Dodaj do ulubionych

Mąż kupił mi perfumy - są okropne

10.06.22, 20:11
I co ja mam teraz zrobić? Miał być dla mnie miły prezent i zonk. Używam tylko jednego, jedynego zapachu od lat. Czemu faceci są tacy ślepi? Wychodzi na to, że w ogóle mnie nie zna, a na pewno nie wie jaki zapach lubię. I opowiada mi jak to wybierał...... Nie pytał, bo miała to być niespodzianka. Stara się jak słoń w składzie porcelany. Trudno. Odstoją swoje na półce. Do tego to nie pierwszy raz chociaż delikatnie mu sugerowała, że może niekoniecznie. Może zbyt delikatnie? Kiedyś już dostałam okropną szminkę, śmierdzący balsam. Skąd pomysł żeby kupować mi kosmetyki? Wasi faceci też was zaskakują takimi prezentami?
Obserwuj wątek
    • madame_rita Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:12
      Jakie? Bo jeśli to "Poison" Diora, to chętnie wezmę wink
      • igge Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 23:44
        Znajomy kiedyś kupił żonie. Nie spodobały się.
        • agaagaaga123 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 00:02
          Jak Poison to ja tez biere
        • madame_rita Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 12.06.22, 17:47
          Nie wszystkim się podobają. Ja uwielbiam.
    • lilia.z.doliny Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:13
      Konkretnie jakie?
    • alpepe Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:15
      Napisz jakie.
      • perspektywa Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:31
        Tous love me. Czarne.
        • perspektywa Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:35
          A szminkę kupił mi ciemny fiolet twierdząc, że to brąz i będzie pasowała mi do kurtki. Kurtka rzeczywiście była brązowa.
          No nic nie kuma w temacie damskiej mody i urody. A jeszcze ostatnio wyjechał, że może bym zapuściła włosy. Kiedyś miałaś taką piękną fryzurę, mówi. To było ponad 25 lat temu. Czy to może być objaw kryzysu wieku średniego
          • alpepe Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:43
            Nie wiem, czy to nie początek starzenia się. Dziwne to jak dla mnie i nie rozumiem. jak można w ogóle kupić brązową/ciemnofioletową szminkę, do jakiego niby wieku i typu urodu?
            • perspektywa Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:57
              Szminka to historia z przed lat, ale zdarza mu się ją wspomnieć jako wspaniały prezent. Najlepsze, że zawsze wspomina te najgosze prezenty. O tych trafionych nie mówi, a takie też były. Może on jak z czymś niestandardowym wystrzeli to sam zachwyca się swoją kreatywnością i dlatego tak długo to pamięta.
              • alpepe Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:05
                No to szwankuje wam komunikacja, skoro tyś bardziej lub mniej rozczarowana bądź wściekła, a on zachwycony prezentami, które ci właśnie sprawił.
                • perspektywa Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:19
                  Może za słabo sygnalizuję, bo nie chcę mu sprawić przykrości. Nie wiem. Muszę to przemyśleć.
              • primula.alpicola Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:28
                Podziwiam, że umiesz ukryć swoje odczucia względem nietrafionego prezentu, ja bym nie umiała.
                Może jakiś uczciwy feedback dobrze by mu zrobił?
                Mój mi daje karty prezentowe do salonów z biżuterią i innych Sephor, i chwała niebiosom!
                • perspektywa Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:41
                  Bo ja taka dobra dusza jestem. Chyba że się wku....wię. To już piorun sycylijski. Generalnie mam szerokie spektrum tolerancji ale do pewnych granic. Potem to już mogiła.
                  • kk345 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 01:02
                    >Chyba że się wku....wię. To już piorun sycylijski.

Weź sobie może sprawdź znaczenie tego pioruna sycylijskiego, co? No i to może wyjaśniać, skad problemy w komunikacji z facetem, wydaje ci się, ze mówisz mu, że coś ci nie odpowiada, a używasz fraz oznaczających zachwyt na przykład big_grin
                    • perspektywa Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 09:42
                      Czyli jednak kryzys go dopadł.
            • aandzia43 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 12:12
              alpepe napisała:

> Nie wiem, czy to nie początek starzenia się. Dziwne to jak dla mnie i nie rozum
              > iem. jak można w ogóle kupić brązową/ciemnofioletową szminkę, do jakiego niby w
              > ieku i typu urodu?

