Dodaj do ulubionych

Włosy - prosba o wyjaśnienie zagadki

09.06.22, 12:20
Mam zdrowe, niefarbowane, końcówki zawsze podcięte.
Wysuszone suszarką (z ciepłym, nie gorącym nawiewem) są błyszczące i proste, nawet bez użycia szczotki. Wystarczy je po suszeniu przeczesać grzebieniem.

Umyte i pozostawione same sobie do wyschnięcia wydają się cieńsze, puszą się idiotycznie i lekko falują. Nawet jeśli ich nie rozczeszę. Po rozczesaniu identyczne, tyle ze bez falowania.

Próby wydobywania skrętu zarzuciłam, bo ugniatanie ich i traktowanie środkami na wydobycie skrętu powoduje, ze robią się smutne niechlujne strąki.

Istnieje jakiś preparat, który pozwoli mi uzyskać efekt suszenia suszarka bez suszenia ich suszarką? smile
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Włosy - prosba o wyjaśnienie zagadki 09.06.22, 12:22
      Wątpię, to dość normalne.
      Ale są preparaty wygładzające np. w sprayu, trochę pomagają.
    • eriu Re: Włosy - prosba o wyjaśnienie zagadki 09.06.22, 12:26
      Po wydobyciu skrętu trzeba włosy jeszcze odgnieść olejem żeby się pozbyć tego efektu sklejenia.
      • shellyanna Re: Włosy - prosba o wyjaśnienie zagadki 09.06.22, 13:34
        Ale jak?
        • mashcaron Re: Włosy - prosba o wyjaśnienie zagadki 09.06.22, 16:52
          Normalnie, rozcierasz olejek w dłoniach i albo wgniatasz go we włosy , krusząc tą twardą warstwę żelu czy pianki, albo ( ja wolę tą metodę) klaskasz z pasmem włosów pomiędzy dłońmi. W ten sposób włosy zostają "ukręcone", ale nie są posklejane i sztywne.
          • shellyanna Re: Włosy - prosba o wyjaśnienie zagadki 09.06.22, 17:03
            Na te suche już włosy?
            Zrobiłam tak dzisiaj i wyglądają jak tluste.
            • mashcaron Re: Włosy - prosba o wyjaśnienie zagadki 09.06.22, 17:06
              Tak, na suche. Olejku dajesz dosłownie kropelkę. Takiego, który ogólnie ci służy wink
              • shellyanna Re: Włosy - prosba o wyjaśnienie zagadki 09.06.22, 18:17
                Thx. Użyłam migdałowego.
                • mashcaron Re: Włosy - prosba o wyjaśnienie zagadki 09.06.22, 18:25
                  A, jeszcze w sprawie ugniatania, to imbir nie sprawdza się ugniatanie z głową w dół, bo z tyłu głowy robi mi się szczurze gniazdo :p zdecydowanie lepiej jest jak ugniatam z głową na bok.
                  • mashcaron Re: Włosy - prosba o wyjaśnienie zagadki 09.06.22, 18:26
                    Imbir= u mnie 🙄

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka