hanusinamama 23.06.22, 20:23 Dla zainteresowanych na FB Empiku jest właśnie wywiad przy okazji promocji jej nowej -starej książki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pkt4a Re: Krystyna Kurczab-Redlich 23.06.22, 21:09 KK-R to kopalnia nietuzinkowej autopsyjnej wiedzy o Rosji i Putinie . Dobrze analizuje .Autorka godna polecenia . . wydawnictwo.krytykapolityczna.pl/sakrament-obludy-robert-samborski-962?gclid=EAIaIQobChMItbG-t6HE-AIVAkeRBR2w6g3hEAAYAiAAEgLZPfD_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Krystyna Kurczab-Redlich 23.06.22, 21:23 Swietna Banka. Uwielbiam ja Odpowiedz Link Zgłoś
sonnija70 Re: Krystyna Kurczab-Redlich 23.06.22, 21:26 Na YouTube jest bardzo duzo rozmow z nia na roznych kanalach. Osobiscie czuje sie tematem analizy Rosji i wojny zmeczona i unikam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Krystyna Kurczab-Redlich 24.06.22, 12:31 Ja tez, wysluchalam chyba wszystkich jej wywiadow. Wiemy, ze to,co pisala o putlerze, sprawdzilo sie. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Krystyna Kurczab-Redlich 24.06.22, 18:20 sonnija70 napisał(a): >Osobiscie czuje s > ie tematem analizy Rosji i wojny zmeczona i unikam. Bardzo ci wspolczuje. To musi byc trudne. Szkoda ze Ukraina nie moze sie poczuc tak beztrosko zmeczona i unikac sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Krystyna Kurczab-Redlich 23.06.22, 21:34 Ogladalam kilka wywiadow z KKR na YT... powinna zaczac uwazac, bo wielu dziennikarzy rosyjskich, z ktorymi wspolpracowala zostalo zamordowanych przez Putina... Odpowiedz Link Zgłoś
sonnija70 Re: Krystyna Kurczab-Redlich 23.06.22, 22:02 No tez sie nad tym zastanawiam. Ale co tu do uwazania. Jak kogos chca dopasc, to dopadna. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Krystyna Kurczab-Redlich 23.06.22, 22:52 Przeciez ona mówi, ze do Rosji juz nie wróci. I ze marzy aby jej ksiązka o Putinie była wydana po rosyjsku...ale wtedy tez to bedzie wyrok na jej zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Krystyna Kurczab-Redlich 25.06.22, 10:36 Niestety herbatkę z nowiczokiem mogą jej podać i poza Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Krystyna Kurczab-Redlich 23.06.22, 22:52 tajny współpracownik .Kurczab-Redlich, która w 1990 r. Została korespondentką TVP w Moskwie zgodnie z treścią znajdujących się w IPN dokumentów została zarejestrowana jako tajny współpracownik – kontakt operacyjny „Violetta”. Dokumenty wskazują, że do współpracy ze Służbą Bezpieczeństwa została pozyskana w roku 1978, a z wywiadem PRL – w grudniu 1982 r. Kolejna rejestracja – także przez wywiad komunistyczny – nastąpiła 13 grudnia 1984 r. Krystyna Kurczab pracowała wówczas w biurze rzecznika prasowego Ministerstwa Oświaty i Wychowania Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Krystyna Kurczab-Redlich 24.06.22, 10:18 Nie dziwię się że polski wywiad i kontrwywiad zwerbował tak inteligentną osobę . Wiedzieli kogo werbować . Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: Krystyna Kurczab-Redlich 24.06.22, 12:24 GRU i Gestapo też werbowały inteligentnych, bocianowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Krystyna Kurczab-Redlich 24.06.22, 13:17 CIA , Mossad i inne wywiady w tym i polski wywiad i kontrwywiad co do zasady przygłupów i ćwierćinteligentów raczej nie werbują . Wcale się nie dziwię że zwrócono się o pomoc do p.Krystyny . racjonalista.pl Odpowiedz Link Zgłoś
martini.n Re: Krystyna Kurczab-Redlich 23.06.22, 23:34 W jednym z wywiadów wypowiadała się tak, że widać słabość do społeczeństwa rosyjskiego. No i powiedziała, że chciałaby żeby wielkorus Nawalny został prezydentem Rosji. Ale fakt, słucha się jej bardzo dobrze, czyta tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Krystyna Kurczab-Redlich 23.06.22, 23:41 Teraz warto posłuchać bo chyba straciła nadzieje dla Rosji. Sama mówi, ze jak pisała książkę (ta ksiązka nie ejst teraz pisana) miała nadzieje, na zmiany w Rosji...teraz juz nie ma. Ale też stara się nie oceniać samych Rosjan i ja ją rozumiem w tym. Tyle ze ich nie wybiela przy tym. Opowiada jak Rosjanie w Czeczeni zostawiali lizaki dla czeczeńskich dzieci, tym dzieciom palce, ręce rozrywało...wiec nie idealizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
martini.n Re: Krystyna Kurczab-Redlich 24.06.22, 12:20 Tak, ona dostrzega dwuznaczności, nie neguję tego. W końcu to inteligentna osoba. No i nie ona jedna pozytywnie ocenia Nawalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Krystyna Kurczab-Redlich 23.06.22, 23:46 przeczytałam Wowę. Wow, ile pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Krystyna Kurczab-Redlich 23.06.22, 23:57 Ja dostałam na Dzien Matki Tez przeczytałam. Mnie przeraziło jak opowiadała, ze w PL miała przeszukiwane mieszkanie i telefon na podłuchu... Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Krystyna Kurczab-Redlich 24.06.22, 09:58 W tym samym temacie b kompetentny Wacław Radziwinowicz Odpowiedz Link Zgłoś