Dodaj do ulubionych

Klucz do zamka w drzwiach pokojowych

16.08.22, 16:20
Szukałam w internetach ale nie ma odpowiedzi na moje pytanie smile
wymienialiśmy w mieszkaniu wszystkie drzwi do pomieszczeń. W łazience my zamek od wewnątrz. Taki ręcznie zamykany ze tak napisze. Zdecydowaliśmy się nie robić zamków w drzwiach do pokoi ale życie zamiar zweryfikowolo. Moje pytanie nie brzmi jednak jak zrobić zamek, tylko... Do pokoi do drzwi dostaliśmy po kluczu. Takim samym. Czy to, eee. Znaczy, że w środku jest już zamek? Pod tym języczkiem od klamki widać takie coś, co się wsuwa w futrynę gdy przekręca się klucz. Jeśli natomiast nie jest to zamek to po co dostaliśmy klucze?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 16:23
      A producent czy sprzedawca drzwi co odpowiadają na twoje pytanie?
      • annajoannakwietniewska Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 16:25
        Szczerze mówiąc nie pamiętam. Skąd są te drzwi, załatwiał jakiś znajomy znakowego
    • thea19 Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 16:29
      Drzwi pokojowe mają taki sam zamek i tyle. Możesz wymienić wkładkę na indywidualną
      • annajoannakwietniewska Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 16:35
        Ja właśnie o to się pytam. Jest tam wkładka czy nie?
        • hande Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 16:41
          Jest
        • 35wcieniu Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 16:50
          Pomysł użycia i sprawdzenia czy się zamkną oczywiście nie był brany pod uwagę?
          4/10
          • annajoannakwietniewska Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 18:55
            Zamykam je każdego dnia i każdej nocy. Na klamkę. Działa, sprawdzone.
            • panna.nasturcja Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 19:14
              No to może spróbuj jeszcze zamknąć na ten posiadany klucz zamiast pytać obcych ludzi czy Twoje drzwi się zamykają czy nie.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 16:53
      Cyknij fotkę od strony klamki i w przekroju na wysokosci zamka.
    • szare_kolory Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 17:32
      Wiem, to szalony pomysł, ale do odważnych świat należy: a co by było gdybyście zapytali tych którzy wręczyli Wam te klucze?
      • rozaliaolaboga Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 17:35
        Mam jeszcze odważniejszy pomysł: co było, jakby włożyć tam ten klucz i spróbować zamknąć zamek?! 😂
        • kk345 Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 17:49
          Nie, to już byłoby życie na krawędzi, nie przeginaj!
          • rozaliaolaboga Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 18:18
            😂😂😂
          • szare_kolory Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 20:40
            Prrrr, szalona!
        • annajoannakwietniewska Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 18:53
          Wiesz... Dziurki nie ma.
          • kryzys_wieku_sredniego Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 19:07
            We wszystkich drzwiach mam te same szyldy z zamkiem, ale tylko w drzwiach łazienkowych i do garazu mam wywiercone w drzwiach miejsca na zamek. W garażowych mam na klucz a w łazienkowych standardową blokadę.
            Myslę, że masz tak samo.
            Żeby mieć gdzie wlożyc klucz musisz wezwać kogoś kto ci wywierci dodatkowe dziury na tej samej wysokości co w drzwiach łazienkowych i musisz dokupić te zamki "ozdobne".
            Proszę bardzo.
            • annajoannakwietniewska Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 19:10
              O to to. Dziękuję bardzo.
      • annajoannakwietniewska Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 18:54
        Przecież napisalam, że drzwi załatwiali znajomi znajomych, nie mam z nimi kontaktu.
        • szare_kolory Re: Klucz do zamka w drzwiach pokojowych 16.08.22, 20:41
          No to bida. Będziecie żyli w niewiedzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka