czerwonylucjan 26.06.22, 05:28 Widze na IG taki tend wsrodcialopozytywnych, feministycznych kobiet. Czy to naprawde taka ulga? Pytam bo mam wrazliwe piersi i nawet w nim spie stad wersja bez jest no go. Co z obwisaniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homohominilupus Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 05:41 Taktyczny Janek z popcornem Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 06:50 podobno jak nie nosisz to sie podnosza. Widze tyle kobiet w zle dobranych tragicznych stanikach ze bez byloby serio chyba lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 07:34 czerwonylucjan napisał(a): > Co z obwisaniem? Wisi mi to Odpowiedz Link Zgłoś
mimfa Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 07:35 Dla mnie nie do pomyślenia. Zawsze noszę stanik, zdejmuję tylko do spania. Nie umiałabym chodzić bez. Być może chodzenie bez jest zdrowsze, ale to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Nie noszenie stanika 28.06.22, 00:04 To samo u mnie, mimo że mam samonośne. Źle się czuję bez i jakoś mi zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 08:43 Zależy od wielkości jak sądzę. Moje są samonośne, że tak powiem, i w domu często chodzę bez. Do ludzi mi się zdarza ale tylko na gruncie prywatnym, gdy jest bardzo gorąco i przy odpowiednim kroju odzieży, który tę bezstanikowość maskuje. Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 09:25 I widać nie obawiają, nawet gdzie mi mignęły badania, które mówią że brak stanika powoduje wzrost pracy i wzmocnienie mięśni klatki piersiowej Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 12:05 Których mięśni i jaki to ma wpływ na biust? Bo wiesz, zasadniczo pierś to owinięta skórą kulka gruczolowo-tłuszczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 14:52 Też tak myślałam, ale wpływ rozwiniętych mięśni klatki piersiowej i obręczy barkowej na wygląd biustu jest zauważalny. Chociaż nie wydaje mi się żeby brak stanika miał na to wpływ, tu trzeba konkretnie się namachać żelazem. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 16:11 Zapewne mięśnia piersiowego większego i mniejszego... Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 12:42 Raczej trzeba najpierw te mięśnie wzmocnić. Inaczej, przy dużych piersiach pojawiają się bóle kręgosłupa i to nawet jak stanik pomaga odciążyć kręgosłup. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 09:26 Strasznie, mnie już zwisają do talii, jak zaczną do kolan, zacznę sobie zarzucać na plecy i udawać, że plecak. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 09:40 Noszę bo lubię. I co zrobić.... Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 09:42 Rozmiar ma znaczenie😜 Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 10:05 Piegi można puścić luzem, ale już widzę babki z miseczką od F w górę i niska numeracją obwodu, które brak stanika uważają za ulgę 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
nightdream Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 11:12 Ja mam gg i uwielbiam chodzić bez. Kiedys nie do pomyślenia, teraz zdarza mi się wyjsc z domu bez stanika. Cudowne uczucie, kwestia przyzyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 12:30 Ja mam przy karmieniu 65f i brak stanika jest równie wygodny jak dobrze dobrany stanik Odpowiedz Link Zgłoś
martini.n Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 20:32 Jeśli "piegi" to wszystko poniżej F (btw. myślałam, że już każda kobieta wie, że rozmiar miseczki bez obwodu niewiele mówi), to potwierdzam - jędrny, kształtny, niewielki biust daje radę bez stanika. Ale rozumiem, że są piersi, które stanik podnosi w znacznym stopniu i wtedy można czuć się niekomfortowo bez niego. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Nie noszenie stanika 27.06.22, 16:31 No tak, krowie wymiona bez stanika nie wyglądają za dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Nie noszenie stanika 27.06.22, 17:26 Próbuję sobie zwizualizować krowę w staniku na wymię i wyobraźnia zawodzi, wrzucisz fotkę? Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Nie noszenie stanika 27.06.22, 18:05 Na krowie wyglądają dobrze, na kobiecie nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Nie noszenie stanika 27.06.22, 18:10 triismegistos napisała: > Próbuję sobie zwizualizować krowę w staniku na wymię i wyobraźnia zawodzi, wrzucisz fotkę? Jak ty wrzucisz fotkę piegów wielkości miseczki F. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Nie noszenie stanika 27.06.22, 18:16 Czyli w UK też nikt nie ostanikowuje rogacizny, a już myślałam że to taka nowinka 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nie noszenie stanika 27.06.22, 18:53 W którejś książeczce moich dzieci była krowa w staniku! Jak znajdę to Co wyślę zdjęcia. Ale bez stanika jej wymiona też prezentowały się nieźle Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 10:10 Przecież to kwestia rozmiaru i osobistych upodobań. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 10:13 Ale to chyba nie jest trend popularny tylko wśród cyt. " feministycznych kobiet". Po prostu niektóre kobiety nie lubią, nie noszą, czują się jak w chomącie. Bez wzgledu na rozmiar. Ja jestem "feministyczna kobietą", staniki lubię i nie wyszlabym do ludzi bez. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 10:35 Kiedyś nie wyobrażałam sobie, odkąd ćwiczę rozpiętki i wyciskanie to nie problem. Żeby zaraz wielka wygoda to nie powiem, bo cyc mam jednak spory, a alternatywnie noszę jednak braletki i sporciaki, a nie druty. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 11:35 Wyobraz sobie ze nie kazdy spina pupcie bo ma "obwis". Ja zazdroszcze kobietom ktore maja male piersi. U mnie biustonosz pomaga mi nosic te ciezary. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 12:22 Ja nie mowie o tym, ze wstyd nie zalozyc, gdy ma sie obwis ttljo, ze nienoszenie go poglebia? Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 12:57 czerwonylucjan napisał(a): > Ja nie mowie o tym, ze wstyd nie zalozyc, gdy ma sie obwis ttljo, ze nienoszeni > e go poglebia? Nie wiem czy poglebia czy nie poglebia. Mnie latwiej nosic w biustonoszu. Jedynie co robie dla innym i wylaczenie dla innych to golenie nog. Stanik mi pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 14:20 Oo, naprawde? Ja lubie gladkie nawet gdy nimomu nie pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 15:52 Ja też dla siebie, golę, jak mam założyć luźne spodnie i wiem, że będą mnie przyjemnie smyrać, jak powieje wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 16:10 No to jestes szczesciara. Nienawidze golic nog. To taka bezsensowna czynnosc. Nie zastanawiam sie czy lubie gladkie czy nie. Wiem ze gdyby byly modne owlosione to z radoscia bym takie nosila. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 19:45 Usuń laserem, będziesz mieć idealnie gładka skórę na wiele lat, możliwe, że na zawsze, jeśli zabieg będzie dobrze wykonany. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Nie noszenie stanika 27.06.22, 16:19 Wlasnie sie zastanawiam czy kupic lumea czy isc na laser. Tyle zachodu i kasy zeby innych zadowolic. Ale coz. Nie jestem z tych odwaznych kreujacych nowe trendy. Chcialabym miec spokoj z wlosami na nogach. Cudnie by bylo zebym sie nie musiala tym przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Nie noszenie stanika 27.06.22, 16:32 lumea nie dziala, chyba, ze masz jasny blond. Odpowiedz Link Zgłoś
passiflora78 Re: Nie noszenie stanika 28.06.22, 15:56 Działa, tym lepiej im ciemniejsze włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Nie noszenie stanika 27.06.22, 23:35 Jako posiadaczka hodowli kaktusów zaświadczam, że depilacja laserowa była dla mnie zbawieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Nie noszenie stanika 28.06.22, 10:17 A co to ma wspólnego z noszeniem stanika? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 11:37 Nienoszenie. Jak ktoś chce bez, to spoko. Mnie w staniku wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 11:58 Przy całej ciałopozytywności i feministycznym nastawieniu, jako posiadaczka wrażliwych piersi w rozmiarze 65H dobry stanik uważam za zdobycz cywilizacji. Podobnie jak kilka innych rzeczy, które ułatwiają mi codzienność. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 16:11 Mam podobnie. Posiadaczki duzych biustow musza miec biustonosz dla zdrowia i wlasnej wygody. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 12:28 Chodzi o to, żeby robić tak, jak ci wygodnie. Ja lubię obie wersje i chodzę jak akurat mam ochotę Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 12:31 Nienoszenie. Było już? Bo nie chce mi się skanować całego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 12:40 Jesteś pierwsza🥇 ja tam puszczam mimo oczu Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 14:27 dla nas nie ma znaczenia czy nosicie czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 14:28 Jedne noszą majtki z dłuższymi nogawkami, bo się obcierają, a inne popylają bez majtek, bo im tak wygodniej. Podobnie jest ze stanikiem. Do ludzi noszę, bo lepiej wyglądam i lepiej się czuję "psychicznie". W domu zwykle nie noszę, bo tak mi wygodniej. Przecież nie ma obowiązku noszenia i obowiązku nienoszenia. Rób, jak Ci wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 15:43 wsrodcialopozytywnych, feministycznych kobiet Czy to te z owłosionymi rękami, nogami i piersiami? Czy te grube? Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 19:49 Szczerze mówiąc wisi mi biust innych kobiet. Ja czasem chodzę po domu bez, ale ogólnie wolę w staniku. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Nie noszenie stanika 27.06.22, 17:52 Na poziomie teoretyczno-ideologicznym tez mnie nie obchodzi co ludzie robią ze swoimi częściami ciała, ale jednak na praktycznym poziomie to mam raczej negatywna reakcje (jakiś poziom zniesmaczenia) będąc bądź co bądź zmuszona by dostrzegać / oglądać intymne części ciała innych ludzi. Pracowałam z panami, którzy nosili takie spodnie, ze przyrodzenie było pod nimi ...ekhem...wyeksponowane. Także z paniami, które nie nosiły staników bądź mocno eksponowały dekolty. W żadnym wypadku obcowanie z tak (nie) ubraną osobą nie było przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nie noszenie stanika 27.06.22, 18:57 Co szczególnego widzisz jak kobieta ma na sobie tiszert bez dekoltu inie ma stanika? Odpowiedz Link Zgłoś
martini.n Re: Nie noszenie stanika 26.06.22, 20:34 W domu nie noszę, w upały poza pracą tez nie. A w pozostałych sytuacjach to zależy od stroju. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Nie noszenie stanika 27.06.22, 16:27 Ja nie bardzo rozumiem, czemu nie noszenie stanika miałby być dowodem na feminizm albo ciałopozytywność. Nie znoszę tego typu stawiania sprawy. Nie masz włosów pod pachą, więc nie jesteś prawdziwą feministką. Spadać mi z takimi kretynizmami. W podskokach. Odpowiedz Link Zgłoś