Dodaj do ulubionych

Gapienie się na baby

30.06.22, 20:27
Poszlismy razem na zakupy. Było dobrze.Bez kłótni. Przed nami dziewczyna,długonoga blondynka,w mini,długie włosy i przy mnie, gapi się na nią dłuższy czas. Pozniej jakaś 20letka w krótkich obcisłych spodenkach. Musial zawiesic wzrok. Czy tylko ja mam z tym problem?Czy Wy nie zwracacie na to uwagi?
Proszę go 2 lata,, by nie gapił sie na baby. Obiecywał mi,ze sie zmienił,ze tak nie jest.
Wystarczyło jedno wyjscie do sklepu.
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:30
      Kup mu ciemne okulary.
    • alpepe Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:30
      Nie proś go, spuść po brzytwie. Proste.
    • mdro Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:32
      To nie są "baby". I nie ich wina, że coś ci w zachowaniu twojego partnera przeszkadza.

I tak, ja nie mam tego problemu. Zresztą "gapię się" bardziej, a nawet czasem mówię "popatrz, jaka ładna/interesująca/ciekawie ubrana".
    • sabina211 Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:32
      Nie mam z tym prolemu. W ogóle nie zauważam,czy mój mąż się na kogokolwiek "gapi". On jeśli już ma problem odwrotny - generalnie nie zauważa ludzi wokół. Ludzi żadnej płci.
    • aniani7 Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:33
      Sama tez sie gapie na ladne, mlode dziewczyny, a nie jestem bi, nie pomogesmile
      • mama-ola Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:49
        Ja tak samo.
      • bistian Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 21:02
        aniani7 napisała:

> Sama tez sie gapie na ladne, mlode dziewczyny, a nie jestem bi, nie pomogesmile

Ja też się gapię na ładne dziewczyny, ale też na ładnych facetów. Zdarzyło mnie się zagapić na drwali, nie młokosów, ale jak oni byli świetnie zbudowani, bez żadnej nadwagi, takie umięśnione charty smile
        Ostatnio się gapiłem na młodego gościa, ale on ma jakąś niezdrową budowę, coś z kręgosłupem i zastanawiam się, co to za schorzenie?
        • aniani7 Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 21:28
          A ja ostatnio zagapilam sie, kiedy zobaczylam mloda dziewczyne w rozkloszowanej bawelnianej sukience w niebieskie paski, na stopach miala espadryle i taka jasna, slowianska urode, cos pieknego.
      • szmytka1 Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 19:18
        Ja nie tylko na ladne, młode, bo wiele młodych to ladne. Mój wzrok bardzo przyciągają dojrzałe kobiety z klasą, takie zadbane, nienachalnie eleganckie, ciekawie ubrane. Takie przeciwieństwa mnie samej 😆
    • woman_in_love Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:35
      No to biologia a nowoczesny feminizm ją uwzględnia.
      Ty jesteś stara, bo zapewne 82 rocznik, czyli 40+. Z tego pieca nie będzie więcej chleba.

A jego biologia zmusza, żeby spłodził więcej. Patrzy więc na te alfa-samice 20 lat i mu tam ... w każdym razie nie martw się, nie dla psa kiełbasa! więc nie odejdzie od ciebie bo nikt go tam i tak nie zechce.

Chyba że ma miliony.
      • bombalska Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 23:20
        > bo nikt go tam i tak nie zechce.

rozumiem ze próbujesz ja po prostu uspokoić.. wink echu... moze łyknie
    • m_incubo Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:37
      Nie chodź z nim do sklepu.
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:43
      Apropo gapienia się na baby. Jadę sobie kilka dni temu pociągiem. W następnym rzędzie foteli siedzi facet, zwróciłam na niego uwagę bo był wyjątkowo wysoki, nie gruby, ale brzuch miał wielki, miał bardzo długie szczupłe dłonie i palce i siedział taki rozkraczony że zajmował 2 miejsca. I co mijała go jakas ładna moda dziewczyna (a ruch był spory) to tak nachalnie natarczywie obcinał ją wzrokiem od góry do dołu. Obserwowałam go bo to było komiczne.
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:46
        A i on nie widział mojego gapienia na niego, bo byłam w okularach przeciwsłonecznych, bardzo przyciemnionych.
      • nelamela Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 19:11
        bylam.stara.mostowiakowa napisała:

> Apropo gapienia się na baby. Jadę sobie kilka dni temu pociągiem. W następnym r
        > zędzie foteli siedzi facet, zwróciłam na niego uwagę bo był wyjątkowo wysoki, n
        > ie gruby, ale brzuch miał wielki, miał bardzo długie szczupłe dłonie i palce i
        > siedział taki rozkraczony że zajmował 2 miejsca. I co mijała go jakas ładna mod
        > a dziewczyna (a ruch był spory) to tak nachalnie natarczywie obcinał ją wzrokie
        > m od góry do dołu. Obserwowałam go bo to było komiczne.

Miałam takiego gościa. Masakra. O ile nie mam problemu że spojrzeniem na kogoś fajnie ubranego czy przystojnego mężczyznę czy śliczna dziewczynę tak mój ex doprowadzal mnie do szału właśnie z tym oblesnym,nachalnym spojrzeniem. To i jak się później okazało wiele innych dziwnych zachowań doprowadziło że go pogonilam. Obecny partner jest normalny w tym temacie. Na szczęście. Tak więc rozumiem autorkę wątku i współczuję ogromnie. Pozdrawiam.
    • wbka1 Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:46
      Rzeczywiście jest się na kogo gapić, dzisiaj dziewczyny są tak skąpo ubrane, że na plaży bywają bardziej zakryte; jakieś pareo, tuniki plażowe. Natomiast na ulicy zakryte co nieco i torebka w ręku. Sama się gapię. No nie wiem, jak tam w środkach komunikacji, ale stanąć obok tak rozebranej to dla niektórych może być przeżycie, hahaha
    • klaramara33 Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:47
      Mój robi to dyskretnie, przy mnie tpatrzy ylko chwilę ale jakby tak lampil się długo, to też przeszkadzałoby mi to.
    • mister-monster Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:48
      siedemkropek82 napisała:
      > Proszę go 2 lata,, by nie gapił sie na baby. Obiecywał mi,ze sie zmienił,ze tak
      > nie jest.
      > Wystarczyło jedno wyjscie do sklepu.

Nie trzeba go było ciągnąć do sklepu.
    • ichi51e Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:52
      nie mam tego problemu bo albo ślepa jestem albo mój się chyba nie gapi...
    • aadrianka Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:53
      Nie pomogę, bo sama gapię się na baby, na chłopów zresztą też, ale tytuł wątku przypomniał mi przezabawny film "Człowiek, który gapił się na kozy".
      • szybki-lisek Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 22:23
        🤣🤣 pamiętam ten film
    • zerlinda Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 20:56
      Nie mam takiego problemu. Mój mąż jest typowym mężem ematki. Kocha tylko mnie, przy mnie na inne kobiety się nie gapi a jeżeli, to tak dyskretnie, że nie zauważam. Raczej ja czasem mówię żeby spojrzał na kogoś ciekawego.
    • pytajacakinga Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 21:19
      Współczuję to musi być nie mile. Ale nie wiem co poradzić chyba zmień faceta bo skoro 2 lata go prosisz by nie robił co przykrości a on nic
    • pkt4a Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 21:25
      Tak przy okazji tematu gapienia .
      Czytam wspominki Tadeusza Boya-Zeleńskiego o Krakowie z jego lat gimnazjalno-młodzieńczych , czyli końcówka XIX .
      Kraków był wtedy małą garnizonowo-urzędniczą prowincjonalną dziurą z około 50 tys. mieszkańców . Dulszczyzna i te klimaty .
      Boy pisze że największą rozrywką dla niego i dla jego kolegów było "patrzenie w niedzielę na facetki wychodzące z kościoła "
      To rzeczywiście musiało być ekscytujące . Ale jakie czasy takie ekscytacje i takie "facetki" jak je określał Boy
      smile

.
      pl-pl.facebook.com/people/Andrzej-Gerlach/100076612399478/
      • aniani7 Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 21:31
        Beksinscy tez tak nazywali kobiety.
        • bombalska Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 23:21
          kiedys wszyscy tak mowili wink
        • pkt4a Re: Gapienie się na baby 02.07.22, 12:04
          filut był z tego Boya
          lubię czasami usiąść na ławce na Plantach 100 m. od Wawelu i 50 m. od pustoszejącego seminarium duchownego na który z zadowoleniem spogląda Boy ze swojego pomnika/popiersia/ , doczekał się smile
    • profes79 Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 21:33
      Jak facet się nie gapi na baby to znaczy, że nie żyje.
      • kamkaklamka Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 21:40
        Nie przesadzaj że akurat on się patrzy i tak cię tym upokarza, w Polsce ludzie się bardzo oglądają na ulicach i robią to wszyscy też kobiety, jak ktoś to określił tu jest po prostu kultura mierzenia wzrokiem i nic z tym nie zrobisz.
      • mondaymorning1987 Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 20:54
        Albo ma inną orientację🙃
    • simply_z Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 22:37
      też patrzę na kobiety, bo u nas przystojnych facetów praktycznie brak.
    • ponis1990 Re: Gapienie się na baby 30.06.22, 22:44
      Nie wiem, bo ja sama się gapie, jak ładna.
      • igge Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 22:40
        Ja też. Piękno to piękno, fajnie popatrzeć.
        Za to partner nigdy, serio.
        Jak był młody też nie przypominam sobie jak już byliśmy razem.
        Mam znajomego, który gapi się i generalnie zauważa co ładniejsze. Całe życie tak było i nadal jest, niezależnie od urody jego partnerek. A zawsze miał i ma powodzenie. Moim zdaniem jak człowiek się czuje bezpiecznie ( i atrakcyjnym) w relacji to jest to nieszkodliwe zjawisko.
    • mashcaron Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 08:08
      Ostatnio byliśmy w sklepie i obok nas dziewczyna wybierała czipsy. Byla w sportowych legginsach i miała tak fantastyczny, wytrenowany, okrągły tyłek, że nie mogłam przestać się gapić. Aż mnie chłop osyczał, bo on jest o wiele dyskretniejszy i gapi się tak, że nikt nie zauważa:p
      • kamkaklamka Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 08:32
        jprdl ja się źle czuje gdy oglądają i mierzą mnie wzrokiem przypadkowi ludzi i kobiety, tym bardziej że ludzie nie umieją tego zrobić dyskretnie tylko wlepiają gały robiąc jakieś miny, oczywiście nie pozostaje nic innego jak to ignorować, niestety wzrok na sobie się po prostu czuje i nie jest to komfortowe.
        • kamkaklamka Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 08:36
          Czasami mam ochotę podejść i wypalić dresiarskie co się gapisz chcesz wpier..ol wink Tak wiem nie powinnam się do tego przyznawać wychodzi ze mnie buc ale czy mierzenie wzrokiem nie jest agresywne i chamskie?
          • mashcaron Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 08:38
            To zależy od sposobu:p ja się gapię tylko wtedy, kiedy coś mnie zachwyci, więc nie jest to agresywne mierzenie wzrokiem:p
          • g.r.uu Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 10:30
            Ja bym odpowiedziała, że chcę. I co wtedy?
        • mashcaron Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 08:36
          Stała tyłem, raczej nie widziała moich min. Chyba, że ma oczy w doopie 🤷
        • chebellacosa92 Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 09:14
          kamkaklamka napisała:

> jprdl ja się źle czuje gdy oglądają i mierzą mnie wzrokiem przypadkowi ludzi i
          > kobiety, tym bardziej że ludzie nie umieją tego zrobić dyskretnie tylko wlepiaj
          > ą gały robiąc jakieś miny, oczywiście nie pozostaje nic innego jak to ignorować
          > , niestety wzrok na sobie się po prostu czuje i nie jest to komfortowe.
          Masz rację, jestem na wyjeździe i dziś wyszłam że śniadania, bo jakaś babka nachalnie mi się przyglądała, tak bez mrugnięcia powieką, okropne to jest.
    • zerlinda Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 08:52
      I tak miło, że tylko się gapił a nie darł na ciebie jape i bluzgał. Bo ostatnio opisywałaś takie wyjście na miasto.
    • chebellacosa92 Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 09:09
      Zawsze mnie zastanawiało, po jaką cholere taszczycie ze sobą chłopów na zakupy ubraniowe.
      • krwawy.lolo Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 09:11
        Może to oni płacą?
      • mashcaron Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 09:14
        Ja swojego taszczę, bo ma lepszy gust i zawsze znajduje mi coś fajnego, obok czego ja przechodzę obojętnie :p
      • mister-monster Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 09:21
        chebellacosa92 napisała:
        > Zawsze mnie zastanawiało, po jaką cholere taszczycie ze sobą chłopów na zakupy
        > ubraniowe.

Autorka nic nie pisała o zakupach ubraniowych.
        Może chciała kupić całą torbę ziemniaków i nie chciało jej się samej tego nieść?
      • homohominilupus Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 11:24
        Jak to po co? Zeby torebkę nosili 😊
        • alewcale Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 18:44
          Biedny. Tylko to mu pozostało.
          Ja się też na baby gapię. Tylko na nie.
      • taki-sobie-nick Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 22:42
        Też mnie to ciekawi.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 18:56
      A czemu ci to przeszkadza?
      Ty się nie gapisz?
      Zawsze tylko w podłogę patrzysz?
      On ma się tylko i wyłącznie na ciebie patrzeć?
      Przesadzasz.
      Rozumiem, ze zazdrościsz, że tamta miała dłuższe nogi i mini, że blondynka, że 20-latka, ale nie przesadzaj, jak tak się będzie awanturować o głupoty i czepiać, to sobie facet milszą znajdzie, choć może będzie i brzydsza od ciebie, ale nie taka upierdliwa.
      • tanebo001 Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 19:01
        Dokładnie. Moja patrzy na innych facetów a nawet komentuje i jakoś mi to nie przeszkadza...
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 19:10
        będziesz awanturować
      • siedemkropek82 Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 22:24
        dzieki za szczerosc;tak jestem zazdrosna o mlodsze,ladniejsze,zgrabniejsze,cycate
        • taki-sobie-nick Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 22:43
          Ha, a ja z kolei zazdroszczę bardziej płaskim, bo biuściasta sama jestem.
    • extereso Re: Gapienie się na baby 01.07.22, 19:11
      Nie rozumiem gapienia się, że partnerka zauważy. Dla mnie brak kultury. Co innego ja, ja mogę się pogapić oczywiście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka