bywalec.hoteli 20.06.22, 10:40 A było już tak pięknie w Polsce - lato na całego. Wieczorem się skończyło. Burza, dziś w Poznaniu leje z cebra cały dzień. MA-SA-KRA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 10:46 Jak cały dzień, jak jest przed 11? W Berlinie też już lało, najbardziej, jak córka wychodziła do szkoły, aż się zastanawiałam, czy jej nie podwieźć te kilkaset metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:19 Ja mam auto u mechanika - dzieci miały jechać rowerami do szkoły, ale jak zaczęło walić piorunami, to zostały w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:06 Nie rozumiem, jak można uwielbiac upały w mieście. Nawet mając dom. Wczoraj nie byłam wstanie nic zrobić, a w domu i tak miałam "tylko" 25 stopni. Wyjście na ogród i rozwieszenie prania powodowało od razu ból głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:09 tym bardziej jesli masz ogrod, jest to dziwne. Moze to juz starosc? 25 stopni i problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:17 No, nie wiem. I tak lepiej znosze upały teraz, niż jako dziecko i wczesna nastolatka. Nie po to mam ogród, aby kisić się w domu, a przy takiej temperaturze to nawet w cieniu źle się siedziało. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:21 Ja mam dom-bunkier: grube mury, małe okna od wsch i zach, bez okien na południe. Przez te dwa dni upałów w roku wszyscy mi zazdroszczą Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 14:02 To mówisz, że to już koniec upałów w tym roku? Obyś miała rację. Bo dla mnie lato nie jest po to, żeby siedzieć w bunkrze 😟 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 18:10 W Wielkopolsce to tak niewiele upałów mamy i praktycznie zero śniegu zimą... Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 19:11 Mieszkam w Wielkopolsce. To mówisz, że już po upałach? Bo dwa dni już były, a lato się jeszcze nie zaczęło 😁😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:32 Wczoraj cały dzień przesiedziałam w ogrodzie. Trochę popielilam, przyciełam jeden krzew, trochę powiedziałam w cieniu pod drzewem. Dzieciaki na zmianę trampolina, basen, truskawki z bitą śmietaną. Było cudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:10 Tak, już tak ładnie wszystko schło, a jak dobrze podkosili, to już i ziemia przezierała między żółtymi źdźbłami trawy. A tu znów kurde woda, i znowu zielono. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:32 Dokładnie tak. Jako trawowa alergiczka nie widzę w tym nic zabawnego 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:44 Dziś akurat jestem w Łodzi. Zwykly osiedlowy skwerek: wszędzie zielono, zielsko rośnie, nikt nie podlewa bo często pada. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaewa2002 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 13:31 Najbardziej wkurzają mnie pogodzianki w tv jak ze smutną minką biadolą, że znowu deszcz...... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:11 A ten znowu swoje wsadź głowę do piekarnika to ci przejdzie. Wczoraj był dzień i noc nie do życia. Czekamy z utęsknieniem na chłodną noc i dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:29 Ja nie wiem czy ciągłe zakładanie takich samych wątków od lat to nie jest spamowanie? Moderacjo, mylę się? Jak jedna panna ciągle wrzuca ten sam post ze swoim rzuchem to jest to błyskawicznie usuwane a Bywalec non stop o upale. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:34 przeciez ty nie zyjsz, tylko wegetujesz ogladajac netflixa w swojej chomiczej, kamienniczej norze. Z czym do ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 12:13 To lepiej ty opisz swoją wegetację na jakim wyższym poziomie, w czym twoje życie ma przewagę. PS. Netflixa mało oglądam więcej HBOmax, Amazon Prime, Applea i Disneya, a najwięcej czytam... Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczka.chili Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:19 Susza panuje a ty narzekasz że pada deszcz? U mnie nie pada i czekam na deszcz jak na zbawienie. Trawa wypalona przez suszę, postanowiliśmy jej nie podlewać. Ja uwielbiam ciepło ale deszcz jest bardzo, bardzo potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:28 Susza w Wielkopolsce nie jest spowodowana brakiem deszczu, tylko ucieczką wody, odkrywką, wylesieniem. Opadów jest tu wbrew pozorom sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:44 memphis90 napisała: > Susza w Wielkopolsce nie jest spowodowana brakiem deszczu, tylko ucieczką wody, > odkrywką, wylesieniem. Opadów jest tu wbrew pozorom sporo. > Susza jest spowodowana innym wzorem opadów. Długie fazy suszy przerwane są krótkimi fazami mocnych opadów, co w efekcie takie takie same sumy opadów, ale jest niekorzystne dla gleby. Najlepiej by było gdybyśmy mieli teraz w Europie długie, chłodne lato z wysoką wilgotnością powietrza i częstymi, lekkimi opadami. Bywalec by się zachlastał, ale przyroda by odżyła. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 18:12 Akurat wg badan ilość opadów w Wielkopolsce od 20 lat wzrasta, co, niestety, nie przekłada się na mniejsze stepowienie, bo ma ono inną przyczynę niż opady. No zlituj się, ja tu mieszkam Europa to nie jest jeden twór z identycznym klimatem w każdym zakątku Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:54 memphis90 napisała: > Susza w Wielkopolsce nie jest spowodowana brakiem deszczu, tylko ucieczką wody, > odkrywką, wylesieniem. Opadów jest tu wbrew pozorom sporo. > Jestem spod Łodzi, i niemal co dzień rozmawiam z ciotką, która mieszka na przedmieściach Poznania, ale w lesie - to ile Wy macie tych opadów, a ile u nas ostatnio padało, to mniej więcej: u mnie 2 dni z rzędu deszcze, do ogrodu nie dało się wyjść, a u ciotki 20 (!) minut. Ciocia wciąż marudzi, że waszą okolicę po prostu omijają deszcze, i jest susza. Po prostu susza. Więc to, że u Was sporo pada, to pada ale sporo mniej, niż w innych rejonach.. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 12:10 Są takie miejsca, w których chmury pojawiają się rzadko- mam rodzinę 40 km ode mnie i u nich nie pada prawie nigdy- u mnie leje, naokoło leje, u nich sucho. Taki punkt tajemniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 22:37 Oczywiście że tak! Podobnie jak są miejsca, gdzie regularnie co roku, niemal jak w zegarku w ręku, spada deszcz z gradem. I nie chodzi tylko o warunki pogodowe (czynniki meteorologiczne), ważne są cechy fizycznogeograficzne terenu, rzeźba terenu, czy odległość od zbiornika wodnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:58 Opady są inne niż było jeszcze kilka lat temu. Opady intensywne, krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 18:15 No ja mam zupełnie inne wrażenia - pada, w kółko pada, zimą mokro, bez śniegu, wiosny chłodne i leje, latem burze i leje, jesienią wieje i leje. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:23 ale co cię dziwi? normalna letnia pogoda - w dzień skwar w nocy burza Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:30 Oesu bo prowokuje i podjudza jak to padalec a Wy się dajecie nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:30 W Poznaniu dziś 14 stC... Różnica temp względem dnia wczorajszego to 22stC... Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:35 Jest pięknie! Uff. Koniec chorej gorączki Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:58 No media zapowiadały znowu FALĘ upałów. Fala potrwała 1 dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:41 ja sie w piatek dowiedzialam, ze jedna z naszych studentek - z Indii - pojechala do domu na jakis czas i ... umarla z powodu udaru cieplnego Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:56 Biedna dziewczyna Przy temperaturach koło 40 w cieniu w Europie też będą takie udary coraz częstsze. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:59 No coś ty, bywalec ci zaraz odpowie, że ludzi urodzeni w gorącym klimacie lubią wysokie temperatury i utrzymujące się fazy po 50 stopni w Azji z kładącym się trupem są w porządku. Na Sycylii zarejestrowaliśmy jako europejski rekord do tej pory TYLKO 48,8, więc spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 11:52 A nie, nie - to ostatni podryg wiosny Niech sie wypada, bo za chwilę wianki i noc świętojańska i wtedy musi być dobra pogoda. Tyyyle imprez Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 12:49 U nas na Śląsku dzisiaj nadal upalnie. Podobno pod wieczór, w nocy ma przyjść załamanie pogody. Ja akurat lubię ciepełko i latem wolę ponarzekać na upały niż na deszcz czy niską temperaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 13:13 zazdroszczę ciepełka Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 18:56 fibi00 napisała: > U nas na Śląsku dzisiaj nadal upalnie. Podobno pod wieczór, w nocy ma przyjść z > ałamanie pogody. Ja akurat lubię ciepełko i latem wolę ponarzekać na upały niż > na deszcz czy niską temperaturę. O godz 13.30 było po upale. Burza, ulewne deszcze i 19 st Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennie Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 13:25 A gdzie w tym roku wakacjujesz? Grecja? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 23:06 w tym roku tu i tam 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 13:36 Bardzo lubisz pracować w dzikim upale, w którym mózg nie działa? Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 14:05 > Bardzo lubisz pracować w dzikim upale, w którym mózg nie działa? przeciez w jego przypadku upal tutaj akurat nie ma znaczenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 15:12 Odezwała się ruda kulka Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 15:53 > Odezwała się ruda kulka skarbie, ja moge zmienic kolor wlosow i/lub schudnac - ale Ty nie zmadrzejesz "* Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 16:19 Serio możesz schudnąć przy obecnej nadwadze? Wydaje Ci się też, że jesteś mądrzejsza ode mnie? Czy osoba, która w hotelu zamiast udać się do recepcji pyta się o poradę na forum jest osobą mądrą? Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 16:38 Ty naprawde masz powazne klopoty z logicznym mysleniem i wyciaganiem wnioskow. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 16:41 Jesteś megalomanką Kuro. To że coś tam sobie dłubiesz w fizyce, nie znaczy bynajmniej, że jesteś taka mądra i logiczna - co akcja we Włoszech pokazała. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 16:50 Twoj komentarz o recepcji w hotelu by o wloszech?? to pokazuje, ze nawet czytac ze zrozumieniem nie umiesz - to nie byl hotel i nie bylo tam recepcji z ludzmi non-stop. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 16:47 Kuro, po wątkach o P-niu, w których okazało się, że Bywalec o tym mieście bardzo niewiele wie, nie tylko jego inteligencję wiele osób zakwestionowało. Nie warto dyskutować z nim na poważnie, to podobna kreacja jak niegdyś jola-kotka 😀. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 15:28 Owszem, było pięknie, w zeszłym tygodniu. Przyjemne 17-20 stopni, można bylo oddychać, idealnie na spacery i w ogóle. A wczoraj i dziś jakaś totalna masakra, dobrze, że klimatyzacja jest i że akurat nie muszę wychodzić nigdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 15:44 W Trójmieście i okolicach cały weekend 18, max 20 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 16:47 7katipo napisała: > W Trójmieście i okolicach cały weekend 18, max 20 stopni. W Polsce morze leży w złym miejscu dlatego tam nie jeżdżę latem. Podziękuję za mega drogie wakacje przy kilkunastu st C. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 16:45 U mnie rano był straszny upał ale teraz troszeczkę chłodniej dzięki Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: A było już tak pięknie :( 20.06.22, 22:47 Mieszkam w Gdańsku, tu pogoda w czerwcu i październiku jest taka sama. 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: A było już tak pięknie :( 21.06.22, 00:44 cieszę się bardzo ze nie mieszkam w pizgajacym deszczem, wiatrem i chłodem Trojmiescie 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: A było już tak pięknie :( 21.06.22, 01:54 Też się cieszę, że tu nie mieszkasz, chłopcze. Odpowiedz Link Zgłoś