Dodaj do ulubionych

Beauty devices - co macie, znacie, lubicie?

19.07.22, 14:30
Przyznam, że lubię pielęgnację domowa. W sensie różne maseczki (mam kilka ukochanych), maski algowe, mam rozpisana całą pielęgnację z peptydami i tretinoina. Dzięki temu jakoś tam się trzymam chociaż 4 z przodu nadchodzi, oj nadchodzismile Ale zbieram czasem komplementy o nieadekwatności peselu do wyglądu, które z udawanym oniesmieleniem zbywam "oj weeez" wink
Niemniej dużą częścią pielęgnacji u mnie są też "urządzenia" różne i jestem ciekawa czy też podzielacie bzika i macie jakieś doświadczenia.
U mnie na pierwszym miejscu:
- maska LED Omnilux
- foreo bear (mikroprady)
- yonelle Cavipeeler (kawitacja i sonoforeza)
- płytka gua aha do masażu twarzy
- dermapen
- idzie do mnie laser Nira, wczoraj przeszedł przez cło
- homedics do rozbijania cellulitu

Uprzedzając szyderstwa i nikczemności - nie, nie spędzam na pielęgnacji pół dnia. Mam dzieci w wieku szkolnym w opiece naprzemiennej, wymagająca pracę i dom na głowie. Do tego jakieś tam zajęcia swoje sportowe i towarzyskie. To wszystko kwestia rozpisania sobie tego. Maska LED rano jak się budzę, to zakładam i kolejne 10 minut dalej śpię. Foreo bear wieczorem 1.5 min. Laser nira będzie 2 min. Gua sha 2 min. Yonelle sonoforeza jak nałożę serum to przejadę z minutkę. Dermapen robię kilka razy w roku, seria na jesieni tylko.

Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 14:33
      Gratuluję, ja się zmęczyłam od samego czytania, więc tym bardziej gratuluję. Z powodu mojego lenistwa pozostaje mi starzeć się z godnością.
      • youngagain Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 14:40
        Haha no wiem, brzmi jak jakiś mega wysiłeksmile
      • my_fair_lady Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 20:21
        alpepe napisała:

> ja się zmęczyłam od samego czytania,
        >

Same here 👍😁😂
    • triss_merigold6 Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 14:38
      Zmęczyłam się od czytania.
      Po prostu najpierw przez wiele lat chodziłam do kosmetyczki, a ponad rok temu zamieniłam zabiegi kosmetyczne na medycynę estetyczną.😁
      Z efektów jestem zadowolona.
    • chococaffe Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 14:40
      Masażer twarzy jadeitowy (który częsciej używam na kark, na pobudkę rano - bardzo przyjemny)
      Masażer głowy - bardzo lubię
    • mashcaron Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 14:43
      Z " devices" to mam tylko suszarkę do włosów i depilator 🤣
      • chococaffe Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 14:44
        A ja coraz rzadziej korzystam z suszarki, przynajmniej latem. Odkąd zajęłam się swoimi włosami nie mam już przyklapu kiedy mi włosy same schną.
      • nuclearwinter Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 14:56
        O to też mam big_grin Bez suszarki życia sobie nie wyobrażam ale depilator leży i się kurzy.
      • panna_lila Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 15:10
        No ja mam tylko szczotkę do zębów 😭...ale mimo 5 z przodu trzymam się świetnie 😊
    • nuclearwinter Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 14:52
      Mam szczotkę Lullalove do masażu na sucho, 2 masazery Lyapko (na twarz i na tyłek), jadeitowy roller, który trzymam w lodówce na wypadek jakbym się obudziła z podkrążonymi oczami i szczoteczkę do mycia twarzy Eva Schmitt z Rossmana. W regularnym użyciu jest szczotka do masażu i lyapko. Na twarz bardziej mi chyba służą retinoidy, kwasy i dużo spania niż gadżety smile
      • youngagain Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 15:04
        Retinoidy i kwasy do swoją drogąsmile
    • primula.alpicola Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 15:00
      W porównaniu z Tobą bieda- mam szczotki z agawy do masażu, wałki Lyapko i gua sha. I jeszcze tretinoinę.
      Na całą resztę chodzę do gabinetu.
      • youngagain Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 15:03
        O tak, szczotkę do masażu też mam ale teraz jak smaruję się samoopalaczem to zaprzestalam. Wrócę na jesieni.
        • primula.alpicola Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 15:18
          Smroku samoopalacza znieść nie mogę🤷‍♀️
    • majenkir Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 15:06
      Mam ogórka w zamrażalniku, którym się miałam miziać co rano, ale mi się nie chce.
      • primula.alpicola Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 15:08
        Zboczeństwo!🙄
        • majenkir Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 15:11
          Po gębie starej!
          • primula.alpicola Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 15:15
            majenkir napisała:

> Po gębie starej!
            >

Aha🤣
        • homohominilupus Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 15:12
          🤣
      • eliszka25 Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 21:05
        Też miałam ogórka w lodówce, ale dzisiaj zużyłam go na chłodnik. Niech działa od środka 😉
    • leanne_paul_piper Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 15:21
      Lol, nic z tego nie mam, nawet nie wiem co to jest w większości, a też nie wierzą w mój Pesel. Później pracodawcy są w szoku, że zatrudnili panią w średnim wiekuwink.
    • piesiedwa Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 20:59
      Nic nie robie, uzywam tanich kremow. Zaraz 40 a daja mi 30. I kasa w portfelu😅🤣🤣. Po 50 machne sie na rozenkowa I tyle.
    • mid.week Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 21:01
      Mam szczotkę do smyrania się na sucho, czasem jak mi się przypomni...
      Szczerze nienawidzę zabiegów pielęgnacyjno urodowych, szkoda mi na nie czasu. Już wolę tę chwilę poświęcić na odkurzenie kanapy, przynajmniej efekt jest widoczny od razu.
    • eliszka25 Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 19.07.22, 21:10
      Hmmm, dla mnie to brzmi jak czarna magia. Nazwy większości z wymienionych rzeczy kompletnie nic mi nie mówią, ale jak dzisiaj kupowałam napój na stacji, to na oko 20-letni sprzedawca powiedział do mnie „cześć”, więc chyba nie jest ze mną tak źle, pomimo bycia 40+
      • alpepe Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 20.07.22, 07:55
        Wiesz, on był źle wychowany...
        • eliszka25 Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 20.07.22, 14:16
          Możliwe, ale to nie było „cześć” w takim sensie, jak w Polsce. Zwyczajowo do obcych starszych osób obsługa w sklepach/restauracjach itp. mówi „Grüezi“. Młodzi sprzedawcy osoby mniej więcej w swoim wieku czy młodsze często pozdrawiają „hallo” lub „hoj” i ten chłopak tak mnie właśnie przywitał, gdy podeszłam do kasy.

Ale złudzeń nie mam, nie wyglądam jak nastolatka 😄
    • afro.ninja Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 20.07.22, 07:50
      Jak masz takie hobby to ok. Mnie by się nie chciało.
    • armamagedon Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 20.07.22, 09:21
      A jakie maseczki lubisz? Ja lubię się po prostu kremować, smarować, masować, mam guasha, ale rzadko sięgam, lyapko - muszę być zła na cały świat, żeby to wziąć, depilator ipl i szczoteczkę soniczna do zebow 😄 jestem z natury sceptyczna, muszę mieć wyniki dobrych badań, że coś faktycznie działa, żeby zmarnować na to money&time.
    • naturella Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 20.07.22, 09:37
      Niczego nie używam 😅 Nawet suszarki do włosów, bo od kwietnia do października schną same, a myję codziennie. Nawet nie wiem, do czego służą te urządzenia. Do kosmetyczki też nie chodzę, nie mam czasu. Fchuj niewiele mnie obchodzi, czy wyglądam na swój wiek czy nie, ale chyba kilka lat mniej ludzie mi dają, bo koleżanki z pracy, 4-5 lat młodsze, zawsze mówią coś w stylu; chyba jesteś niewiele młodsza ode mnie, to pewnie pamiętasz jak… (i tu coś ze starej matury, mody w latach 80 itp).
    • luna.elsol Re: Beauty devices - co macie, znacie, lubicie? 20.07.22, 14:02
      Z homedics masz ten pistolet? Napisz cos więcej jak już wypróbujesz smile Jestwm te ciekawa co myślisz o foreo, trochę mnie kusi ale nie wiem do końca czy warto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka