korniz 23.06.22, 15:07 Jw. Planujemy wyjazdy i marzymy o pogodzie gdzie ja sprawdzacie . Ja na różnych stronach jest różna pogoda . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
profes79 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 15:13 meteo.pl. Przynajmniej jeśli chodzi o Polskę. Sprawdza się generalnie ale raczej krótkoterminowo (czytaj: max dwa dni naprzód) a i tak zdarzają się odchylenia z tym, że póki co raczej się spotkałem z odchyleniami "miało padać a nie padało" niż w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 15:26 Tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 15:22 Apka Windy Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 15:34 Yr.no najlepsza na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 16:07 O matko! Sprawdziłam prognozę dla swojej miejscowości na yr.no, szczerze mam nadzieję, że się mylą, jakieś afrykańskie upały przewidują, po 36 stopni.. Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_plus Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 17:53 U mnie 38... Oby nie Odpowiedz Link Zgłoś
agatazieba Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 08:16 yr.no jest super, ale nie sprawdzi się do końca, jeśli autorka posta jedzie na samiutkie południe kraju. Jest wtedy mniej dokładne. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 08:24 No własnie. yr sprawdza się na wybrzeżu. Im dalej na południe, tym mniej sprawdzalna. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 09:47 A to dobrze wiedzieć. Mnie właśnie zachwyciła kilka lat temu precyzyjnym wyznaczeniem pory deszczu (co do godziny) w Jastrzębiej Górze W Warszawie też raczej dobrze nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 09:59 no nie... mam inne zdanie co do Warszawy. Zresztą przekonamy się w przyszłym tygodniu, jeżeli chodzi o prognozę długoterminową. Widziałaś temperatury prognozowane przez nich??? mam spore uwagi co do prognozowanych opadów (krótkoterminowe). zreszta do icm podobne uwagi mam również. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 10:04 Na długoterminową nigdy nie patrzę specjalnie, 2-3 dni do przodu. Jak ktoś tu słusznie zauważył, powyżej 3 dni, to ja sobie lepiej z fusów wywróżę Natomiast patrzę na opady pod kątem wstawiania danego dnia prania (np. sprawdzam wieczorem, czy mogę sobie szykować na rano, żeby mi w dzień wyschło ) i raczej się jeszcze nie sparzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 10:17 Ja się notorycznie parzę na opadach. Fakt. Mieszkam w dzielnicy nazywanej kalifornią... Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 10:21 Która to? Warszawa rzeczywiście potrafi być nieprzewidywalna. Po jednej stronie Wisły jest ulewa, a po drugiej plaża. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 10:23 Jedna ze skrajnych wschodnich Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 15:59 Windy. Wersja bezpłatna ma dwie aktualizacje w ciągu dnia - o 10 i o 22. Odczytasz tam dokładną pogodę na następny dzień - ile kt o której będzie wiało, ile spadnie deszczu i o której godzinie będzie słonecznie (wygodne jeśli się chcesz opalać), a o której wejdą chmury. Odczytasz też mniej-wiecej pogodę na trzy dni w przód. Jeśli chcesz mieć prognozę długofalową, to za stosowną kwotę, powróżę ci z fusów - efekt będzie podobny do najlepszych aplikacji pogodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 16:17 W Polsce wyłącznie na ICM Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 16:24 ICM przestał być skuteczny, po tym jak zmarł dr Bogumił Jakubiak. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 17:45 Dla mnie nie przestał. Oglądam wyłącznie krótkoterminowa, bo dłuższe to wróżenie z fusów i sprawdza się co do godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 18:14 Windy jest skuteczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 11:28 U nas ostatnio ICM przeiwdywał ochłodzenie z niedzieli an poniedziałek i w poniedziałek 19 stopni (prognoza podana w niedziele rano). Po czym w poniedziałek było 28...Chyba sie popsuli Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 16:25 www.weather.ca Najczesciej sie sprawdza Korzystam i u siebie, i gdy podrozuje - wielokrotnie more reliable niz jakies local info Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
go-jab Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 16:36 A w ramach rozrywki polecam WTForecast - z tym ze nie wiem czy w Europie bedzie dzialac… Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 26.06.22, 13:10 go-jab napisała: > A w ramach rozrywki polecam WTForecast - z tym ze nie wiem czy w Europie bedzie > dzialac… > Działa Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 18:25 W Niemczech z tego www.wettergefahren.de/ W Polsce AccuWeather Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 20:54 bguslawko_1 napisał: > W Niemczech z tego www.wettergefahren.de/ W Polsce AccuWeather Accuweather jest słabe Odpowiedz Link Zgłoś
tilijka123 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 08:22 tu masz kompilację różnych prognoz i wskaźników warszawa.infometeo.pl/miasta wpisz w okienko interesującą Cię miejscowość prognoza 60h sprawdza się dość dobrze ale też dość często ja aktualizują Odpowiedz Link Zgłoś
birch70 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 08:24 Morecast, nieźle się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
michunia_01 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 26.06.22, 10:52 www.accuweather.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 26.06.22, 17:20 Też polecam Odpowiedz Link Zgłoś