amsterdama 16.06.22, 15:47 Ciągle w klimacie remontowym… Jakie macie zdanie nt lacobelu? Na pewno estetyczny, ale jakie ma wady? Orientujecie się, czy można go położyć na płytki, czy płytki koniecznie muszą być zerwane? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thea19 Re: Panele szklane/lacobel do kuchni 16.06.22, 15:53 szybę hartowaną mam zamiast lacobelu bo jest lepsza. Wszystko mozna położyć na płytki bo tylko krawędzie silikonem są złapane i opiera się to o blat. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Panele szklane/lacobel do kuchni 16.06.22, 18:55 Dziękuję, dobre wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
dzem_pomaranczowy Re: Panele szklane/lacobel do kuchni 16.06.22, 23:03 Super. Mam 4 lata, położony na stare płytki przy okazji wymiany mebli i remontu. Miałam już malutkie płytki (chyba 10*10) , duże, lacobel jest najpraktyczniejszy, najłatwiejszy do utrzymania czystości, nic się nie wżera. Wady- trzeba umiejętnie wywiercić otwory na gniazdka, bo łatwo pęka. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Panele szklane/lacobel do kuchni 16.06.22, 23:43 lacobel popękał przy kuchence. wymieniam na szkło hartowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Panele szklane/lacobel do kuchni 17.06.22, 00:00 Mam szkło hartowane pokryte lakierem od 10 lat, jak do tej pory wad nie znalazłam, estetyczne, łatwe w utrzymaniu czystości, w następnej kuchni (kiedyś tam) też będzie szkło. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Panele szklane/lacobel do kuchni 17.06.22, 10:36 Mam lacobel, klejony do ściany. Kuchenka była gazowa przez lata, nic się nie stało. Minusy - widać każdy brud a ręcznik papierowy trzeba mieć taki nie zostawiający białych kłaczków (czyt droższy). Ale czyści się bajecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Panele szklane/lacobel do kuchni 17.06.22, 15:16 Dziękuję za wszystkie wpisy! Odpowiedz Link Zgłoś