Fioletowa szminka pasowała mi jak byłam bardzo młoda, zarąbisty efekt, zimna zima jestem. Brązowe widywałam na dziewczynach jesieniach i też było fajnie. Ale takie ekscesy to dla młodych ładnych, nie dla pań w średnim wieku, nawet ładnych.
            • kornelia_sowa1 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 18:17
              Nie wiem, jak można się nie pokapować, ze to trolololo wink
        • alpepe Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:41
          Ja tam się nie znam, ale wydaje mi się, że Tous to taniocha, bym się sfoszyła.
          • perspektywa Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:53
            W sumie to zaraz sprawdzę na ile mnie wycenia. Coś ok 200 zeta mi wyszło.
            • alpepe Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:58
              No to chyba jakaś duża butelka, dodawaj do wody do podłogi może, szybciej zejdzie. Inna sprawa, że trochę przykro, jak facet kompletnie nie ma pojęcia i zrobi zły prezent.
              • perspektywa Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:22
                Może on w ogóle myślał, że to coś innego. Nie wiem. Przepytam go dokładniej co autor miał na myśli ale dopiero za jakiś czas.
                • aqua48 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 09:24
                  perspektywa napisała:

> Może on w ogóle myślał, że to coś innego. Nie wiem. Przepytam go dokładniej co
                  > autor miał na myśli ale dopiero za jakiś czas.

One się nazywają LOVE ME - to przekaz od męża smile A perfumy są bardzo mocne - typowy killer, pewnie wolisz łagodniejsze, lżejsze.
                  Proponuję wybrać się z mężem do perfumerii i popróbować razem z nim różnych zapachów - pokaż mu które Ci się podobają. I zwyczajnie poproś żeby już nie kupował Ci kosmetyków samodzielnie.
                  My tak chodzimy do perfumerii czasami razem, albo jak jest czas na lotnisku to się bawimy w ten sposób - próbując różnych zapachów, psikając na nadgarstek jak coś nam się spodoba i sprawdzając na skórze jak się rozwija. Potem i tak mój mąż pyta się co mi się spodobało z perfum i zamawia. A mój ogródek perfumiarski jest dość spory.
        • malenka9 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 22:40
          www.fragrantica.pl/perfumy/Tous/LoveMe-62386.html

Unisex, może niech sam używa
        • suki-z-godzin Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 22:42
          Miś z cyckami. Nic dziwnego, ze mu sie spodobaly.
    • shellyanna Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:19
      Raz. Wiedział, ze kiedyś miałam słabość do Angel Muglera i kupił mi Aliena.
      Pierwsze dwa miesiące myślałam jak Ty, a potem mi się spodobał.
      Później mu co jakiś czas wspominałam o mojej obsesji zapachowej, o tym co bym chciała i załapał.
      • bergamotka77 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 22:04
        Angel byl w miarę ale Alien jest straszny. Myślałam że masz bardziej wyrafinowany gust zapachowy.
        • martini.n Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 10:11
          To ja uważam odwrotnie. Ale nie podejrzewałam cię o wyrafinowany gust zapachowy. wink
        • shellyanna Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 11:23
          To było 12 lat temu. Angel podobał mi się lat temu 20.
          Od wielu lat jesteśmy fanami TF, AP, a ja dodatkowo na zawsze od zawsze Chanel 5
        • alpepe Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 11:34
          Akurat Alien jest niesamowity, moja córka się spryskiwała najpierw wodą toaletową, potem kupiłam jej, mój błąd, perfumy. Woda lepsza na niej. Po prostu zapachy różnie się układają na człowieku, mnie na mnie drażniły i nie było wow, ale na mojej córce już tak.
        • shellyanna Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 11:40
          A Alien jest, uważam o wiele ciekawszy niż Angel.
          • sonnija70 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 22:57
            Nie rozumiem fenomenu Angela, szczegolnie ze w opisach czesto pojawia sie motyw trupiej nuty, zapachu trupa itp. Skutecznie mnie to zniechecilo. Alien jest boski, ale strasznie meczacy.
    • 3-mamuska Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:20
      Skoro jest ślepy i nie wie czego używasz to podmienić na swoje i tyle.
    • suki-z-godzin Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:25
      tak. wiedział że wielbię Coco Noir, kupił mi Chance Eau Fraîche, bo to Chanel i to Chanel...
      Od czasu do czasu użyję, najczęściej jak wychodzimy w plenery, bo to zielonkawe cholerstwo mnie przydusza.
      • primula.alpicola Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:41
        Bardzo lubię to zielonkawe cholerstwo.
        • pepsi.only Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:00
          I ja!
          • primula.alpicola Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:30
            Byłam pierwszawink
            Ale mam dobre serce, zrobię Ci odlewkę.
            Suczko, czy podać Ci mój adres na gazetowy? wink
        • manon.lescaut4 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 11:33
          Ja tez smile Ogólnie Chance to jest jeden z moich signature scents, ale tylko edp/edt, nie znoszę eau tendre czy vive, natomiast eau fraiche jest całkiem miła odskocznia od oryginału, na lato w sam raz.
    • ga-ti Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:27
      Odkąd mamy córkę nastolatkę wszelkie prezenty dla mnie z nią konsultuje, nie ma wtopy smile
      Wcześniej się zdarzało, starał się, ale jest zupełnie ślepy na pewne rzeczy, a czasem chce za bardzo i wychodzi, jak wychodzi.
      • perspektywa Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:39
        Mam dwóch synów. Z czego jeden informatyk, drugi syn już lepiej, nawet zauważa nowe buty czy fryzurę. Mąż i starszy syn nie bardzo ogarniają. Czasami orientują się naprawdę po długim czasie.
        • aqua48 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 09:26
          Doceń starania i chęci. I delikatnie pokieruj we właściwą stronę np. idźcie RAZEM po prezent dla Ciebie.
        • mava1 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 19:18
          >Z czego jeden informatyk, drugi syn już lepiej,

mój syn też informatyk i takich prezentów, jakie on mi robi, to nawet mąż nie. Wszystko z najwyższej półki i naprawdę wysmakowane. Sam zresztą tez ubiera się od zawsze, w ciuchy najwyższej jakosci, starannie dobierane i wybierane w sieci. Np kurtkę skórzana sprowadził sobie z USA, wraz z kosmetykami do niej, buty z Londynu, wszystko jakies markowe. Tak że akurat nie wiązałabym zawodu z takimi predyspozycjami.
          Natomiast drugi syn, humanista, absolutnie nie ma takiego zacięcia. Cały rok lata w trampkach i t-shirtach a spodnie mają być wygodne.
          A mąz to zwykle radzi sie ekspedientek w sklepach (jak "wyśledziłam"), może ematek? ostatnio dostałam prefumy Dolce gabana light blue i są bardzo ok, właśnie letnie takie.
    • kaki11 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:32
      Mój na szczęście z kosmetyków daje mi tylko perfumy, i to zawsze te same, które są moimi ulubionymi i zwykle daje mi je na najbliższą okazję po tym jak powiem,że powoli się kończą 🙂
    • lilia.z.doliny Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:34
      Zakochałam się w perfumach księżnej Diany.
      Dostałam.pod choinkę.
      Tyle, że ona miała dwa ukochane i ja dostałam te drugie indifferent
      • bib24 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:47
        a podasz obie nazwy?
        • lilia.z.doliny Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:52
          Bluebell Penhaligons (nie!) I przepiękne, kobiece, ciepłe Quelques Fleurs l'Original Houbigant
          Chciałam te drugie
          • damartyn Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 22:05
            Nosiła tez Hermès 24 Faubourg.
            • primula.alpicola Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 22:49
              damartyn napisał(a):

> Nosiła tez Hermès 24 Faubourg.

Bardzo lubię!
              • damartyn Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 23:23
                Są specyficzne . Za to projekcja wielogodzinna. Od lat noe mogę sobie wyrobić zdania~ lubię czy nie lubię🧐. Używam okazjonalnie.
                • lilia.z.doliny Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 23:29
                  Ja czasem lubię
                  Fleurs chyba.miala na swoim nieszczęsnym.slubie
          • aqua48 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 09:29
            lilia.z.doliny napisała:

> przepiękne, kobiece, ciepłe Quelques Fleurs l'Ori
            > ginal Houbigant

Też na nie choruję smile Ale drogie jest diabelstwo..
            • damartyn Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 10:02
              E. nie są takie drogie.
              • aqua48 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 10:31
                A sprawdziłam, że teraz można kupić taniej, ale cóż już mam zamówiony prezent od męża na urodziny.. właśnie perfumy i biżuterię.
            • lilia.z.doliny Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 10:25
              No właśnie nie są takie drogie (choćby w porównaniu z moim.nr 1 czyli changing constance )
    • borsuczyca.klusek Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:36
      Pisałam już o tym kiedyś, że mój kupił mi hełm wojskowy i rękawice taktyczne do obsługi karabinu 🙄
      • krwawy.lolo Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:50
        Zapomniał o specjalnych rajtuzach strzeleckich i nakładkach kewlarowych na kłykcie.
        • krwawy.lolo Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:51
          knykcie
      • migafka357 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:56
        Borsuczyco, a skąd on wziął pomysł na ten hełm?
        • bguslawko_1 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 22:20
          Pewnie wenę czerpał z pocisk .org .Nic straconego przyda się na rower 😊
        • borsuczyca.klusek Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 22:51
          Stąd, że wojna idzie i trzeba się przygotować. 🙄
          Mój mąż Stary Borsuk jest kimś w rodzaju prepersa.
          Hełm oczywiście z siatką maskującą jakby kto pytał.
    • krwawy.lolo Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:41
      Wystaw tarczycę i zbadaj walizki.
    • buka-123 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:47
      Love me. To język miłości której się domaga. Nie zrozumiałaś przekazu. Na najbliższą okazję kup mu wodę toaletową "Brutal".
      • perspektywa Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:54
        😀
    • mama-ola Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:49
      Jesteś wstrętna i nielojalna.
      • krwawy.lolo Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 20:55
        Na pewno nie Jola!
        • akseinga1975 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:03
          Przypomnialo mi sie jak maz podarowal mi piekny bukiet z lilii. Musialam wystawic na balkon nie baczac na uczucia malzonka.
          • primula.alpicola Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:32
            Mój mi kiedyś kupił, jeszcze przed ślubem, komplet nowiutkich opon zimowych.
            Czy powinnam byc teraz zdziwiona, że nie umie w perfumy/torebki/biżuterię? Nie. Nie powinnam. Zostałam ostrzeżona.
            • krwawy.lolo Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:43
              Wygrałaś. Ja żonie kupiłem klocki hamulcowe.
              • primula.alpicola Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:46
                Lolo, jezusmaria co z Wami nie takbig_grin
                • krwawy.lolo Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 22:13
                  primula.alpicola napisała:

> Lolo, jezusmaria co z Wami nie takbig_grin

Ba!
                  Klocki kupiłem i wymieniłem dlatego, że szwagierka przyjechała. Zabiłaby się.
    • bguslawko_1 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:02
      Niech Ci da kasę .Facet który kupuje kobiecie perfumy i nie zabierze jej do perfumerii .Te zużyj na krety .Na pewno się wyniosą .
    • princy-mincy Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:06
      Mój mąż kupuje mi perfumy, których nie używam często. Jego wybór to ciężkie, wieczorowe zapachy, na codzień wolę coś lżejszego.
      • bguslawko_1 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:24
        To mu powiedz jakie lubisz ,a tymi niech sam się pryska .Boisz się go czy co.Czasami kobiety zaskakują .
        • princy-mincy Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 22:48
          Nie wiem, gdzie wyczytałeś że boję się męża.
          • bguslawko_1 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 23:31
            Tak mi się skojarzyło .Raczej zna twój gust .On wybiera swój zapach niekoniecznie związany z twoim ulubionym. Sorrki nie było sugestii .
    • melisananosferatu Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:23
      Ja mojemu mowie konkretnie co ma mi kupic, nawet zdjecia wysylam. Chociaz dwa razy zrobil mi super prezent 'sam z siebie' kupujac perfumy Toma Forda i Aliena.
      • magdallenac Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 01:12
        Który Tom Ford?
        • melisananosferatu Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 10:31
          White patchouli chyba (biala buteleczka ze zlotym).
          • manon.lescaut4 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 11:40
            O! Bardzo je lubię. Mam wrażenie, ze są nieco niedocenione, w każdym razie nie mówi się o nich zbyt dużo, ale zamówiłam sobie kiedyś miniaturkę i naprawdę mnie zaintrygowały. Ciekawy, chłodny zapach.
            • melisananosferatu Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 11:42
              Uzywam 'od wielkiego dzwonu'.
              • magdallenac Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 23:02
                Ja uwielbiam neroli portofino, a mężowi kupiłam fucking fabulous, bo mnie nazwa ujęła. 😀
                • melisananosferatu Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 23:13
                  Swietna nazwa! A one, te FF, nie sa unisex?
                  • magdallenac Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 23:18
                    Są unisex i niestety kompletnie mi nie leżą, ani na mnie, ani na chłopie. A ja mam węch jak ogar😩
                    • shellyanna Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 12.06.22, 08:01
                      One są dziwne. Na sobie je ledwo czuje, ale jak poczuje to mmmrrrrrr, na mężu wogole nie pachną. Za to kiedys spotkałam się z bratem i bezbłędnie rozpoznałam ze pachnie ff. Zapach był intensywny i piękny.
                      • magdallenac Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 12.06.22, 14:29
                        Dla mnie one pachną jak kurz.🤷🏻‍♀️
    • szara.myszka.555 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:47
      Dlatego właśnie mój małżonek wie, że nie chcę żadnych materialnych prezentów - tylko doświadczenia.

Podróże, "lepsze" restauracje, teatr, spa dla par, wspólne warsztaty... do tej pory, zawsze byłam zadowolona smile A ciuchy, perfumy, kosmetyki wybieram sama.
    • woman_in_love Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:50
      Używam tylko jednego, jedynego zapachu od lat.

Zmień perspektywę. Może w końcu mu ten zapach zbrzydł. Ileż można śmierdzieć tak samo?
      Potraktuj to jako delikatną sugestię.
      • perspektywa Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 22:38
        Kurcze. W sumie to może być trochę to. Jestem uzależniona od tego mojego zapachu.
    • bei Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 21:51
      Hm……może być tez tak, ze nie lubi tych Twoich, i powinniście znależć kompromis, by podobały się i Tobie i jemu.
    • pepsi.only Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 22:20
      Bywa, że zaskakuje. Na plus, i na minus....

W temacie perfum- na plus- kupił mi te, które wsadziłam do koszyka na allegro.
      Jeny, jak ja się ucieszyłam! To były najpierw Aqua allegoria Herba Fresca. Za jakiś czas dokupił jeszcze Chanel Eau Fraiche.

A kilka dni temu na urodziny, poszłam schematem wink wybrałam 2 różne maty do jogi , wsadziłam do koszyka na allegro, myślałam, że wystarczy za sugestię.
      Zaskoczył mnie, kupił mi matę, ale korkową w Martesie. indifferent
      ( Trudno, i tak jest lepsza od zwykłej maty uniwersalnej)
    • malenka9 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 22:49
      To zapach dla gejów.
      • magia Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 09:35
        znaczy kupil jej męski zapach?
    • zosia_1 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 22:51
      "Wasi faceci też was zaskakują takimi prezentami?" Tak. Dostałam szminkę pod choinkę swego czasu. Od tamtej pory kupuję kolejną identyczna kiedy kończy się poprzednia.
    • igge Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 10.06.22, 23:58
      Mój facet daje mi prezenty bardzo trafione. W zasadzie zawsze. Od innych osób zdarza mi się choć nie za często dostać coś nie za bardzo trafionego.
      Dzisiaj też dostałam trzy torby prezentów z podróży i jestem z wszystkich zadowolona.
      Jedna z miseczek z Turcji mi się nie podoba. Reszta drobiazgów super.

Na Twoim miejscu otwarcie powiedziałabym, że ten zapach nie bardzo. Bo nie daj Boże znowu dostaniesz. Trudno komuś wybrać zapach. Mój mąż, ponieważ chodzimy czasem po stacjonarnych drogeriach, zapamiętuje jakoś, które zapachy wąchałam i miały efekt wow. Potem po dłuższym czasie ja nawet nie pamiętam które ale zawsze dostaję takie najbardziej upragnione i zachwycające mnie. Nigdy nie było pudła.
      Jeśli zaś chodzi o inne kosmetyki to on wie, że nie lubię dostawać choć ostatnio dawał mi ale to zamówione jakby np z retinalem BasicLab polecane na forum.
      • igge Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 00:10
        Aha, I używanie 1 perfum wiele lat to dla mnie kosmos. Mam ulubione zapachy fakt ale co najmniej kilka. Ze dwa zapachy kiedyś ukochane to wręcz trudno teraz mega dostać.
      • igge Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 11:06
        Aczkolwiek raz mi kupił między innymi reprodukcję obrazu z jakiejś galerii w Londynie chyba czy skądś tam gdzie był.
        No i generalnie ja kocham galerie, kocham malarstwo itd ale ...na tym obrazie to był KOŃ.
        wtf ???!!!???!!!
        No, ok lubię zwierzęta...Ale nienawidzę koni na obrazach. (Nasze dziecko od lat jeździ konno fakt. I wiele lat nasze życie kręciło się wokół koni i konnych zawodów)

Cóż, ładnie to było oprawione i akurat odwiedzaliśmy zaprzyjaźnionych koniarzy. Podarowałam więc i chyba obdarowany był zadowolony. A ja miałam frajdę z obdarowania przyjaciół.

• jammer1974 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 00:52
      Moj doskonale wie jakie perfumy uzywam i takie kupuje. Co do reszty to sa glownie kwiaty i z tym wtopy nie ma nigdy.
      • nanuk24.0 Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 11.06.22, 23:43
        Z kwiatami, uwierz, tez może być wtopa 🤣
        • igge Re: Mąż kupił mi perfumy - są okropne 12.06.22, 11:11
          U mnie syn dwa razy wtopa choć kwiaty PRAWIE wszystkie cieszą.
          No i trudno, powiedziałam mu w końcu: Synu, tych I tych to nigdy przenigdy mi już nie dawaj.
          No i nastąpiła poprawa tzn od syna już też zawsze dostaję te ulubione.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka