zamiokulka 02.07.22, 23:02 Co wolicie?i dlaczego. Chodzi o Polskę. Głosujemy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Morze czy jezioro? 02.07.22, 23:06 Jezioro, cieplejsze, bliższe i mniej zaludnione. Morze, no kurwa, piękniejsze, mimo że zimne, brudne i zaludnione. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Morze czy jezioro? 02.07.22, 23:13 Jestem team morze, uwielbiam tą przestrzeń, bezkres i wiatr pizgający prosto w twarz. Jeżdżę nad Bałtyk praktycznie co roku i o dziwo pogodę mam zawsze bardzo spox… Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Morze czy jezioro? 04.07.22, 21:15 dopiszę się, jeziora są fantastyczne, ale nie ma jak morze. jeździmy co roku nad Bałtyk, w miejsce gdzie nie ma tłumów i straganów. pływa się codziennie, kilka razy dziennie i długo. moja koncepcja raju - idziesz w nieskończoność pustą plażą wzdłuż morza, ta muzyka fal... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Morze czy jezioro? 02.07.22, 23:16 Jezioro. Bo taki mamy gust. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Morze czy jezioro? 02.07.22, 23:16 tzn. nie potrafię tego logicznie uzasadnić. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Morze czy jezioro? 02.07.22, 23:18 Morze. Wyłącznie. Za wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Morze czy jezioro? 02.07.22, 23:20 Cokolwiek, byle mokre. A na serio: chyba jednak Bałtyk. Potrzebuję morza choć raz w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Morze czy jezioro? 02.07.22, 23:21 Latem jezioro, najlepiej jakiś zakątek po środku niczego. Zima/wczesna wiosna/jesień zdecydowanie morze, za wiatr, piękne chmury, dobry klimat dla moich problemów ze zdrowiem Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Morze czy jezioro? 02.07.22, 23:36 Biorąc pod uwagę, że w zasięgu od kilkunastu do kilkudziesięciu kilometrów mam kilka jezior nadających się do kąpieli, to wolę jeziora Wyjazd wygląda np. tak, że podejmujemy decyzję, pakujemy do torby ręczniki i klapki, zakładamy kostiumy i jedziemy nad najbliższe. Po dwóch godzinach jesteśmy z powrotem, bo przydałoby się kolację zjeść. W weekend można i na dłużej, ale to większa wyprawa, kocyk trzeba spakować, krem z filtrem, coś do picia, przekąskę... A nad morze to cała wyprawa z noclegiem Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Morze czy jezioro? 02.07.22, 23:38 Raczej morze choć się rzadko kapie w morzu a w jeziorze częściej 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Morze czy jezioro? 02.07.22, 23:43 Morze, za bezkres, zapach, szum fal. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Morze czy jezioro? 02.07.22, 23:43 Jezioro, skoro pytasz o Polskę i zakładam, że o to dokąd lubimy jechać na letni plażowo - wodny wypoczynek. Mam wrażenie, że woda jeziora jest często czystsza, i mniejsza szansa, że nie skorzystam z kąpieli bo glony, sinice i nie wiadomo jaki jeszcze syf no i jest spokojniejsza. Do tego chyba pobyt nad jeziorem, łatwiej mi sobie urozmaicić jakimiś wodnymi atrakcjami w moim zasięgu typu wypożyczeniem rowerka wodnego, kajaka, rejs żaglówką. No i co chyba jest najważniejsze, ja nie lubię polskiego pomorza w szczycie sezonu. Lubię Bałtyk jesienią czy zimą, może kiedyś wybiorę się wiosną, ale w czasie lata się tam nie czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
jest.sobota Re: Morze czy jezioro? 02.07.22, 23:55 Morze. Bo plaża, dużo piasku, wiatr we włosach, szum fal i mewy Lubię ten wakacyjny klimat nad morzem: kawiarenki, jadłodajnie, lampiony, turyści. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 00:04 Lampiony? Mam nadzieję ze nie mówisz o tzw lampionach szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 00:23 Jezioro. Do morza męty nie czuję. Ale i tak najbardziej góry. Każde. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 00:25 Raczej jezioro. Choć w lipcu jedziemy nad morze. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 00:28 Kajaki, canoe itp jakoś z jeziorem lepiej współgrają. Bo pływać można i tu i tu, tylko woda cieplejsza w jeziorach niż akurat w Bałtyku. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 00:33 Wszystko jedno, byle miało trawiastą plażę. Czyli jezioro. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 01:00 A ja właśnie trawiastej plaży nie lubię, wolę nawet kamienistą i pewnie dlatego chodzimy teraz z dziećmi nad niewielki, uroczo zazieleniony zalew Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 01:07 Trawiasta plaża to to samo, co druciane majtki, czy betonowy stanik. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Morze czy jezioro? 05.07.22, 15:18 Ja sobie zdaję sprawę, że nasze rodzinne upodobanie do trawiastych plaż jest nietypowe, a nawet dziwaczne. Ale tak właśnie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Morze czy jezioro? 05.07.22, 15:39 Zbadajcie sobie tarczyce. Albo powystawiajcie sobie nawzajem walizki. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Morze czy jezioro? 05.07.22, 16:07 Nad jeziorem trawiasta plaża jest całkiem spoko. Zwłaszcza położona wśród drzew w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 06:35 Oczywiście morze. Za dużo wymieniania czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 07:45 Jako akwen, to morze. W kategoriach wakacyjnego pobytu - jezioro. Morze w sezonie, to brud, tłok i ceny z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 07:55 Wszystko lubię Wszędzie wypoczne Pływać wolę jednak w morzu Jezioro kocham za kajaki i rowery Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 08:04 Morze. Piasek plus bryza. Po to tam hadę. Akurat mieszkam 3 km od jeziora i to sporego a rzadko nad nim bywam w sensie kąpieli czy plażowania Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 16:04 A ja lubię też pomosty. Leżak grawitacyjny na końcu pomostu i wtapianie się w wodę. Reszta czasu pływanie, pływanie pływanie nurkowanie nurkowanie pływanie. Do samego wieczora. Dobre okularki. Oraz obowiązkowo dmuchaniec na płyciznę do zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 16:05 Wgapianie się w wodę. Choć wtapianie też może być🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
mister-monster Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 16:22 igge napisał: > Leżak grawitacyjny Co to jest leżak grawitacyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 08:13 Jedno i drugie, bo Bałtyk to raczej słone jezioro. Morza południowe, np. Śródziemne, Adriatyk, nie mają takiego uroku. Jestem bardzo przywiązana do posępnego, chłodnego Bałtyku. Ten klimat jest nieporównywalny z niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 08:23 Morze. Szum fal, mewy i ten zapach. Lubię południowe morza, ale Bałtyk jest najpiękniejszy! Odpowiedz Link Zgłoś
mister-monster Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 08:33 zamiokulka napisała: > Głosujemy. Morskie oko. Bo tam się ludzie nie topią. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 08:41 jezioro - mogę pływać nie pływam w polskim morzu Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 10:01 Góry A potem morze, jezior nie lubię. Mieszkam nad morzem, na plaży jestem przynajmniej raz w tygodniu (poza sezonem letnim, wtedy nic mnie nie zaciągnie nad Bałtyk). Uwielbiam wiatr pizgający piachem w twarz, kolory morza, sztormy i chodzić godzinami pustą plażą. Mój pies też uwielbia spacery nad morzem, więc tak sobie razem chodzimy... Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Morze czy jezioro? 03.07.22, 10:10 Morze. Jeziora kojarzą mi się z komarami i nieprzyjemnymi zejściami do wody. I nie wydają dźwięków Odpowiedz Link Zgłoś