Dodaj do ulubionych

farsz do naleśników meksykańskich

04.06.22, 11:41
co zrobić, żeby nie był sypki i się nie rozlatywał. Używam mięsa wołowego mielonego, fasoli, cebuli i przecieru pomidorowego. Podsmażam wszystko, nadziewam naleśniki, zapiekam z serwm i są reklamacje, że jest sypki (farsz).
Co robię nie tak?
Obserwuj wątek
    • evee1 Re: farsz do naleśników meksykańskich 04.06.22, 11:48
      Może zamiast przecieru pomidorowego dodaj po prostu sosu jakiegoś. Ja do takich naleśników (ja akurat używam placków buritto) robię sos taki jak do spaghetti bolognese, tylko dodaje jeszcze fasolę i meksykańskie przyprawy.
      • evee1 Re: farsz do naleśników meksykańskich 04.06.22, 11:49
        A, ja te moje naleśniki nie tylko posypuję serem, ale też sowicie zalewam sosem pomidorowym i dopiero na to sypie ser.
      • akseinga1975 Re: farsz do naleśników meksykańskich 04.06.22, 11:50
        Ja dodaje sos meksykanski ze sloika
      • labdelm Re: farsz do naleśników meksykańskich 04.06.22, 11:57
        No właśnie tak robię, tj. jak spaghetti, a wychodzi sypki
        • evee1 Re: farsz do naleśników meksykańskich 04.06.22, 12:04
          To znaczy mięso jest w drobnych kawaleczkach i się sypie, mimo, że sosu jest dużo? A jakiego mięsa (mielone?) Używasz do farszu?
          • evee1 Re: farsz do naleśników meksykańskich 04.06.22, 12:11
            A sorry, pisałaś, że mielonego! To może spróbuj nie z mielonego, tylko na przykład z takiego z rosołu, tylko zmiel je w takim mikserze z nożami. Ja właśnie dziś zrobiłam pieczeń wołowa, ale mięso wyszło dość suche, więc po zjedzeniu części na obiad resztę zmiksowałam z warzywami i cebulą (też pieczone), dodałam sosu pomidorowego, przypraw i fasoli i wyszło taki bardziej nazistę niż zwykle. Może takie bardziej by Twoim odpowiadało? U mnie nie było jak do tej pory problemu, ciekawe czy jutro będą narzekać wink.
        • mashcaron Re: farsz do naleśników meksykańskich 04.06.22, 21:14
          Za chude mięso.
    • bistian Re: farsz do naleśników meksykańskich 04.06.22, 13:39
      labdelm napisała:

      > co zrobić, żeby nie był sypki i się nie rozlatywał. Używam mięsa wołowego mielo
      > nego, fasoli, cebuli i przecieru pomidorowego. Podsmażam wszystko, nadziewam na
      > leśniki, zapiekam z serwm i są reklamacje, że jest sypki (farsz).
      > Co robię nie tak?

      Nie wiem, jaka jest konsystencja. Ale, jeżeli farsz jest w porządku, to bym spróbował zrobić niego z pierogi zapiekane, takie tradycyjne danie tatarskie
    • mae224 Re: farsz do naleśników meksykańskich 04.06.22, 13:44
      Za dużo mięsa, spróbuj inne proporcje, więcej sosu pomidorowego.
    • berdebul Re: farsz do naleśników meksykańskich 04.06.22, 14:44
      Wyrób mięso, a większość fasoli zblenduj, wymieszaj i dopiero nadziewaj.
    • arthwen Re: farsz do naleśników meksykańskich 04.06.22, 19:58
      Część fasoli zblenduj. Bardzo ładnie zagęszcza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka