niezwykladziewczyna 31.07.22, 22:27 Takie bez księży i bez gwałtów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 22:29 Pomocy komuś konkretnemu czy tak sobie założyłaś wątek antykościelny? Bez informacji, kto oczekuje pomocy, wygląda na to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 22:29 Domy Pomocy Społecznej? Pewnie są. Ale jeśli ateistyczny=bez opłacanych tam kapelanów i bez krzyży, to pewnie nie ma w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 22:41 Mam autystyczke i nie obędzie się w przyszłości baz pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 22:53 To polecam takie rozwiązanie: domautysty.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 13:29 Dziękuje Livko. Córkę wole mieć przy sobie, blisko. Kk345 przyjmij wreszcie że ksiądz to tylko osoba udająca boga: Błogosławione penisy, ręka w cipe to też błogosławieństwo? Gdzie zatem zaczyna się molestowanie przez księży: nigdy ono nie zajdzie? Chcę mieć możliwości. Motto: bezkleru Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 22:45 Nie ma, w każdym gwałcą regularnie. Kosz. Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 22:52 Mam nadzieję że córki nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 22:54 Jeśli masz autystyczną córkę, radzę gugla albo specjalistyczne fora. Podejrzewam jednak, że to fikcja, patrz mój wpis 22.29. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 22:56 Mam nadzieję, ze wątek poleci- jest tak żenująco-agresywny Gdybyś faktycznie szukała pomocy, informację, ze większość DPSów to miejsca państwowe lub prywatne znalazłabyś w jakieś 2 sekundy. Nadal kosz za durne szczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 23:06 Mam nadzieję że wątek nie poleci. Mam dziecko autystyczne, silniejsze niż ja. Ja umrę a dziecko zostanie w,, chrześcijańskiej rodziie,, gdzie prawo do nie chrześcijaństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
samawsnach Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 23:11 Masz przecież mnóstwo domów pomocy zarządzanych przez miasto, w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 23:19 Które są bez kleru? Bez czarnych sukien. Córkę mam jedną Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 23:24 Nie umiesz sprawdzić? Mój teść był w domu opieki ostatnie pół roku życia. Na prośbę zainteresowanego mógł przyjść kapłan dowolnego wyznania. I tyle. Żadnych księży ani zakonnic nie było, dom całkowicie świecki, pensjonariuszy nikt o wyznanie nie pytał. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 23:26 niezwykladziewczyna napisała: > Które są bez kleru? > Bez czarnych sukien. > Córkę mam jedną Zanim pomyślisz o przyszłosci, zajmij się teraźniejszością. Teraz nie jest ci potrzebny dom pomocy dla córki, tylko interwencja kryzysowa dla ciebie, z powodu paranoi antyklerykalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 23:29 Jakich? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 23:32 Jesteś upośledzona umysłowo, że sama nie możesz znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 23:38 Podpowiedź proszę Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 23:42 Niezastąpione dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 00:03 Niech mi pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 00:04 Zwróć się do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 23:45 niezwykladziewczyna napisała: > Mam nadzieję że wątek nie poleci. Mam dziecko autystyczne, silniejsze niż ja. J > a umrę a dziecko zostanie w,, chrześcijańskiej rodziie,, gdzie prawo do nie chr > ześcijaństwa? > A po co chcesz ją zostawiać w chrześcijańskiej rodzinie, skoro boisz się chrześcijan? Nie możesz w normalnym domu opieki? Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 20:58 Kiedy autorka właśnie nie chce zostawić w chrześcijańskiej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 02.08.22, 13:49 Chyba jednak chce, skoro na trylion odpowiedzi, ze DPSy sa i państwowe, i prywatne z uporem maniaka pisze o chrześcijańskich rodzinach, nie wiedzieć czemu. Obsesja, jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 03:44 kk345 napisała: > Mam nadzieję, ze wątek poleci- jest tak żenująco-agresywny > Gdybyś faktycznie szukała pomocy, informację, ze większość DPSów to miejsca pań > stwowe lub prywatne znalazłabyś w jakieś 2 sekundy. Nadal kosz za durne szczuci > e. Ale tam też są kapłani i zakonnice. Podobnie jak w każdym szpitalu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 23:44 Zignorowałaś przydatny link (o Domu Autysty) oraz fakt, że... jakby ci to... cywilny opiekun też może gwałcić. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 31.07.22, 23:46 klikajcie kosz, bo ten wątek autorka kieruje w stronę ścieku. Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 00:06 Nie w stronę ścieku lecz dla bez katolickich lid Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 00:55 kk345 napisała: > klikajcie kosz, bo ten wątek autorka kieruje w stronę ścieku. Ja kliknęłam, ale żałuję. Warto pokazywać do czego może doprowadzić antyklerykalny szuryzm, na który ematka jest wybitnie wyeksponowana. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 00:58 ... wybitnie podatna, jeżeli już, primo, secundo, w tym wypadku raczej trolling bez talentu. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 01:47 taki-sobie-nick napisała: > ... wybitnie podatna, jeżeli już Dlaczego tylko "wybitnie podatna"? Jak najbardziej można pisać o ekspozycji na jakąś truciznę. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 01:55 Dobierasz takich słów, że nie rozumiem, o co ci chodzi. Ekspozycja na szuryzm? Ekspozycja na truciznę? Weź może napisz jakoś prosto, co masz na myśli, bez używania słów typu "ekspozycja", bo kompletnie nie rozumiem, co masz na myśli. Dlatego podatna, że sądziłam, że podatność masz na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 01:55 Uch. Dobierasz TAKIE SŁOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 01:59 taki-sobie-nick napisała: > Dlatego podatna, że sądziłam, że podatność masz na myśli. Użycie słowa "wyeksponowany", w sensie ekspozycji na coś, bycia wystawionym na jakieś działanie, sugeruje dokładnie co mam na myśli. Ty się lepiej przyznaj, polski nie jest twoim pierwszym językiem? 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:11 Ale ematka nie jest wystawiona na lewacki szuryzm. U wielu z ematek lewacki szuryzm jest, niestety, uwewnętrzniony (żargon psychologiczny z kolei). Wystawionym można być na coś zewnętrznego, na deszcz na przykład, chociaż nikt nie mówi o "ekspozycji na deszcz". Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:17 taki-sobie-nick napisała: > Ale ematka nie jest wystawiona na lewacki szuryzm. U wielu z ematek lewacki szu > ryzm jest, niestety, uwewnętrzniony (żargon psychologiczny z kolei). Ale ja nie pisałam o ematkach lewaczkach. Dlatego napisałam o ekspozycji, a nie o podatności. To są dwa różne słowa, niosące dwa różne znaczenia. Dziwne, że tego nie zrozumiałaś. Podejrzane Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:19 Tak, oczywiście, jestem Niemką, jak Tusk, o to ci chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:21 taki-sobie-nick napisała: > Tak, oczywiście, jestem Niemką, jak Tusk, o to ci chodziło? A skąd mam wiedzieć kim jesteś? Istnieje jednak podejrzenie, że nie Polką. Będę mieć na ciebie oko Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:30 Ty to jednak jesteś zdrowo rąbnięta. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:20 Owszem. Niemniej określenie "ekspozycja na szuryzm" jest dziwaczne, sztuczne i, jeśli mam być szczera, źle świadczy o kompetencjach językowych piszącego. Dlatego go nie zrozumiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:22 Przede wszystkim jest to mieszanie rejestrów języka. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:32 taki-sobie-nick napisała: > Przede wszystkim jest to mieszanie rejestrów języka. A po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:36 Będę złośliwa i wrzucę ci trudną definicję. encyklopedia.biolog.pl/index.php?haslo=Rejestr_stylistyczny Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:37 Słyszałaś o czymś takimś jak filologia? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:26 taki-sobie-nick napisała: > Owszem. Niemniej określenie "ekspozycja na szuryzm" jest dziwaczne, sztuczne i, > jeśli mam być szczera, źle świadczy o kompetencjach językowych piszącego. > > Dlatego go nie zrozumiałam. Nie tłumacz się. "Ekspozycja na szuryzm" jest zwięzłą sugestią, że antyklerykalny szuryzm uważam za rodzaj trucizny, albo szkodliwych oparów, bo właśnie odnośnie trucizn i różnych wyziewów używa się wyrażenia "bycia wyeksponowanym na coś". Gdybyś znała polski, to doceniłabyś mnogość treści jakie można zmieścić w jednym krótkim zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:27 Dobrze, wykryłaś antypolskiego trolla, leć z tym do Klubu Ronina. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:37 taki-sobie-nick napisała: > Dobrze, wykryłaś antypolskiego trolla, leć z tym do Klubu Ronina. A bo to jednego Szkoda na was prądu, życia by nie starczyło by was tropić i katalogować. Pocieszę cię, że to tylko podejrzenia - jest jeszcze opcja, że jedyną książę jaką w życiu przeczytałaś, była książka kucharska. Stąd te braki językowe. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:41 Ty za to czytałaś zapewne "Odkryj Żyda" i tego typu literaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:29 Odnośnie trucizn i wyziewów używa się określenia "być wyeksponowanym"? Gdzie się używa takiego określenia? Kto go używa? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:34 taki-sobie-nick napisała: > Odnośnie trucizn i wyziewów używa się określenia "być wyeksponowanym"? Gdzie si > ę używa takiego określenia? Kto go używa? Nie wiem, może sobie wygooglaj? Przeszłaś z pozycji obrony do pozycji ataku i będziesz rżnąć głupa, że nikt tak nie mówi i coś mi się pomyliło? Rżnięcie głupa też jest charakterystyczne. Dla pewnych nacji Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:38 Jeśli JEST UŻYWANE, to znaczy, że KTOŚ GO UŻYWA. Ja wcale nie rżnę głupa, to ty twierdzisz, że tak "się" mówi, zatem pytam, gdzie tak "się" mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:42 Aha. Używa się tego określenia, ale nie wiesz gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:11 Polski jest moim pierwszym językiem. Rosyjski drugim, a niemiecki trzecim. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:12 W kolejności uczenia się, bo bynajmniej nie władam wszystkimi trzema jezykami. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:20 taki-sobie-nick napisała: > Polski jest moim pierwszym językiem. Rosyjski drugim, a niemiecki trzecim. Dziwne. Z tego co ja wiem, to ludzie znający kilka języków muszą przede wszystkim znać doskonale język ojczysty. A wygląda na to, że nie znasz znaczenia wyrażenia "być wyeksponowanym na coś" Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 02:22 A ty oczywiście jesteś kompetentną filolog polską, żeby oceniać moje umiejętności w zakresie języka ojczystego. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 03:04 niezwykladziewczyna napisała: > Takie bez księży i bez gwałtów. Tak, są. W Czechach, w Irlandii... S. Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Czy są jakieś ateistyczne domy pomocy? 01.08.22, 13:42 Ja pytam o Polskę. Mówisz że w Polsce nie ma szans? Odpowiedz Link Zgłoś