Dodaj do ulubionych

Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w necie

23.06.22, 15:07
Jw. Planujemy wyjazdy i marzymy o pogodzie gdzie ja sprawdzacie . Ja na różnych stronach jest różna pogoda .
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 15:13
      meteo.pl. Przynajmniej jeśli chodzi o Polskę. Sprawdza się generalnie ale raczej krótkoterminowo (czytaj: max dwa dni naprzód) a i tak zdarzają się odchylenia z tym, że póki co raczej się spotkałem z odchyleniami "miało padać a nie padało" niż w drugą stronę.
      • beneficia Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 15:26
        Tak samo.
    • abecadlowa1 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 15:22
      Apka Windy
    • martishia7 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 15:34
      Yr.no najlepsza na świecie.
      • schiraz Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 16:07
        O matko! Sprawdziłam prognozę dla swojej miejscowości na yr.no, szczerze mam nadzieję, że się mylą, jakieś afrykańskie upały przewidują, po 36 stopni..
        • karotka_plus Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 17:53
          U mnie 38... Oby nie sad
      • agatazieba Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 08:16
        yr.no jest super, ale nie sprawdzi się do końca, jeśli autorka posta jedzie na samiutkie południe kraju. Jest wtedy mniej dokładne.
        • kochamruskieileniwe Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 08:24
          No własnie. yr sprawdza się na wybrzeżu. Im dalej na południe, tym mniej sprawdzalna.
        • martishia7 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 09:47
          A to dobrze wiedzieć. Mnie właśnie zachwyciła kilka lat temu precyzyjnym wyznaczeniem pory deszczu (co do godziny) w Jastrzębiej Górze big_grin W Warszawie też raczej dobrze nadaje.
          • kochamruskieileniwe Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 09:59
            no nie... mam inne zdanie co do Warszawy. Zresztą przekonamy się w przyszłym tygodniu, jeżeli chodzi o prognozę długoterminową. Widziałaś temperatury prognozowane przez nich???

mam spore uwagi co do prognozowanych opadów (krótkoterminowe).
            zreszta do icm podobne uwagi mam również.
            • martishia7 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 10:04
              Na długoterminową nigdy nie patrzę specjalnie, 2-3 dni do przodu. Jak ktoś tu słusznie zauważył, powyżej 3 dni, to ja sobie lepiej z fusów wywróżę wink Natomiast patrzę na opady pod kątem wstawiania danego dnia prania (np. sprawdzam wieczorem, czy mogę sobie szykować na rano, żeby mi w dzień wyschło wink ) i raczej się jeszcze nie sparzyłam.
              • kochamruskieileniwe Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 10:17
                Ja się notorycznie parzę na opadach. Fakt. Mieszkam w dzielnicy nazywanej kalifornią...
                • martishia7 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 10:21
                  Która to? Warszawa rzeczywiście potrafi być nieprzewidywalna. Po jednej stronie Wisły jest ulewa, a po drugiej plaża.
                  • kochamruskieileniwe Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 10:23
                    Jedna ze skrajnych wschodnich
    • piataziuta Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 15:59
      Windy.

Wersja bezpłatna ma dwie aktualizacje w ciągu dnia - o 10 i o 22.
      Odczytasz tam dokładną pogodę na następny dzień - ile kt o której będzie wiało, ile spadnie deszczu i o której godzinie będzie słonecznie (wygodne jeśli się chcesz opalać), a o której wejdą chmury.
      Odczytasz też mniej-wiecej pogodę na trzy dni w przód.

Jeśli chcesz mieć prognozę długofalową, to za stosowną kwotę, powróżę ci z fusów - efekt będzie podobny do najlepszych aplikacji pogodowych.
    • panna.nasturcja Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 16:17
      W Polsce wyłącznie na ICM
      • piataziuta Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 16:24
        ICM przestał być skuteczny, po tym jak zmarł dr Bogumił Jakubiak.
        • panna.nasturcja Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 17:45
          Dla mnie nie przestał.
          Oglądam wyłącznie krótkoterminowa, bo dłuższe to wróżenie z fusów i sprawdza się co do godziny.
          • piataziuta Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 18:14
            Windy jest skuteczniejsze.
          • hanusinamama Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 11:28
            U nas ostatnio ICM przeiwdywał ochłodzenie z niedzieli an poniedziałek i w poniedziałek 19 stopni (prognoza podana w niedziele rano). Po czym w poniedziałek było 28...Chyba sie popsuli
    • bi_scotti Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 16:25
      www.weather.ca
      Najczesciej sie sprawdza smile Korzystam i u siebie, i gdy podrozuje - wielokrotnie more reliable niz jakies local info big_grin Cheers.
    • go-jab Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 16:36
      A w ramach rozrywki polecam WTForecast - z tym ze nie wiem czy w Europie bedzie dzialac…
      • mmoni Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 26.06.22, 13:10
        go-jab napisała:

> A w ramach rozrywki polecam WTForecast - z tym ze nie wiem czy w Europie bedzie
        > dzialac…
        >
        Działa
    • bguslawko_1 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 18:25
      W Niemczech z tego www.wettergefahren.de/ W Polsce AccuWeather
      • qwirkle Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 23.06.22, 20:54
        bguslawko_1 napisał:

> W Niemczech z tego www.wettergefahren.de/ W Polsce AccuWeather

Accuweather jest słabe
    • tilijka123 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 08:22
      tu masz kompilację różnych prognoz i wskaźników
      warszawa.infometeo.pl/miasta wpisz w okienko interesującą Cię miejscowość

prognoza 60h sprawdza się dość dobrze ale też dość często ja aktualizują
    • birch70 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 24.06.22, 08:24
      Morecast, nieźle się sprawdza.
    • michunia_01 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 26.06.22, 10:52
      www.accuweather.com/
      • stephanie_harper2 Re: Wiarygodna pogoda z jakiej korzystacie w nec 26.06.22, 17:20
        Też polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka