Dodaj do ulubionych

3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmetyczny

09.07.22, 12:43
Hej, mam kilka rozkmin na tapecie. Bede wdzieczna za pomoc. 1. "Chodzi" za mna lniana koszula. Prosta, klasyczna, dluzsza (mozna ja nosic tez jak sukienke. Jest na letniej wyprzedazy (z 80 eur na 45 eur zeszla). Zalety: fajny len w dotyku (nie sprawdzalam z czym zmieszany, ale w odczuciu bardzo dobra jakosc), oraz kolor (zlamana biel, w ktorej dobrze wygladam); wady: mam juz mase ciuchow letnich, w tym lnianych a lato to stosunkowo krotka pora. I kolnierzyk moglby byc nieco wiekszy. Pytanie: brac? Nie brac? 2. W srode mam wizyte u fryzjera. Zamowilam ciecie plus kolor. Wlosy mam cienkie, ale duzo. Dlugosc teraz za lopatki. Im krotsze, tym mocniej sie kreca (przy calkiem krotkich ludzie pytali, czy mam trwala 🤦‍♀️). Wlosy wczesniej blond z tendencja do rudzenia. Z wiekiem mocno sciemnialy i mam sporo siwych. Twarz pociagla, wysokie czolo, nos zadarty srednio duzy, zielone oczy i spore usta. Pytanie: macie jakis pomysl oprocz boba (co druga tu ma). Grzywka odpada, wygladam w niej jak kretynka. I wreszcie 3. wkrotce mam pierwszy zabieg kobido. Bedzie widac juz po pierwszym cos? Bo jest znizka jak kupisz cala serie (4 zabiegi) i nie wiem na co sie szykowac. Bylyscie zadowolone po pierwszym? Co Wam sprawily kolejne? Jakie zmiany po 4.? Uffff... Z gory dzieki za porade chocby w 1 punkcie. 🌺
Obserwuj wątek
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 12:51
      Nie brać koszuli skoro masz dużo ciuchów, a ona nie pasuje Ci w 100 procentach.
      • annanichtvergessen Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 12:53
        Ok, dzieki! Musze serio przystopowac z garderoba. 🌺
    • krwawy.lolo Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 12:54
      Kup czepek na wąsy.
      • trzebasiebawic Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 13:06
        Chciałbym kiedyś poznać realny życiorys niektórych piszących tutaj eee mężczyzn. Piszą w prawie każdym poście, nawet modowym rzucając eee zabawne wg siebie sucharki w nadziei, że jakaś matka, żona, konkubina z nimi popisze? Zauważy ich?
        A, przepraszam czasem się wysilą i napiszą coś urzekająco kontrowersyjnego pod poważnym wątkiem bo wtedy jednak choć wirtualnie rzuci się na nich stado kobiet.
        • annanichtvergessen Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 13:35
          Tez nie wiem o co chodzi? Czy to ma byc zabawne, czy co? 🙄
        • magda.z.bagien Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 13:44
          Tak sobie czytam od czasu do czasu różne wątki i też mi się rzuciło w oczy, że kilku gości dopisuje się wszędzie, często bez sensu komentarze jak powyżej.
      • aqua48 Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 13:39
        krwawy.lolo napisał:

> Kup czepek na wąsy.

Specjalna nakładka na wąsy to binda. Nie czepek, choć funkcja podobna.
    • aqua48 Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 13:37
      Kup tę koszulę pod warunkiem że oddasz jakąś inną część garderoby której nie potrzebujesz i nie nosisz.
      Włosy zetnij do ramion, albo tylko poproś o wycieniowanie ich by się układały i zostaw dłuższe.
      • annanichtvergessen Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 13:48
        Chce ufarbowac na dawny kolor. Chyba nie powinno byc zle, skoro kiedys w naturze taki mialam. Dobrze kombinuje? Bylby to taki koniakowy blond. Teraz mam ciemny chlodny blond z siwymi.
        • aqua48 Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 14:44
          annanichtvergessen napisał(a):

> Chce ufarbowac na dawny kolor. Chyba nie powinno byc zle, skoro kiedys w naturz
          > e taki mialam. Dobrze kombinuje?

Nie wiem. Fryzjer powinien doradzić jaki kolor włosów pasuje do Twojej karnacji. Ja od wielu lat mam bardziej intensywny brąz niż mój naturalny szaro-mysi szatyn i czuję się w nim lepiej niż z naturalnymi. A gdy spojrzę na kuzynkę, która nie farbuje i ma podobny kolor włosów do moich naturalnych, plus postępującą siwiznę, to tym bardziej utwierdzam się w moim wyborze farby..
          • annanichtvergessen Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 14:55
            Wybralam niby super fryzjerke-stylistke. U niej nie bylam, ale inni fryzjerzy super bo salon znam. Zobaczymy w srode, co doradzi. Najgorsze, ze pod wplywem slonca rozjasnilo mi sie kilka pasemek i zrudzialo. Wszystko razem wyglada bez sensu. Plus taki, ze wlosy od 5 lat nie widzialy chemicznej farby, wiec fryzjerka ma pole do popisu, bez obawy na niespodzianki z wczesniejszej koloryzacji.
    • chatgris01 Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 13:40
      1. Kupić.
      2. Noszę boba (z krótkimi przerwami) od 6 roku życia, więc nie doradzę.
      3. Nie mam doświadczenia własnego, ale słyszałam/czytałam, że to skuteczne.
      • chatgris01 Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 13:42
        Dodam, że taką lnianą koszulę można nosić całorocznie, nie tylko latem.
        • annanichtvergessen Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 13:49
          Dzieki! 🌺
        • georgia.guidestones Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 13:49
          No ale dobra, z czym zestawisz dluga koszule zimą, jakims obszernym blezerem/kardiganem? Zaraz znowu pojawi sie potrzeba dokupienia czegos kolejnego... bez sensu.
          Dobra opcja co najwyzej dla kogos, kto przy okazji pozbywa sie z szafy hałdy poliestrowych szmatek i faktycznie nie będzie miec w czym chodzic.
          • annanichtvergessen Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 13:58
            Nie mam zadnych polisterow wszystko welna, len, jedwab, kaszmir itp. Juz od lat tak celuje.
            • georgia.guidestones Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 20:55
              annanichtvergessen napisał(a):

> Nie mam zadnych polisterow wszystko welna, len, jedwab, kaszmir itp. Juz od lat
              > tak celuje.
              Jesli masz kase, kup i noś z radością. Ja wybieram miedzy kolejnym fajnym ciuchem a zabiegami kosmetycznymi. Podobno zawsze jest dobry moment na kobido, i niektore forumki nawet w okolicy 30tki zaczęły chodzić na całą serię masaży.

• magda.z.bagien Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 13:49
      Len świetnie się nosi, więc jeśli cena i jakość jest dobra, to tak.
      Bob jak najbardziej. Po latach kombinowania stwierdzam, że po co sobie komplikować życie, jeśli bob się sprawdza.
      • annanichtvergessen Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 14:31
        Dzieki. Chyba sie skonczy na bobie dluzszym, bo sama nie mam pomyslu a w krotkich wygladam zle. Mam nadzieje, ze "powrot" do wczesniejszego koloru troche ozywi mnie i odejmie lat. Bo te ciemne, ktore sie zrobily mocno postarzaja. 🙄
    • gama2003 Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 14:18
      Ta koszula brzmi dobrze. Posiadam, noszę. Mam białą i błękitną z mikro prążkiem.
      Jak gatunek fajny to i ,, nie tylko na lato ,, się nada.
      Włosy - nie znam się i nie wypowiem.
      Do kobido dojrzewam, ale mam problem różowaty i pewnie mnie to dyskwalifikuje ?
      • annanichtvergessen Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 14:28
        Nie mam pojecia, czy rozowaty to dyskwalifikacja... mnie ostatnio wysypalo i myslalam, ze to hormony mi szaleja. Okazalo sie, ze to skutek uboczny jednego leku. 🤦‍♀️ Dwa dni temu go odstawilam. Mam nadzieje, ze skora wroci do normy. 🙄🤦‍♀️
    • klaviatoorka1 Re: 3 watki w jednym: ubraniowo/fryzjersko/kosmet 09.07.22, 20:43
      1. tak, jeśli masz dużo kasy/ nie, jeśli musisz oszczędzać na pkt3
      2. wpisz w grafikę google: sleek top knot bun blond hair. Zawsze będziesz wyglądać czysto i elegancko, na fryzjerze przyoszczędzisz na pkt 3...
      3.zamiast kobido ( brak gwarancji, że będzie zrobiony DOBRZE), pierwszy lepszy lekarz medycyny estetycznej może ci zaoferować na początek peeling medyczny, mezoterapię lub botoks. Nie tanio, ale uwierz, efekty będą o wiele bardziej długotrwałe i powalające, niż kobido zrobiony przez kosmetyczkę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka