lannnnntana 14.06.22, 14:29 Już po balu? Jakie nastroje? Będą tęsknić za podstawówką czy z ulgą opuszczają mury niekoniecznie lubianej szkoły? Zmęczeni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 14:38 Bal w poniedziałek. Mój introwertyk i piwniczak klaszcze uszami na samą myśl o polonezie Z ulgą opuszcza szkołę. W ósmej klasie wyraźnie już widać zmęczenie materiału. Zarówno u nauczycieli jak i u uczniów. Wszyscy mają siebie z lekka dosyć. Dziś zdali książki, jutro wycieczka, potem długi weekend i zbliżamy się do końca. Dla nas to też ostateczne zamknięcie rozdziału pt: szkoła podstawowa. Przepchnęliśmy przez publiczną edukację podstawową troje dzieci i z ulgą żegnamy te mury Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 14:42 heca7 napisała: > Dla nas to też ostateczne zamknięcie rozdziału pt: szkoła podstawowa > . Przepchnęliśmy przez publiczną edukację podstawową troje dzieci i z ulgą żegn > amy te mury > Miałam dokładnie to samo uczucie! Wieeelka ulga i współczucie dla koleżanek, które jeszcze muszą się męczyć 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 14:45 U nas zamiast poloneza była belgijka. Corka zachwycona po balu. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 15:11 Mój syn po tym co zarządziła pani od wf-u w ramach poloneza, te wszystkie obroty, zakrętasy, przyklękania, tunele itd miał zdanie jak Kabaret Ani Mru Mru www.youtube.com/watch?v=9WKHfCiSDjo Też najchętniej by wybrał Mazurka Dąbrowskiego gdzie można stać na baczność Odpowiedz Link Zgłoś
lannnnntana Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 16:14 heca7 napisała: > . Przepchnęliśmy przez publiczną edukację podstawową troje dzieci i z ulgą żegn > amy te mury Gratulacje, przepchnąć trójkę przez podstawową edukację to nie lada wyczyn. Przyznam, że ja też z ulgą żegnałam swoją siedemdziesiątkę szóstkę w Falenicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 19:07 Ja odliczam czas do zakończenia publicznej edukacji mojej trójki na poziomie liceum. Jeszcze tylko najmłodsza, jeszcze tylko 2 lata, i tylko spokój nas uratuje, tak sobie powtarzam. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 19:23 u nas już po komersie - był i polonez i belgijka A więc na bogato Myślę, że synowi troche przykro będzie opuścić kolegów, planuje z niektórymi podtrzymywać kontakt, no ale wiadomo, że z tym bywa róznie... Bez garnituru się obeszliśmy - czarne adidasy (całe czarne), czarne dzinsy i błękitna koszula. Choć powiem, że stroje były różne, ale jednak mało kto miał garnitur Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 14:45 Moja już po balu. Było super -usłyszałam od dziecka.Wzruszyłam się patrząc jak tańczą poloneza. Bo jeszcze niedawno dreptała do szkolnej zerówki, a tu kolejny etap życia zaraz rozpocznie. Po imprezie ekipa córki wbiła się do nas na chatę i świętowali do 18.00 dnia następnego. Widziałam na ich twarzach radość, ekscytacje i taka pewność siebie. I luuuuzzzz, totalny luz, taka błogość. Bo choć jeszcze musieli powyciągać niektóre przedmioty, to liczyło się dla nich tu i teraz. Te ostatnie chwile spedzone razem. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 14:59 Dwudniowa impreza? Nieźli są Odpowiedz Link Zgłoś
zielonazaba9999 Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 14:47 Bal był w piątek. Z balu wróciła zadowolona. Od testu kompetencji językowych (który zdała - już są wyniki) do klasy dwujęzycznej odpoczywa. Czy będzie tęsknić - nie sądzę. Na razie odliczamy do wyników egzaminów ósmoklasisty i do wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 14:58 U nas nie ma balu tylko komers😉. Ma być jutro. Akurat wczoraj pytałam syna czy cieszy się z końca podstawówki i nie umiał odpowiedzieć. Ogólnie szkołę lubił, klasę również więc myślę że jednak trochę będzie mu żal zmieniać środowisko. Ale mój syn jest raczej z tych nieśmiałych, nie lubi zmian woli to co dobrze zna. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 15:31 Na balu ostatecznie nie była, cieszy się , e opuszcza to towarzystwo, nie ma silnej więzi z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 15:32 Jutro bal, na szkole już patrzeć nie chce Dziś został w domu Btw ile placilyscie i gdzie kupilyscie garnitury dla chłopaków na bal ósmoklasistów? Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 15:51 Jaki bal, jaki koniec? U córki jutro jeszcze walka z chemią i biegi na ocenę. Bal w środę za tydzień. Nikt bardziej ode mnie nie czeka na koniec roku, to były strasznie ciężkie dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 17:09 strasznie późno u was, u mojej córki w szkole do zeszłego piątku miały być wystawione oceny, w tym tygodniu rady, bal byl zaraz po egzaminach w piatek. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 17:49 Syn jak syn, ale ja oddycham z ulgą. Miałam juz serdecznie dość. Bal udany Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 20:13 Po balu, było bardzo fajnie, dziecko z odciskami na stopach, wytańczone tak, jak nigdy wcześniej. Polonez też się udał, bardzo poważnie podeszli do sprawy. Oceny wystawione, wypracowane i bardzo dobre. Dziecko trochę zmęczone, ale jeszcze ciągle coś się w szkole dzieje, warsztaty, wykłady, wycieczki. Do tego już planuje wakacyjny obóz. Wykańcza też trochę stres związany z rekrutacją, staramy się o tym nie myśleć, ale podskórnie czujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Jak tam Wasi ósmoklasiści? 14.06.22, 20:15 Ja się z podstawówką nie żegnam, bo jeszcze najmłodsze w systemie, ładnych parę lat przed nami Dziecko ma mieszane emocje, w trakcie zmieniło klasę, więc nie jest aż tak bardzo zżyte, choć najbliższej paczki szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś