kropkacom 24.06.22, 21:59 Suknie Vampire’s Wife zawsze zachwycają, prawda? Czy ematka też skrytykuje? www.vogue.pl/a/pierwszy-wspolny-portret-ksieznej-kate-i-ksiecia-williama Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:11 Suknia piękna i rzeczywiście zachwyca, ale sam portret jest hmm dziwny 😳 Wygląda jakby mieli twarze wklene w Photoshopie. Kształt głowy Williama też jakiś taki osobliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:15 Suknie bardzo ładna. Nie znałam określenia Vampire’s Wife dress. Dziwi mnie poza, którą przybrała Kate. Nie patrzy na męża tylko gdzieś w bok Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:21 Mnie raczej dziwi poza Williama. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:22 A nie dziwą was ich twarze? Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:36 Wiem co się stało - sobowtóry pozowały Niby W & K, ale jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 00:02 Twarze obrobione w malarskim fotoszopie, norma, zawsze monarchów malowano pochlebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 00:47 Wiliam wygląda jak Wojciech Glanc czy jak on tam dokładniej się nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 10:29 Pochlebnie i bezwiekowo. Taki był tez pierwszy oficjalny portret Kate. Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:40 tymianek21 napisała: > Suknie bardzo ładna. Nie znałam określenia Vampire’s Wife dress. Jakie określenie??? Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:45 Vampires wife dress Nie wiedziałam że to fason sukienek. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:53 nie, to nie fason tylko marka. Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:58 Aaaaaa nie wiedziałam! Wpisałam vampires.......i pokazały mi się suknie w podobnym fasonie więc byłam pewna że to styl Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 07:30 oni produkują dwa modele na krzyż w różnych kolorach Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:46 Nie patrzy na męża tylko gdzieś w bok To akurat nie jest dziwne. Dziwne gdyby patrzyła na niego. Wszystkie oficjalne portrety rodziny królewskiej są tak malowane. Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:59 O proszę tyle chodziłam po muzeach a nie zwróciłam uwagi na to. Tu mnie to zaskoczyło Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 00:40 Spoglądają w jednym kierunku (ku przyszłości kraju ). Odpowiedz Link Zgłoś
olpa7 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:48 Vampire’s Wife to marka Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 00:39 No i wygląda jak się nazywa. falbaneczki i styl jakby z trumny wstała po kilku wiekach. Ale ogólny efekt ładny i do rodziny królewskiej mnie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 08:01 tymianek21 napisała: > Suknie bardzo ładna. Nie znałam określenia Vampire’s Wife To marka żony Nocka Cave'a, nie pamiętam teraz jej nazwiska. W Pl fanką tych ubrań jest Anna Gacek. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 11:23 No on ma taki osobliwy kształt głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:17 Ja skrytykuję Z tym, że nie "obiektywnie" tylko po prostu mi się nie podoba i nawet mając jej figurę nie kupiłabym sobie takiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:22 Suknia ładna, portret koszmarny. Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:35 Ta o wiele ladniejsza: Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:40 Nie żeby mi się nie podobała, ale mam skojarzenia z Morticią Addams. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 08:03 abecadlowa1 napisała: > Nie żeby mi się nie podobała, ale mam skojarzenia z Morticią Addams. To chyba zamierzony efekt marki, choć raczej nie Kate 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 23:10 Wcale nie. Ale też fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 00:23 Oj nie, cekiny, połysk, bufki, długość, falbana, kolor i jeszcze ta torebunia- sto grzybów w barszcz. Zieleń Kate wygląda gustownie, wersja fioletowa poszła o cztery kroki za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 09:17 a co to jest? jakiś rodzaj aksamitu? Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 10:09 ichi51e napisała: > a co to jest? jakiś rodzaj aksamitu? > "Fabricated from iridescent emerald silk metallic chiffon" Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 10:44 tu lepiej materiał widać. Mam sukienkę z czegoś podobnego wbrew pozorom to jest fajne i miękkie bo na podszewce. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 11:05 To ta sama sukienka? W rzeczywistości kolor milion razy ładniejszy niż na portrecie i Kate w niej ładnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 07:55 Eeee. Ta faktycznie dla rodziny wampirzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:55 Sukienkę ma ładną, męża mniej. Ręce w kieszeniach i mina butnego kutafona, a ona przyspawana do niego, jakby była rekwizytem. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 00:35 Też to zauważyłam. Stanął jak ch.am. Nie mógł tej ręki jak cywilizowany człowiek opuścić? Sukienka dla mnie OK, nie wiem, czy bym założyła, ale OK i jej pasuje, kultura chłopa mniej. Szkoda, że mu ktos nie podpowiedział, że nie bardzo taka poza wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 01:19 Według etykiety i zasad savoir- vivre trzymanie jednej ręki w kieszeni spodni nie jest gafą w sytuacji gdy nie prowadzi siē konwersacji ,ani się z nikim nie wita. A kto jak kto ale rodzina królewska w zakresie przyjętych oficjalnie zachowań jest wyedukowana wstopniu najwyższym. Inna rzecz, ze obserwatorzy The Royal Family twierdzą , ze nigdy Williama nie widzieli w takiej pozie. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 01:26 Jeśli ma wiedzę, to z niej nie korzysta. Albo go ktoś od wizerunku bardzo nie lubi To może być poza dla przedsiębiorcy ("jestem drapiezny, wszystko olewam i wszystko mogę) ale na tym portrecie ujowo to wygląda. Jak lady i ch.am. Ona elegancka, on taki prostaczek. Chyba, że tak miało być Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 06:03 Z jakiej wiedzy nie korzysta? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 10:11 umi napisała: > Jeśli ma wiedzę, to z niej nie korzysta. Albo go ktoś od wizerunku bardzo nie l > ubi To może być poza dla przedsiębiorcy ("jestem drapiezny, wszystko olewam > i wszystko mogę) ale na tym portrecie ujowo to wygląda. Jak lady i ch.am. Ona e > legancka, on taki prostaczek. Chyba, że tak miało być Spokojnie jestem w stanie uwierzyć, że ematka lepiej zna się na SV niż członek rodziny królewskiej 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 10:15 Nie trzeba być członkiem rodziny królewskiej, by wiedzieć, że trzymanie rąk w kieszeniach jest nieeleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 14:19 Przecież ich ktoś ustawiał. Oni nic do gadania nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 26.06.22, 09:56 Nie zabieraj umi miłego poczucia, ze jest wychowana lepiej, niż książę Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 09:23 Taka poza uchodzi, jeśli przybiera się ją chwilowo. Jest dość swobodna i do oficjalnego portretu po prostu nie pasuje. Gdyby przybrał takową na nieoficjalnym rodzinnym zdjęciu z pikniku, na którym jedno dziecko skacze, drugie kuca, trzecie leży na brzuchu ze skrzyżowanymi nogami i głową na łokciach, a księżna siedzi po turecku, to by uszło. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 09:39 Pewnie to wszystko było konsultowane milion razy ale i tutaj w UK jak pisałam niżej zachwytów brak, za to jest ożywiona dyskusja nad dziełem. Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:56 Ona wie doskonale, że nigdy nie zostanie zaakceptowana. Może broic ile chce, źle leży sukienka. Wszystko i tak nieważne,jak za parę miesięcy jedzenie będzie luksusem. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 22:57 I jeszcze on ma krawat pod kolor jej sukienki, jak na studniówkę w Zespole Szkół nr 1 w Kopydłowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 23:11 Ładna, nosiła bym. Gdybym miała gdzie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 23:33 Suknia jak suknia, trochę kopciuszkowata, ale o wiele ładniejsza niż ta śliwkowa. Portret - koszmar. W ogóle nie rozumiem, czemu osoby o ich pozycji coś takiego sobie zamawiają, mnie się kojarzy z monidłem. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 07:37 myśle ze im akurat pasuje do domowego dekoru. A za 20 lat będzie to kolejny z obrazów rodzinnych Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 23:34 Tutaj zachwytów nad portretem nie ma. Dla mnie samej sukienka nietrafiona, Kate niepodobna do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonyjeziorak Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 24.06.22, 23:37 Oj nie, bardzo często podobają mi się jej stroje, ale ten w ogóle. Nazwa marki chyba koresponduje ze stylem, który zdecydowanie nie jest mój Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 07:29 moim zdaniem ta ładniejsza. thevampireswife.com/collections/dresses/products/the-light-sleeper-dress-emerald Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 07:58 O tak, ta ładniejsza i kolor ma piękny! Taką bym założyła, gdybym była wysoką, smukłą leliją. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 09:25 Idealny przykład na to, jak mniej znaczy lepiej. Piękna sukienka, nosiłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 11:39 zawsze może być gorzej - maja jeszcze taka wersje Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 07:50 Oni dziwni, on wyszczuplony i ma wydłużone nogi. Głowę jajowatą chyba bardziej niż w rzeczywistości. Ona jakoś nienaturalnie wygina i w bok patrzy, w każdym razie lepiej wygląda od niego. "Zachwyciło" mnie natomiast tło. Takie kompletnie bez pomysłu , ale zero, nul jak dziecko na plastyce, które nie umie dokończyć obrazka i resztę zamazuje kredką. Generalnie nuuuuda, jak poprawna praca początkującego studenta ASP. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 08:01 kolumna jest wiec wiadomo o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 08:04 To wszystko wyjaśnia... ale gdzie kapelusz?! Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 09:39 heca7 napisała: > "Zachwyciło" mnie natomiast tło. Takie kompletnie bez pomysłu , ale zero, nul j > ak dziecko na plastyce, które nie umie dokończyć obrazka i resztę zamazuje kred > ką. > Generalnie nuuuuda, jak poprawna praca początkującego studenta ASP. > Tło zapewne po prostu odwzorowuje wykończenie ściany (jedwabna tapeta? marmur?) i jest takie, jakie powinno być na realistycznym portrecie, gdzie cała uwaga ma skupiać się na postaciach portretowanych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 08:04 Sukienka Kate rzeczywiście przyciąga wzrok, bo jest jedynym takim elementem na tym portrecie. Sam portret jest dziwny, ale pasujący do innych dzieł uwieczniających rodzinę królewską, więc pewnie malowany zgodnie z jakimiś tam wytycznymi. Twarze i pozy nienaturalne jakieś, ale sukienka do Kate moim zdaniem pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 09:13 Ładny kolor, fason ok, na pewno wywaliłabym te falbanki przy rękawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 09:31 Bardziej mi się podoba w kolorze, który naprawdę miała ta sukienka kiedy Kate ją nosila. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 10:16 O tak, zdecydowanie lepszy, mniej jaskrawy. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 11:06 Kolor rzeczywisty jest o wiele ładniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 11:16 No straszne chamidlo Portret fajny nienabzdyczony Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 11:25 Bardzo ladna sukienka, portret zreszta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 13:02 Bezdzietny portret. Nie dość ze twarze maja dziwaczne. To te ręce w kieszeni Williama jakby olewał żonę, która się do niego przykleiła. Sukienka paskudna. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 14:23 Paskudna? Rozumiem, że ktoś ma inny gust, ale zaraz paskudna? To brzmi jakby co najmniej kupą się umazała. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Zielona sukienka Kate z obrazu 25.06.22, 14:43 No paskudna. Kolor, bez dekoltu , materiał i długość. Po prostu paskuda. Odpowiedz Link Zgłoś