panna_lila 14.07.22, 22:03 Łódzkie zoo potrafi w reklamę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sol_13 Re: gdzie są te dzieci:) 14.07.22, 23:11 Co oznacza obrazek przy dziś? Statystycznie 2,5 dziecka na parę? W wózku jest dziecko jak rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 02:53 Półtora. W wózku pewnie jeździ to pół, bo jak ma inaczej chodzić na jednej nodze Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 07:17 To potencjalny mąż od Rikiego, wersja 1.1 Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 08:05 sol_13 napisała: > Co oznacza obrazek przy dziś? Statystycznie 2,5 dziecka na parę? W wózku jest d > ziecko jak rozumiem. Nad tym samym się zastanawiałyśmy z córką, pustego wózka przecież nie wożą, a 2,5 dziecka to żaden kryzys demograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 08:09 Tez mnie to zastanawiało i niestety chyba po prostu jakiś bezmyślny debil który nie umie w myślenie to wymyślił. Wózeczek w tym wypadku ma podkreślać ze to są rodzice i tylko w błąd wprowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: gdzie są te dzieci:) 14.07.22, 22:19 A ten plakat znasz? bi.im-g.pl/im/79/55/1b/z28661881ICR,Billboard-z-napisem--Gdzie-sa-TE-dzieci--.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: gdzie są te dzieci:) 14.07.22, 23:20 To jakaś katolicka oszołomska fundacja. Ciągle widuję ich reklamy. Typu Medjugorije - Pokój, pokój, pokój. Lub "mamo tato kochajcie się' i pseudorysunki niby dziecięce. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 08:30 angazetka napisała: > Fundacja Kornice. > Jechałam z córką samochodem i mijałyśmy ten niby rysowany przez dziecko i córka mówi z niedowierzaniem: co tam jest napisane, fundacja jaranie? I tak nam zostało, inaczej tej fundacji już nie nazywamy. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 12:52 Zależy jakim wieku corka Jak ma 4 lata to bardzo śmieszne jak 7 to bym die martwiła poziomem umiejętności czytania Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 07:40 Z drugiej strony więcej kasy na plakaty = mniej kasy na REALNE katolickie ośrodki dla dzieci (a wiadomo jak wyglądają katolickie ochronki) = mniej ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 15:05 Przecież im nie chodzi o jakąkolwiek pomoc komukolwiek, to jest jakieś pranie pieniędzy czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:23 To oni? Pół Krakowa tymi pierdołami oklejają Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 17:29 Również oni okleili kraj złotymi myślami Papy Drugiego, zresztą z błędami i od czapy. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 17:38 Kiedy wy okleicie swoimi ? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 19:13 I stópkami "mam 11 tygodni". I plakatem prochoice'owej artystki przerobionym na antychoice'owy. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: gdzie są te dzieci:) 14.07.22, 23:22 Nooo, ten dziewczynki na plakacie wyglądają z daleka (a zwykle oglądam to z auta) jakby uwaliły się błotem Odpowiedz Link Zgłoś
ageman Re: gdzie są te dzieci:) 14.07.22, 22:37 Czy ten plakat ma sugerować, że niby kobiety robią tyle aborcji czy co ? Moja ośmiolatka, patrząc na niego, zapytała ze strachem, czy ktoś porywa dzieci ? Uspokoiłam ją, że nie. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: gdzie są te dzieci:) 14.07.22, 22:41 ageman napisała: > > Moja ośmiolatka, patrząc na niego, zapytała ze strachem, czy ktoś porywa dzieci > ? Uspokoiłam ją, że nie. > > > Dobre skojarzenie miała. Na grupkach true crime też widziałam przeróbki. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: gdzie są te dzieci:) 14.07.22, 22:44 Tak! Bo to wygląda, jakby zaginęły jakieś konkretne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
rycerzowa Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 10:57 ageman napisała: > Czy ten plakat ma sugerować, że niby kobiety robią tyle aborcji czy co ? > Tak. A zmniejszenie liczby urodzeń nastąpiło po wprowadzeniu ustawy antyaborcyjnej. Logiczny wniosek - ustawa antyaborcyjna powoduje spadek urodzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 11:40 Spadek urodzeń brakuje brak opcji wykupienia mieszkań za psie pieniądze jak to miało miejsce, większa świadomość i brak stalej pracy za godną płace. Opieka przedszkolna i żłobkowa też za komuny wyglądała inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 19:41 Ja w pierwszej chwili myślałam, że to przytyk do 500+, efektem którego miał buc przyrost naturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 00:03 Kotek świetnie potrafi zapozować na głodnego jest na redukcji, waży 10 kg a musi zrzucić jeszcze z dwa-trzy. Już zszedł z 12 do 10. To panna Beza, imię adekwatne do wagi Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 06:04 To mój wygląda podobnie. Tylko na razie waży trzy kilo. Sądząc po apetycie finalnie pewnie będzie z dziewięć. Nie wyobrażam sobie jak można spać w tej pozycji... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 10:24 Uuuuuuuu...a ja chciałam moją kruszynkę 6 kg odchudzać. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 10:52 Wygralas, nasz waży "tylko" 8 kg. Jego numer popisowy to omdlewanie z głową w misce, z jednoczesnym zalosnym, cichnacym miauczeniem. Bez miski się slania i przewraca, udając zaslabniecie 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 11:39 Moja sie kłądzie na plecach (ze niby mdleje) tyle ze sadełko nie pozwala się potem łatwo obrócić Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 11:46 To Kacper już załapał, że trzeba na boku,Twoja też się zorientuje ☺ I zebrze u dzieci podczas jedzenia, jak pies 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 10:44 schiraz napisała: > Kotek świetnie potrafi zapozować na głodnego jest na redukcji, waży 10 kg a > musi zrzucić jeszcze z dwa-trzy. Już zszedł z 12 do 10. To panna Beza, imię ade > kwatne do wagi Bezy są leciutkie 😂 S. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 13:44 Fakt! Ale jakoś mi się okazale kojarzą Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 12:05 O rany, Bezunia skradla moje serce Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 14.07.22, 23:07 Żałosne Tam bilet kosztuje Majątek żeby wejść do tego zoo na pewno nie stać na tą matę które narodziły gromadkę dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: gdzie są te dzieci:) 14.07.22, 23:18 A czy teza plakatu nie jest taka, że nikt nie rodzi gromadek dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 06:24 No właśnie Zoo jest tak drogie ze te dzieci z rodzin wielodzietnych w ogole by tam nigdy nie przyszły Wiec zoo ze swojacreklsma strzeliło kula w płot bo te dzieci nie mogą tam być )) Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 06:53 A może właśnie się mylisz i ten plakat pokazuje świadome macierzynstwo: większą ilość dzieci posiadają rodzice, których na nie stać. Stać więc ich też na bilet do ZOO. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 10:10 Ten bilet 70 zeta i nie ma ulgowych. Nawet rodzic z jednym dzieckiem się zastanawia Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 10:21 Rodzić z jednym dzieckiem to się zastanowię przed urodzeniem kolejnych Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 10:30 Jak masz kartę łodzianina to jest taniej. Nie ma obowiązku iść. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 14:57 Jak większość Polaków niestety nie posiadam. Serio byś chciała gdzieś pojechać i się dowiedzieć ze jako turysta płacisz dwa razy drożej? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 15:28 Ale tak jest w wielu miejscach, co cie dziwi. Ja akurat karty łodzianina nie mam bo mieszkam pod łodzią Trudno zeby bilet do takiego zoo kosztował 20 zł. Fakt nie ma ulgowych ale są rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:18 Masakra Mieszkać w Łodzi a nie mieć karty zniżkowej to jak przegrać życie U mnie jest na odwrót klasę średnia się wspiera a nie wyklucza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:59 Klasa średnia potrzebuje wsparcia? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 17:16 Klasa średnia po polsku - i owszem Sorry, partner mój zdał sobie ostatnio sprawę, że należy do 30% najlepiej zarabiających Polaków. A potem zapłakał. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 17:21 No to co napisała hanusia to podła dyskryminacja Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 19:19 krolewska.asma napisała: > No to co napisała hanusia to podła dyskryminacja Dyskryminacja byłaby wtedy, gdybyś ty z innego miasta nie mogła z tej atrakcji (zoo) skorzystać. Miasto daje zniżki swoim mieszkańcom, aby zachęcić ich do płacenia podatków w miejscu zamieszkania. Taki program lojalnościowy dla tych, którzy spełnią pewne warunki, mechanizm znany i stosowany powszechnie. Z jakiej racji ty miałabyś tę zniżkę dostać? regiony.rp.pl/z-regionow/art17687091-jak-kusza-miasta-specjalne-oferty-i-rabaty-dla-mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 19:37 No hanusia tam mieszka i zniżki nie ma Podle to Ja nie potrzebuje zniżki Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 20:32 krolewska.asma napisała: > No hanusia tam mieszka i zniżki nie ma Nie mieszka tam. > Ja nie potrzebuje zniżki Potrzebujesz. Inaczej byś nie krytykowała. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 22:02 krolewska.asma napisała: > No hanusia tam mieszka i zniżki nie ma > Podle to Łżesz. Hanusina nie mieszka w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 12:54 Mówiła zawsze ze mieszka Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 15:08 krolewska.asma napisała: > Mówiła zawsze ze mieszka > Nie. Nawet w tym watku napisała, że "pod Łodzią". Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 15:13 No i Pod łodzią a noe pod Warszawa Należy jej się zniżka dla Łodzian Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 15:29 Zniżka dla łodzian należy się dla ludzi którzy płacą podatki w Łodzi m. in. na to zoo a nie w gminach ościennych czy też w Warszawie bo te podatki tego zoo nie zasilają taki jest sens tych wszystkich miejskich kart. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 17:19 Karta miejska, jak sama NAZWA wskazuje, jest dla mieszkańców miasta Łodzi, a nie województwa łódzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 17.07.22, 10:02 Hanusia nie mieszka 200 km od Łodzi ale na przedmieściach, jak sama twierdzi jest z Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: gdzie są te dzieci:) 17.07.22, 10:26 krolewska.asma napisała: > Hanusia nie mieszka 200 km od Łodzi ale na przedmieściach, jak sama twierdzi je > st z Łodzi > Tiaaaa, bo ty lepiej wiesz, gdzie przebiegają granice administracyjne miasta i jaki obszar obejmuje władza prezydenta miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 17.07.22, 10:03 Hanusia nie mieszka 200 km od Łodzi ale na przedmieściach, jak sama twierdzi jest z Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: gdzie są te dzieci:) 17.07.22, 10:21 A gdzie jest jej urząd skarbowy? Jeśli w Łodzi to ma prawo do tej zniżki. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 15:36 Dla dzieci z niepełnosprawnością za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:19 Zamień się z tymi rodzicami zamiast ich wytykać palcem Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:27 krolewska.asma napisała: > Zamień się z tymi rodzicami zamiast ich wytykać palcem A w którym miejscu wytyka je palcem? Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:36 //Zamień się z tymi rodzicami zamiast ich wytykać palcem Weź leki zanim zaczynasz trolowac. Napisałam konkretnią informacje, o które nie wszyscy wiedzą, a może osoby piszące o braku karty Łodzianina mógłby skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:42 No raczej osoby z Niepełnosprawnością wszędzie mają wstęp bezpłatny więc nie wiem co tu podnosisz Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 17:23 Jakie wszędzie? Do wielu komercyjnych atrakcji nie mają. Spróbuj znaleźć na stronie innej łódzkiej atrakcji - aquaparku Fala informację o darmowych wejściach dla dzieci z niepełnosprawnością. W przypadku dorosłych często darmowe wejścia mają tylko osoby że znacznym stopniem, pozostali niepełnosprawni nie. A już żeby potraktować mój post jako wytykanie palcem kogokolwiek to trzeba mieć dużo złej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 17:37 Hmmm ale aquspark. Z jakimiś dziwnymi rurami do zjeżdżania to chyba nie jest jakieś miejsce o którym marzą dzieci z niepełnosprawnościami trochę przesadziłaś Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 18:01 Nie słyszałaś o innych nieoełnosorawnościach niż ruchowa? Już nie wspominając o tym, że pływanie to świetna rehabilitacja, a tam są dwa baseny pływackie i jaccuzi z solanką. Do rur-zjezdzalni nikogo na siłę nie wkładają, myślę, że korzysta z nich może z 20 procent gości. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 18:47 Super rehabilitacja z pluskajacymi sie obok agresywnie bombelkami ematek Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 20:36 Zamieniłabyś się na takie agreswne bąbelki zamiast je wytykać palcem. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:24 Na przykład osoby z Ukrainy miały u mnie bezplatnybwstep do wypasionego zoo No ale raczej nie chciała bym się zamienić na ich sytuacje Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 10:57 A jak m a być tanio, żarcie dla zwierząt drogie, pensje dla opiekunów i ich zusy, ceny prądu i inne. Zwierzę za radą Czranka "by mniej żreć albo się wprosić do znajomych" raczej nie pójdą Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 07:42 No właśnie taki świat. Gdybyśmy byli bogatym krajem państwo by dotowalo i cena byłaby dla każdego (bo moim zdaniem cena 70/osoba to już raczej dla zamożnych albo z gatunku „w nagrodę pójdziemy do zoo”) a tak jest jak jest dużo wydali to i zarobić chcą. Jak widać nawet za 70 chętnych nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 07:48 ichi51e napisała: > No właśnie taki świat. Gdybyśmy byli bogatym krajem ależ Polska jest bogatym krajem. Wyrzuca się tu w błoto (dosłownie) miliardy. Jedyne, czego tu brakuje, to chęci do rzeczywistego, systemowego wspierania rodzin z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 07:52 No i to właśnie najbardziej boli. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 07:55 We Wrocławiu ceny podobne. Bez przesady, raz na kilka lat można się szarpnąć, do zoo w innym mieście nie jeździ się co tydzień. Tam i tak jest teraz full ludzi, gdyby było taniej mnie dałoby się palca wcisnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 10:30 We Wrocku masz darmowy bilet raz na rok, jak placisz tu podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 11:39 No to w Łodzi masz bilet za pół ceny co miesiąc jeśli płacisz tu podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 12:51 Hanusia płaci ale nie ma Masakra Szła bym do trybunslu europejskiego Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: gdzie są te dzieci:) 17.07.22, 10:33 to moim zdaniem fajniejsze. I owszem nie chodzi się do zoo codziennie, ale zasadniczo wszystkie atrakcje grawituja w stronę takich cen. Basen, kino, zoo, muzeum robi się luksusem na który możesz sobie pozwolić jak jesteś przy kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 11:54 Ale jak często chodzi się do zoo? Przecież to nie cotygodniowy wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 08:50 Taka Ale przeróbki boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 10:28 No jak jej nie stać na zoo dla dzieci to moze na taką liczbę dzieci jej po prostu nie stać. Trzeba było ocenić realnie swoje możliwości zamiast się radośnie rozmnażac Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 14:50 A kto powiedział, że nie stać? Jakiś żałosny troll? Szkoda że matka tego trolliszcza się nie zastanowiła przed rozmnażaniem Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 15:33 krolewska.asma napisała: > Żałosne > > Tam bilet kosztuje Majątek żeby wejść do tego zoo na pewno nie stać na tą matę > które narodziły gromadkę dzieci Ty jesteś żałosna. 500 zł co miesiąc na każde dziecko i jeszcze raz do roku na bilet do zoo nie stać... Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:20 No nie Jak będę w pobliżu Łodzi to się tam na pewno wybiorę choć żeby porównać jak bardzo przereklamowane to Masz jak w banku ze pójdę I co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:26 krolewska.asma napisała: > No nie > Jak będę w pobliżu Łodzi to się tam na pewno wybiorę choć żeby porównać jak bar > dzo przereklamowane to > Masz jak w banku ze pójdę > I co teraz? ? A co ma być? I dlaczego miałoby mnie interesować, jakie przybytki odwiedza troll forumowy? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:29 No mówisz ze nie chce pojechać a ja chce tylko dzieli mnie 1500 km Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:30 krolewska.asma napisała: > No mówisz ze nie chce pojechać a ja chce tylko dzieli mnie 1500 km Niczego takiego nie napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:37 Serio? jak juz mialam dzieci bylam kilka razy jak akurat bylam w Lodzi... Dlaczego takie drogie teraz? (juz pomijam fakt, ze wychowalam sie "za rogiem" od Zdrowia i znalam wszystkie dziury w plotach zeby za darmo wejsc i do zoo i na fale... teraz bym nie umiala i pewnie juz naprawili.....) Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:44 Drogie bo muszę zarabiać na reklamę ciągle dziennikarze przekupieni i jest reklama w prasie na całą Polskę wcześniej było o tym że osoby które nie zdały biologii wchodzą za darmo teraz artykuliki wszędzie że reklamy zrobili na wzór czyjegoś plakatu za darmo takich rzeczy prasa nie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 18:02 Bo Orientarium wybudowali, duża, droga inwestycja i musi na siebie zarobić. Ale serio 70 zł za wyjście w zasadzie na cały dzień to tak strasznie drogo? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 18:48 Za drogo żeby się kłębić w takim tłumie jak na plakacie i nie zobaczyć słonia który miał być a nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 08:35 krolewska.asma napisała: > Żałosne > > Tam bilet kosztuje Majątek żeby wejść do tego zoo na pewno nie stać na tą matę > które narodziły gromadkę dzieci > Dlatego rozsądnie jest rodzić tylko tyle dzieci, na ile nas stać. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: gdzie są te dzieci:) 14.07.22, 23:32 simply_z napisała: > ale to ciapate dzieci Tak, wiadomo, te się nie liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 17:32 nasze może tak, ale w kręgach oczadziałego katolstwa muszą być co najmniej ochrzczone i uformowane, a nie takie małe czarniawe diabły jak na granicę jechały . Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 17:39 Za granica akurat wszystkie dzieci maja religie wiec wypada wiedzieć co to jest pismo święte a wasze dzieci nie wiedza niestety Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 19:00 krolewska.asma napisała: > Za granica akurat wszystkie dzieci maja religie Nieprawda. >wiec wypada wiedzieć co to jest pismo święte a wasze dzieci nie wiedza niestety Oczywiście że wiedzą. Biblia jako dziedzictwo kultury jest omawiana na języku polskim dość szeroko. Trzeba by chyba żyć na Księżycu, żeby nie wiedzieć, co to jest Pismo Święte, nie znać związków frazeologicznych, przypowieści czy fragmentów psalmów. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 06:44 chyba nie bardzo potrafi. Myślałam ze tego słonia da się zobaczyć z reklamy wynika ze nie tam zawsze tyle ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 10:28 Chyba nie skumałaś. Chodzi o wszechobecnoe w Łodzi takie o plakaty. I chyba nie tylkow łodzi bo podobno cała PL tym zalana. Ja na trasie do młodej przedszkola mijam takie 3 .Nie nie zawsze jest tyle. A ludzi duzo bo Zoo dopiero co otwarte, wiec w czerwcu masa wycieczek była...teraz luźniej w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 10:52 jak sie nie da jak się da www.youtube.com/watch?v=T8Hz5iVr6ic Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 10:56 NO też nie wiem skąd ichi z dalekiego zachodu wie czy jest słon czy go nie ma w łodzkim zoo Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 14:47 Zasugerowałam się zdjęciami prasowymi i myślałam ze to wyglada jak niżej. Jak tam się trzeba do tego słonia przedzierać to mnie to zniecheca Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 15:27 Ichi jak w kazdym takim miejscu: po otwarciu są tłumy, zapewne w weekendy tez i w jakiś dni typu Dzień dziecka. We Wrocławiu w zoo tez bywają tłumy a mozna pojechac tak, ze jest 5 osób na krzyż. Cały czerwiec szalały tam wycieczki (wrzesien tez będa). Potem się uspokoi. Ja byłam w jakiś poniedziałek od rana i sobie słonia oglądaliśmy na spokojnie bez tłumu i przez szybę tego zbiornika i od góry z balkonu Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:22 Tak i ten słoń tam płynie pod woda przez cały czas otwarcia zoo? Chyba ze to atrapa Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 19:09 krolewska.asma napisała: > Tak i ten słoń tam płynie pod woda przez cały czas otwarcia zoo? > Chyba ze to atrapa > Nie cały czas, ale są konkretne godziny (karmienia), kiedy słonie faktycznie w tym basenie pływają i widać je przez szybę jak na reklamie. Chociaż rzeczywiście zbiera się wtedy tłum, może teraz już mniejszy, w czerwcu jeszcze był spory. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 10:23 Parsknełam jak zobaczyłam jadąc samochodem, z 500 petrów wczesniej jest ten z pytanie Gdzie są te dzieci". Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 11:36 A ja już miałam się pultać, że głupie pytania na mieście wiszą Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 14:03 To zdjęcie pochodzi z białoruskiego źródła. 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 14:58 Na pewno z Białorusi, a przynajmniej te dwie urocze , anielskie, sentymentalne blondyneczki. Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 16:50 A Białorusini to sie zasadniczo jakoś wyglądem różnią od Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: gdzie są te dzieci:) 15.07.22, 17:46 No właśnie , gdzie są TE dzieci : natemat.pl/421384,andrzej-ziemniak-i-lukasz-sas-poszukiwania Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: gdzie są te dzieci:) 16.07.22, 08:50 Straszne. Nie słyszałam wcześniej o tej sprawie, jak to możliwe, że coś takiego się stało? Odpowiedz Link Zgłoś