Dodaj do ulubionych

Brafiterskie rozmiary biustonoszy ava/freya/panach

12.06.22, 10:00
Z uwagi na żenujący wybór w sklepach stacjonarnych w moim mieście mam pytanie do emam. Może któraś z Was ma porównanie. Jak rozmiarowka naszej rodzimej AVY ma się do biustonoszy Freya i panache? Z avy zwykle jest na mnie dobry 65g. Wszystkie inne polskie(nie było tego wcale bardzo duzo) 65 ktore udalo mi sie przymierzyc są za szerokie pod biustem. Ciężko zamawiać coś z netu kompletnie w ciemno i nie wiem od czego zacząć. Drugi problem to dziecko na które wszystkie 65 poza kilkoma modelami aggio są za szerokie a strojów kąpielowych 60 w ogóle nigdzie nie ma....które 60 są rzeczywiście 60? Na razie utopilam 6 stow i czekam na 4 góry z avy które ponoć mają być wąskie pod biustem ale to 65 więc może być wtopa...
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Brafiterskie rozmiary biustonoszy ava/freya/p 12.06.22, 11:59
      Tu masz ładnie opisane, o co chodzi z tą brytyjską rozmiarówką:
      stanikomania.pl/po-co-komu-rozmiar-brytyjski-oraz-dlaczego-miseczka-miseczce-nierowna/
      a na tym samym blogu znajdziesz porady, co do szeroko- i wąskofiszbinowców, oraz małych obwodów
    • andaba Re: Brafiterskie rozmiary biustonoszy ava/freya/p 12.06.22, 12:13
      Współczuję wymiarów, kupowanie staników to jest koszmar, ja jestem gruba, więc jeszcze czasem coś się uda trafić (choć z trudem), córce ostatnio zwężałam 80B, bo to były jedyne miseczki, które pasowały i nie miały kilograma gąbki.
      • yuka12 Re: Brafiterskie rozmiary biustonoszy ava/freya/p 12.06.22, 12:48
        Też jestem gruba ale pod biustem akurat szczupła i do tego sam biust jest hm dorodny 😀. W stacjonarnych sklepach w UK wybór miałam znikomy, nawet w takim sklepie jak Bravissimo. Przerzuciłam się na zakupy internetowe. Od tego czasu mam wreszcie kilka fajnych staników oraz rewelacyjne tankini na lato. Szczerze polecam pomierzyć się, porównać tabele na stronie, pozamawiać staniki z różnych firm i znaleźć modele i rozmiary odpowiednie dla siebie. Nie trzeba wtedy sztukować.
    • damartyn Re: Brafiterskie rozmiary biustonoszy ava/freya/p 12.06.22, 13:01
      Dla mnie Freya wychodzi zawsze ciut mniejsza. Bez względu na model.
      • extereso Re: Brafiterskie rozmiary biustonoszy ava/freya/p 12.06.22, 13:08
        Dla mnie też
        Normalnie mam obwód 70 we Frei 65.
      • slonko1335 Re: Brafiterskie rozmiary biustonoszy ava/freya/p 12.06.22, 14:34
        Dzieki. Jest nadzieja
    • kurt.wallander Re: Brafiterskie rozmiary biustonoszy ava/freya/p 12.06.22, 21:00
      Jeśli masz w swoim mieście sklep stacjonarny, to zobacz jeszcze w Change. I ja, i córki ostatnio tam kupujemy biustonosze. My kupujemy obwody 65-70, ale widzę na stronie, że mają też 60 i nawet spory wybór większych misek w tym obwodzie. Stacjonarnie będzie mniejszy wybór niz online, ale a nuż coś dobierzesz. Mają też stroje kąpielowe z małymi obwodami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka