panna_lila 10.06.22, 08:39 jakieś kosmetyki? czy będzie tam taniej niż u nas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigimax4 [...] 10.06.22, 08:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolteta Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 08:56 Mówią, że elektronike. Ja osobiście nie przywoziłam i prawdę mówiąc nawet nie przyworzę giftów dla przyjaciół czy rodziny. Wszystko mają bardzo słabej jakości według mnie. Jedyne, co przywiozłam i uważam jest świetne to torebki i portfel Kate Spade (uwielbiam ją!). Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 09:06 Zaczekaj na Magdallenę, doradzi Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 09:48 markowe ciuchy - zwyczajnie tam są tańsze. Lego tez. Ubrania marek amerykańskich. Elektronika nie wiem jak z napięciem w Us chyba inne? Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 09:55 Są tańsze, ale niedużo, a przy obecnym kursie dolara, to mało opłacalne. Co do elektroniki, to wystarczy kupno naszej ładowarki, zresztą wiele ładowarek jest uniwersalnych. Tylko że może być problem z gwarancją jeśli sprzęt nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 11:11 nie bylabym taka pewna, ze sprzet bedzie sie ladowal inna ladowarka nawet jesli kabelek bedzie pasowal. Wielokrotnie sie juz przekonalam, ze nie kazdy sprzet da sie naladowac innym kablem niz ten oryginalny albo trwa to wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 11:22 Ładowarka musi spełniać określone parametry. Miałam laptop Della kupiony w USA, ładowarka była uniwersalna, trzeba było tylko dokupić przejściówkę na europejską wtyczkę. Po paru latach się zepsuła, to kupiłam na allegro zamiennik. Wtedy się opłacało. Laptop kosztował 900$, dolar stał po 2,5 PLN, taki sam sprzęt kosztował u nas ponad 3500 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 11:25 A co do ładowania kablem usb, to często popełnianym błędem jest kupna kabla obsługującego tylko przesył danych, wtedy naładowanie rzeczywiście jest bardzo czasochłonne. Czytaj na przyszłość jakie kabel ma parametry Odpowiedz Link Zgłoś
kolteta Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 14:48 Mialam swego czasu iphona z US (dostalam w prezencie) i nie mialam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 12:08 Z przecen srajfony i wszystko z jabłkiem. Spodnie jeansowe, bluzy, kurtki. Buty sportowe. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 15:11 Kosmetyki pomimo wysokiego kursu dolara, wciąż wypadają korzystnie cenowo. Warto znaleźć jeden z Premium Outlets (są prawie we wszystkich większych miastach), a w tym outlecie The Cosmetics Company Store i tam zazwyczaj jest promocja 40% off z cen outletowych na marki takie jak Tom Ford, Bobbi Brown, Estee Lauder, Mac, Nars, Clinique. North Face jest o wiele tańszy niż w Polsce, właśnie kupiłam kurtkę zimową dla siostrzenicy za niecałe $50, Columbia też jest o wiele tańsza, wszystkie buty sportowe, GAP, Old Navy, Tommy Hilfiger- Koszulki po kilkanaście $ na przecenach. Michael Kors, Calvin Klein, i Ralph Lauren też mają ceny nie do pobicia. Ja zawsze wożę ciuchy dla siostrzenicy, słodycze, kosmetyki i torebki dla siostry, Columbia i Northface dla szwagra. Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 15:13 Taniej jest na amazon Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 15:26 Nie. W tym outlecie wciąż ceny są bardziej korzystne i jest o wiele większy wybór wśród produktów marek, które wymieniłam, niż na Amazonie. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 19:46 Mój mąż ma większość ciuchów ze outletow w US i dokładnie tak jak pisze Magdalena - Columbia, North Face, Patagonia, TH, buty Merrell jest w świetnych cenach. Mam też sporo ciuchów i torebek Tommy Hilfiger, czasem można kupić kupić koszulki po kilka dolarów bo np są w niepopularnych kolorach. W domu noszę sukienki polo od TH, były 2 w cenie 1 więc dostałam 6 za 30 czy 40 USD, w PL jedna jest za 450-500 pln, tyle że są w paski lub w buro-oliwkowych kolorach. Produkty Apple, przy obecnym kursie dolara nie ma aż takiej różnicy ale nadal się opłaca, MacBook z kategorii open box był prawie o połowę tańszy i nie ma problemu z gwarancja: ponad 2 lata temu dostałam iPad Pro i zepsuł się po tygodniu, po sprawdzeniu że faktycznie nie działa w Apple Store w NL wymienili mi na nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 17:03 dziękuję...biorę wszystko z tej listy. Odpowiedz Link Zgłoś
forsythia Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 15:31 Chusteczki nawilzane z filtrem przeciwslonecznym. Dla mnie bomba, a w Europie niestety nie da sie kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 15:44 Nawet nie wiedziałam, że takie istnieją! To są chusteczki do ciała? Odpowiedz Link Zgłoś
forsythia Re: co warto przywieźć z USA? 11.06.22, 13:04 Tak. Wpisz w wyszukiwarke sunscreen tissues albo towelettes. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 15:32 Balsam w kulce Eos bym brała, bo mi je zniknęli z Rossmanna! W US of A kosztują jakieś grosiki. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 15:35 Elektronikę. Więc jeśli miałabyś miejsce w podręcznym na wilson audio wamm master chronosonic to skorzystaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 16:48 Ale to najlepsze głośniki na świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 16:53 A teraz wyobraź sobie że chłop przytargał ci to do chałupy i postawił w salonie. Dlatego sklepy ze sprzętem high-end są ostatnim bastionem męskości... Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 17:05 Kiepska jakaś ta męskość, skoro musi się definiować przez takie brzydactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 17:37 Bo dla nas liczy się wnętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 17:01 chyba wolę torebkępolecanej tu Kate Spade...a mąz byłby zachwycony i chętnie by to postawił w salonie Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 17:17 Nosisz w niej jego klejnoty? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 17:28 Kate Spade, Marc Jacobs, Calvin Klein, Michael Kors, Coach- wszystkie mają swoje sklepy w Premium Outlets i można trafić na świetne ceny! Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 18:45 Tylko ze: Outlety od dawna nie sa tym czym na poczatku byly i albo sa - kopia czy alternatywa dla sklepow w galeriach i wtedy ceny sa bardzo podobne - maja produkty/modele inne - specjalnie robione dla outletow. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 18:51 A co zawiodłeś się gdy kupowałeś swoją torebkę? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 19:06 Nie wszystkie. Pojedź sobie do Palm Springs do Premium Outlets. IMO- Najlepszy outlet w USA. Rzeczywiście GAP, Banana Republic, Kate Spade mają specjalną linię dla outletów- wciąż świetne rzeczy i nie do kupienia w Polsce. Jednak sklepy kosmetyczne i wielka część outletów ciuchowych, to te same rzeczy, które są w sklepach. Ciuchy mogą być z poprzednich sezonów. Ja tam amerykańskie outlety uwielbiam- koszulka Tommy Hilfiger w „moim” outlecie $10, ta sama w Polsce 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 20:12 No ja nie kwestionuje ze w outletach wszytko jest szjas.... Oczywiscie tam ida przesuniecia i ubiegloroczne modele ale ich nie ma az na tyle aby sklepy wypelnc a ludzi sa przekonani ze w outletach zawsze wszytko takie samo jak w sklepach ale tansze.... i czesto jest. i jak znajdziesz ceny na przecenach to nie ma porownaia z tym co W Polsce ale biznesy rzadza sie swoimi prawami.... A wiem ciut wiecje poniewaz mam w rodzinie osobe praacujaca w zarzadzie outletow. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 16:07 * Jeansy, topy, bluzy- takie bazowe * M&M's w dużych opakowaniach i o ciekawych smakach * masło orzechowe, migdalowe itp * świece zapachowe i inne (jak ktoś lubi, chyba mają inne normy niż Europa ) PS Koleżanka szukała dla syna studenta jakiś słuchawek- on jej podawał namiar gdzie powinny być. Wieczorem poprosiłam aby pokazał mi to cudo. Te same co akurat sama używałam i miałam przy sobie. Droższe tam były. Oczywiście cicho siedziałam Odpowiedz Link Zgłoś
buka-123 Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 17:07 Gumy cynamonowe (do żucia oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: co warto przywieźć z USA? 10.06.22, 18:49 O tak, gumy cynamonowe! Ale wydaje mi się, ze i w EU można teraz kupić? Odpowiedz Link Zgłoś