 2 tygodnie. Od IV roku student realizuje wybrany moduł specjalnościowy: psychologia edukacyjna lub psychologia kliniczna. Absolwent studiów otrzymuje tytuł zawodowy magistra psychologii i ma możliwość kontynuowania kształcenia w Szkole Doktorskiej i/lub podjęcia studiów podyplomowych. Więcej informacji na temat studiów znajdą Państwo na stronie Instytutu Psychologii UP"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka