bywalec.hoteli
25.07.22, 22:25
Lubicie spędownie? Parki rozrywki, aquaparki, gigantyczne wesołe miasteczka, Energylandię itp?
Powiem szczerze ze ja z wiekiem coraz mniej 😀
Ten dziki nieprzebrany tłum mnie meczy i totalnie zniechęca do korzystania z atrakcji. Te kilometry do pokonania w kolejkach i między poszczególnymi budynkami, piętrami zniechęcają również.
Dodatkowo wizja braku skutecznego i szybkiego udzielenia pomocy w sytuacji gdyby się cos stało oraz zachowania tłumi w przypadku jakiegoś wydarzenia wzbudzającego masowa panikę, jakiejś katastrofy, pożaru, uszkodzenia itp.
Widziałem co się działo w Energylandii rok temu jak były wielkie deszcze i burze - kto miał szczescie to się schował przed wiadrami wody na głowie a kto nie miał szczęścia to miał basen na wolnym powietrzu.
Nie wierze za mocno, ze takie miejsca maja sensownie opracowany plan masowej ewakuacji, bramy przez które tłum moglby swobodnie się przemieszczać itp. Aż boje się pomyśleć co się stanie kiedy ktos kiedyś wyleci z rollercoastera albo zemdleje lub dostanie ataku serca tamże.
Zastanawiam się czy będą mieli szybkich medyków na miejscu, którzy przybedą prędko (widziałem jakieś punkty medyczne), aktywnych i szybkich ratowników w przypadku topienia się itp.
Nie mam frajdy ani z kapania się w miejscu gdzie mam metr kwadratowy wody dla siebie, nie mam frajdy z rollercoasterow ani zjeżdżalni gdzie trzeba godzinę odstac w kolejce. Nie smakuje mi serwowana tam masowo i mocno przedrozona pasza. Zmuszam się do chodzenia do takich miejsc żeby zrobić frajdę dzieciom.
Jestem jakis inny?
No, teraz możecie sobie pojeździć po Bywalcu 😀