Dodaj do ulubionych

Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od …

18.07.22, 11:36
…miejsca gdzie miało być.

Według swojego zegarka z gps. A normalnie powinno być na koloniach . Tak, chciałam podziękować ematkom które tutaj ciagle zachwalają te zegarki. Nasz działa z coraz większa fantazja……można zejść na zawał z tym
Obserwuj wątek
    • tanebo001 [...] 18.07.22, 11:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • profes79 Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 11:42
      Na miejscu dziecka wywaliłbym ten zegarek do najbliższej studzienki kanalizacyjnej.
      • tanebo001 Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 11:46
        Lepiej przywiązać do jakiegoś psa...
      • tanebo001 Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 11:46
        Albo podrzucić do TIRa...
        • simply_z Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 11:48
          hha
      • pierwszychleb Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 11:54
        profes79 napisał:

> Na miejscu dziecka wywaliłbym ten zegarek do najbliższej studzienki kanalizacyj
        > nej.
        >

Moze wywalilo do studzienki gdzies przy autostradzie
        • geoardzica_z_mlodymi Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 12:00
          😂
    • geoardzica_z_mlodymi Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 11:46
      Za dużo inwigilacji😎
    • ga-ti Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 11:49
      Dziecko wyjechało, dobrze się bawi, a Ty po prostu odpocznij. Po co śledzić to biedne dziecko? Jak rozumiem pojechało na zorganizowany wyjazd, jest pod opieką dorosłych osób, zaufałaś organizatorowi. Wrzuć na luz.

Macie możliwość kontaktu telefonicznego? To zadzwoń w porze odpoczynku poobiedniego, upewnij się, że wszystko jest ok i sama odpocznij.
    • zuzanna_a Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 11:54
      już kiedyś pisałam, że za namową również nabyłam ten zegarek.

No i przyszedł dzień, ze syn 10 letni dość długo nie wracał do domu, a miał iść po mleko.

sprawdziałam więc gdzie moja latorośl przebywa i zegarek pokazał środek pobliskiego stawu.

szczęście że nie minęła minuta jak wszedł do domu ( zagadał się z sąsiadem ) bo szukałyby go wszystkie służby. poza pogotowiem, które musiałoby opanować mój atak serca.

wyp... oliłam w cholere ten zegarek, jedyne co mozna ze 100% pewnością sprawdzić, to czy dzieciak przebywa w tym samym województwie.
      • fibi00 Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 21:37
        zuzanna_a napisała:

> już kiedyś pisałam, że za namową również nabyłam ten zegarek.
        >
        > No i przyszedł dzień, ze syn 10 letni dość długo nie wracał do domu, a miał iść
        > po mleko.
        >
        > sprawdziałam więc gdzie moja latorośl przebywa i zegarek pokazał środek poblisk
        > iego stawu.
        >
        > szczęście że nie minęła minuta jak wszedł do domu ( zagadał się z sąsiadem ) bo
        > szukałyby go wszystkie służby. poza pogotowiem, które musiałoby opanować mój a
        > tak serca.

A nie mogłaś po prostu zadzwonić?

> wyp... oliłam w cholere ten zegarek, jedyne co mozna ze 100% pewnością sprawdzi
        > ć, to czy dzieciak przebywa w tym samym województwie.

My mieliśmy smartwatcha ze średniej półki cenowej, miał służyć tylko do ściągnięcia dziecka do domu. Na lokalizacji mi nie zależało ale że była to kilka razy z ciekawości sprawdzałam i o dziwo działała bardzo precyzyjnie. Ale ja traktowałam to jako dodatkową funkcję , głównie na smartwatcha dzwoniłam żeby ściągnąć syna do domu. Świetnie się sprawdzał przez kilka lat.
    • anilorak174 Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 11:55
      Tak, na pewno zwiał z kolonii. I nikt tego nie zauważył.
      Wyluzujcie trochę.
      • melikles Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 12:04
        Autorka wątku nie zaznajomiła się z instrukcją i panikuje. Kiedy osoba nosząca zegarek znajduje się w pomieszczeniu, to jej lokalizacja wyznaczana jest na podstawie najbliższego przekaźnika sieci komórkowej, a gdzieś tam w górach czy na mazurach te przekaźniki są rozmieszczone znacznie rzadziej niż w miastach czy innych gęściej zaludnionych terenach. stąd taki błąd pomiaru lokalizacji.

Duże znaczenia mogą też mieć warunki pogodowe, a także model zegarka.
        • zuzanna_a Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 19.07.22, 01:58
          A po grzyba ten zegarek? Przeciez nie po to jak dzieciak w domu siedzi i patrzy przy matce na bajki.
          Wlasnie po to jest, ze jak sie zgubi, nie odzywa, ktos go pobije i napadnie w krzakach albo zgubi sie w jakimś mazurskim wypizdowie To mozna go zlokalizowac dokladnie i mu pomoc.

Czyli gubi sie na koloniach, w gorach, podczas wycieczki- zdesperowani opiekunowie szwonia do matki, ze Jasia nie ma ale pamietaja ze Jas mial zegarek to moze go znajdzmy. I ni chu chu. Bo wieje, daleko przekaznik, i pokazuje Jasia w stawie. No faktycznie zegarek potrzebny jak malo co.
          • profes79 Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 19.07.22, 06:20
            Cały czas zastanawiam się jak rodzice wytrzymywali za moich czasów jak nie było gps, dzieciak był na trzytygodniowych koloniach/obozie a jedyny kontakt był jak się z pobliskiej poczty zadzwoniło "na erkę" i odczekało godzinę na połączenie międzymiastowe...
            • kamin Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 19.07.22, 06:37
              Nie mieli innych opcji to wytrzymywali. Wszyscy wiemy, że kiedyś nie było internetu, telewizji, komórek, pralek i zmywarek. Ale teraz już są i można sobie życie ułatwić i mieć kontakt z dzieckiem bez czekania na międzymiastowe.
              • profes79 Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 19.07.22, 06:40
                Nie, to nie jest ułatwienie. To jest trzymanie dziecka na permanentnej smyczy i ciągłej inwigilacji.
                Emamuśkom radzę sie zastanowić, jakby one się czuły jakby w wieku 13 lat nie miały śladu prywatności i odosobnienia bo rodzice zawsze wiedzieliby gdzie są i co robią.
          • fibi00 Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 19.07.22, 08:48
            zuzanna_a napisała:

> A po grzyba ten zegarek? Przeciez nie po to jak dzieciak w domu siedzi i patrzy
            > przy matce na bajki.

U nas służył głównie po to żeby ściągnąć dzieciaka do domu. Przydał się nie raz i dzięki niemu nie musiałam biegać po domach kolegów żeby ściągnąć syna do domu (czasem szedł do A ale go nie było więc szedł do B i razem z B szli do C).

> Wlasnie po to jest, ze jak sie zgubi, nie odzywa, ktos go pobije i napadnie w k
            > rzakach albo zgubi sie w jakimś mazurskim wypizdowie To mozna go zlokalizowac d
            > okladnie i mu pomoc.
            >

Lokalizacja to tylko dodatkowa funkcja. U nas akurat działała precyzyjniej. Ale główną funkcją smartwatcha jest komunikacja a nie lokalizacja.
    • majenkir Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 12:00
      Ja moich szpieguję 😉 na snapchat, który działa bezbłędnie.
      • georgia.guidestones Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 13:46
        majenkir napisała:

> Ja moich szpieguję 😉 na snapchat, który działa bezbłędnie.
        >
        No mega, ale siedmiolatkowi byś jednak nie dala telefonu, ani na co dzień, ani na obóz - tu mowa o młodszych dzieciach.
        • geoardzica_z_mlodymi Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 14:01
          Dlaczego? Moje 7- łatki, te późniejsze miały i na codzień i na oboz.
    • tt-tka Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 12:18
      a wez, ja juz oczami wyobrazni zobaczylam to dziecko na srodku autostrady...

PS pozostaje technosceptyczka big_grin
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 12:28
      A ma zegarej z kartą czy opaskę z funkcja gps.
      Jak opaskę to musi być przy telefonie z właczonym bluet........
      O kant dupy rozbić taką nawigację, sama doplacilam 100 zl do opaski huawei za ten "szit".
    • szmytka1 Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 12:51
      Z tej lokalizacji to chyba mało kto korzysta, raczej zegarkiem dzwobisz do dziecka, przekazujecie sobienkomunikat, że wszystko ok i dzieciak bawi się dalej, a ta geolokalizacja to jakby z dIeciekiem kontaktu nagle nie było, gdzie jest, gdzie szukać. To zegarki dla dzieci co są na tyle niesamodzielne że im smycz taka potrzebna, a na tyle duże, że same po podwórku zaczynają łazi, a nie pilnują jeszcze telefonu dobrze albo Rodzic nie chce by siedziały z nosem w telefonie.
    • misterni Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 12:59
      Serio śledzisz, gdzie jest dziecko, gdy przebywa na zorganizowanym wyjeździe?
      Ciekawe, co zrobisz, jak zacznie samo chodzić na imprezy. 😉
    • nenia1 Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 13:15
      ile lat ma to biedne dziecko? Naprawdę nie możesz odpuścić? Chciałabyś żeby ktoś cię ciągle sprawdzał gdzie jesteś?
      • joana012 Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 13:53
        Takie gadżety uzależnią cię od kontrolowania tego biednego człowieka. W dorosłości masz dużą szansą na rozwalenie jego lub jej związku a nawet zerwane relacje z własnym dzieckiem. Wyrzuć gadżety do kosza bo one nie zmienią tego co ma się wydarzyć, to i tak się stanie a lepiej po prostu dać dziecku cieszyć się dzieciństwem i młodością
    • sueellen Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 21:00
      Niestety, ale jeśli chcesz dokładniejszy to zgłoś się do wojska ( byle nie ruskiego 😅). GPS w ogóle był wymyślony dla wojska. Gdyby nie wojny nigdy by go nie było. Teraz możemy "cieszyć " się nim wszyscy ale niestety nie jest zbyt dokładny. Te wojskowe potrafią podac pozycję do centymetrów.
      • profes79 Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 18.07.22, 21:08
        GPS jest dokładny tylko zależy to od urządzenia z jakiego się korzysta. Niekoniecznie co do centymetra ale tolerancją do kilkudziesięciu metrów już tak. Tak działają choćby dedykowane GPS Garmina.
        BTW - Rosjanie korzystają z włąsnego wynalazku czyli Glonassa; UE też coś kombinowała z systemem Galileo.
      • taki-sobie-nick Re: Dziecko siedzi na środku autostrady 13 km od 19.07.22, 00:14
        sueellen napisała:

> Niestety, ale jeśli chcesz dokładniejszy to zgłoś się do wojska.

Nie musi. Może kupić porządny. Tylko trochę drogo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka