paskap 04.06.22, 22:51 Do której pozwalacie młodzieży zostać na dworze czy u znajomych wieczorami. Taki 15-latek .do 22 czy dłużej? Mój właśnie chciałby dłużej a ma.pozwolone do 22.00. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielonazaba9999 Re: Nastolatki - jak długo zostają u kolegow 05.06.22, 00:08 Do 19.00, wyjątkowo góra do 20:00. 15-latka. Z tego co wiem, jej koleżanki mają bardzo podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Nastolatki - jak długo zostają u kolegow 05.06.22, 10:59 Jak 15 to mogli gdzieś do 22 jak na podwórku. U kolegów pozwalałam do 24h max. Teraz lat prawie 17, wraca kiedy chce, ale zawsze dokładnie informuje gdzie jest, gdzie będzie pózniej, o której wróci , czy zmieniły mu sie plany. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nastolatki - jak długo zostają u kolegow 05.06.22, 11:02 Podobnie. Prawie 18-latek wraca kiedy chce, ale uprzedza gdzie będzie i o której mniej więcej wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
niemoralna Re: Nastolatki - jak długo zostają u kolegow 05.06.22, 11:06 Moje bedac u znajomych to rodzic jako gospodarz domu okresla ramy czasowe wizyt. Bo co z tego ,ze ja pozwolę u kolegi byc do 22 jak kokegi rodzice akceptują gości max do 20 Na podwórku jest tyle ile sytuacja tego wymaga, tylko byla zasada ze zawsze musi wcześniej uprzedzić, ze sie przeciągnie i ms btc pod telefonem . Żadne nie przegięła paly z zbyt późnym powrotem . Takie sprawy wczesniej ugadujeny Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Nastolatki - jak długo zostają u kolegow 05.06.22, 12:10 Siedemnastolatek wraca, kiedy chce, ale ze dwa razy na dobę musi się odmeldowac. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Nastolatki - jak długo zostają u kolegow 05.06.22, 12:15 W dni szkolne do 20.00 w weekend max 22. 14 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Nastolatki - jak długo zostają u kolegow 05.06.22, 12:27 Ja o 22:00 jestem w łóżku i czytam, albo biorę prysznic i się kremuje na polgolo więc sorry, nie będą mi się obce dzieciaki paletaly po chałupie. Moje dziewczyny od 20:30 mają być w pokojach. Nie muszą spać ale mają być wykąpane, żeby umyte i już nie ma łażenia po domu. Siedzą w pokojach, czytają, uczą się czy costam oglądają. Jeśli koleżanki zostają na noc to siedzą w pokojach razem z nimi. 22:00 to czas wyciszenia i przygotowania do snu. Rozmowy ściszonym głosem, przygaszone światło. Jakby mi ludzie pomorski do drzwi i się kręcili po domu o tej godzinie, byłabym wściekła. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans011 Re: Nastolatki - jak długo zostają u kolegow 05.06.22, 14:14 Powiedz jeszcze, że nie mogą z tych pokojów wyjść na siku . (To był pamiętny wątek i tak mi się skojarzyło...) Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Nastolatki - jak długo zostają u kolegow 05.06.22, 14:14 Nastolatki o 20:30, czy masz bardzo małe dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
fredzia098 Re: Nastolatki - jak długo zostają u kolegow 06.06.22, 20:45 Żartujesz? Wprowadziłaś dzieciom w domu rygor jak w wojsku? A jak się im zachce jeść, pić, sikać, pooglądać tv w salonie, przynieść coś z przedpokoju. Nie wolno się dzieciom ruszyć ze swojego pokoju po 20? Co za koszmar. Jak w więzieniu. Szybko się z domu wyniosą Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Nastolatki - jak długo zostają u kolegow 06.06.22, 20:55 W 1 klasie szkoły średniej (wlasnie od letniego semestru) jeździlam do koleżanki na weekendy do innego miasta a tam nocowalyśmy u kolejnej koleżanki. Dokładnie 15 lat miałam. Majac lat 16 mialam podrabianą legitymacje i we Wroclawiu na dyskotekach szalałyśmy. Majac lat 18 bylam już osobą po ostrych melanżach i umiałam się kulturalnie bawić, czasem nie ogarniałam rówiesników spuszczonych ze smyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Nastolatki - jak długo zostają u kolegow 06.06.22, 21:12 17 l wraca kiedy chce, ale odpisuje na SMS. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Nastolatki - jak długo zostają u kolegow 06.06.22, 21:57 Jak jest szkoła to do 20tej, ale w wakacje dłużej i z wzajemnym nocowaniem jak bardzo ładnie poproszą 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Nastolatki - jak długo zostają u kolegow 06.06.22, 22:01 Jak jest towarzystwo, to moja 12-latka i 5-latek potrafią siedzieć na dworze nawet do 22-23. Ale to Italia. Tutaj w lecie życie towarzyskie zaczyna się wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś