Dodaj do ulubionych

Sztuczne rośliny

07.06.22, 17:14
W ramach szaleństwa ukwiecania chałupy potrzebuję czegoś do łazienki. Ale takiego, żebym sama nie potrafiła odróżnić od żywej rośliny.
Znacie takie źródełka ?
Pełno tego niby, ale chcę takiego cuda koniecznie. Łazienka bez okna i szkoda mi zabijać żywych.

Szukam, macam i nie, ciągle nie to.
Potrzebuję w miejsca oglądane z bliska, dlatego zależy mi na złudzeniu aptecznym doskonałym.

Mam fazę ostrą kupowania roślin, każdy nowy liść to duma i satysfakcja. Ale do łazienki aż się prosi a tam nic nie przeżyje długo.

Obserwuj wątek
    • ursydia Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 17:18
      sklep.green-designers.pl/kategoria/rosliny-doniczkowe
      Może tu?
    • atoness Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 17:31
      Celowałabym w sukulenty. Chyba najłatwiej je podrobić. Koniecznie w prawdziwej doniczce, z "ziemią" obłożoną kamieniami.
    • majenkir Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 17:48
      Sztucznym roślinkom mówimy zdecydowane NIE. 😌
      • gama2003 Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 18:58
        No zwykle mówię, ale aż się prosi w tej mojej łazience o cuś liściastego.
        Kiedyś w jakimś programie wnętrzarskim było w sztucznych nie do odróżnienia niemal. Drogie były chyba.
        • hanusinamama Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 19:03
          Moja babcia ma kilka doniczek z Sansevieria 'Fernwood Mikado'. Co tydzien robi rotacje i 2 lądują w łazience. Nic im nie jest.
          • gama2003 Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 19:11
            O i super. W życiu nie uwierzę, że czyjaś babcia rosliny by krzywdziła.
        • majenkir Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 20:26
          To plakat powieś 😌
          Też mam jednà łazienkę bez okna i nie kombinuję z kwiatkami, bo to nawet głupio wyglada imo - nie ma światła, a jest roślina.
    • ykke Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 18:09
      Kupilabym dwa identyczne zamiokulkasy i rotowalabym co miesiąc do światła. Plastikowym podróbom mówię "nie, ale to ja. Wolałabym.nic nie mieć.
      Fakt, sukulenty najlepiej są podrabiane.
      • mid.week Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 18:56
        ykke napisała:

> Kupilabym dwa identyczne zamiokulkasy i rotowalabym co miesiąc do światła.

miałam napisać to samo. Jeszcze cibora (ale nie ta w paseczki) da radę - ona nawet sama daje znać kiedy potrzebuje wyniesienia do światła - liście jej bledną.
        Ewentualnie wazon z suchą trawą pampasową?
      • hanusinamama Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 19:03
        Moja babcia tak wymienia co sobotę. 2 tygodnie w swietle jeden w łazience. Działa od kilku lat i roślinki mają sie świetnie
    • bei Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 18:50
      Czy brałaś pod uwagę doświetlanie sztuczne? Można wymieniać rośliny -przenosić je po czasie do pomieszczenia ze światłem słonecznym, a gdy przebywają w łazience- doświetlać je.

www.homebook.pl/artykuly/2391/jak-pielegnowac-rosliny-w-pomieszczeniu-bez-okna
    • bei Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 18:50
      Jeśli sztuczne to z jedwabiu, tylko są bardzo drogie…
    • alpepe Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 18:53
      Przemyślałabym sprawę i kupiła obrazy/fotografie za szkłem z roślinami. Nie pchałabym się w sztuczne. Z bliska odróżnisz zawsze.
    • jednoraz0w0 Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 19:02
      a dałabyś szansę prawdziwemu bambusikowi? u znajomej jest babmusik w łazience, bez okna, macałam, żywy, długo tam jest.
      • gama2003 Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 19:12
        A pewnie. Bambus też moze być
    • sueellen Re: Sztuczne rośliny 07.06.22, 21:24
      Bardzo nie lubię, ale jeśli musisz to nieźle podroby widziałam w homesense czyli siostrze tkmaxx. Może tam ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka