Dodaj do ulubionych

Mgiełka do ciała, używacie?

19.08.22, 11:58
Zastanawiam się nad zakupem, zapach perfum trochę mi jeszcze przeszkadza po covidzie, chciałabym coś lżejszego na ten skwar, miło byłoby gdyby jednak była wyczuwalna i dawała efekt odświeżenia.Używacie mgiełek, polecicie coś?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 12:00
      Używam mgiełki różanej do twarzy
      • mamkotanagoracymdachu Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 14:48
        Ja tez, uwielbiam!
    • koko8 Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 12:01
      Ja latem tak. Mam kilka lekkich mgiełek z Bath and Bodyworks.
      • sasha_m Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 13:56
        Mogłabyś polecić jakąś typowo letnią? Mam kilka w obserwowanych i nie mogę się zdecydować.
      • koko8 Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 16:43
        W tym sezonie eksploatowalam "water rose and ivy", "white tea and sage" i "at the beach" . W samochodzie w schowku mam " breeze and salt water" i " all the stars" (trochę cięższy zapach). Moim ulubionym zapachem caloroczym jest z b&b jest "sweater weather".
        • sasha_m Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 21:43
          Tej saltwater breeze trochę się boję, nigdy nie miałam takiego zapachu. All the stars czeka na jesień, podobno fajny. Inne to moonlight path, love sunshine, sunshine mimosa, popatrzę też na te Twoje, która najładniejsza?
          • koko8 Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 22:09
            Zdecydowanie rose water and ivy - świeży, kwiatowy, bardzo elegacki zapach. Nie bój się saltwater breeze, ta mgiełka nie pachnie minerałami, to czysty, lekko słodki zapach, nawet unisex. Świetny na lato.
            • sasha_m Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 23:11
              Kupiłam saltwater breeze smile Za to rose water & Ivy nigdzie nie ma..
    • kadfael Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 12:04
      L'Occitane ma takie letnie wersje zapachów. Uwielbiam na lato, szczególnie werbenowe. Przy czym to nie są typowe mgiełki, bo zawierają alkohol. I trudno je kupić w Polsce, zwykle zaopatuję się w Niemczech.
    • snakelilith Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 12:09
      Mam grejfrutową z odrobiną mięty. Ale to produkt limitowany niemieckiej marki Alverde. Pachnie tak autentycznie i apetycznie grejfrutem, że kupiłam sobie drugą butelkę na zapas. Teraz widziałam, że rzucili też mniejszą pod nazwą melon. W stałym asortymencie mają różaną i tą też kupuję. Ale to zapachy ekologiczne, niespecjalnie trwałe, ale dają przyjemny efekt odświeżenia.
      • pasquda77 Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 12:12
        W jakim sklepie? Jutro będę w De, rzuciłbym okiem
        • snakelilith Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 13:26
          W drogerii Dm. Ale to produkt limitowany, więc może być, że będzie już wyprzedany. Butelki z grejfrutem są w regale tam gdzie balsamy do ciała.
          Na drugim zdjęciu róża ( w regale tam gdzie ekologiczne kremy), na trzecim mały melon (w regale z kolorówką Alverde). Na czwartym logo drogerii.
          • pasquda77 Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 14:47
            Dzięki, co prawda jeszcze nie jutro, bo w mieście do którego jeżdżę dopiero stawiają DM, ale następnym razem zobaczę, bo już pewnie skończą.
            • chococaffe Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 17:11
              Mozesz kupić online
      • chococaffe Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 12:33
        Ten grejfruit z miętą ... Kupiłam, nie mogłam się oprzeć!
        • snakelilith Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 13:28
          Ja ten zapach uważam za genialny. Kedyś mieli grejfruta z ogórkiem, a ja nienawidzę zapachów z ogórkiem.
    • memphis90 Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 12:29
      Ja lubię mgiełkę GdanSkin, ale to raczej na plażę.
    • konsta-is-me Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 13:10
      Kupiłam ostatnio jakaś różowa ( nie pamiętam nazwy) z Ziaja i jest ok.
      Używam bardziej na twarz/szyję.
      Gdanskin też mam ale to bardziej tonik chyba.
    • purchawka2020 Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 13:20
      W celu odświeżenia myję twarz i dekolt wodą z kranu.
      Mogę bo nie robię latem makijażu.
      • konsta-is-me Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 13:36
        Ja używam np.gdy jestem na zewnątrz i nie mogę umyć wodą z kranu 😄
        Myślałam że po to są takie mgiełki ?
    • chococaffe Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 13:49
      Przy okazji ... Mgiełka a filtry. Czyli czy po mgiełce trzeba odnowić filtr. Imho, tak, dlatego używam (jeśli używam) wieczorem.
      • konsta-is-me Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 18:57
        Ja nie odnawiam i nic się nie dzieje( skin79).
        A naprawdę bym zauważyła, bo po 4 sekundach wystawienia na słońce mam kilka nowych piegów.
        • chococaffe Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 19:57
          Dzięki.
    • chatgris01 Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 17:35
      Monoï de Tahiti, ale tylko przeciwkomarowo (pomaga).
      • chococaffe Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 19:58
        Serio? Jest coś co ładnie pachnie i jeszcze komary odstrasza?
        • chatgris01 Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 21:11
          Monoï de Tahiti, klasyczny w olejku tez. Wyczytalam, ze odstrasza komary, i faktycznie.
          Pachnie ladnie, jesli sie lubi migdalowo kwiatowe lekkie zapachy.
          Mam od Yves Rocher, bo mial najlepszy sklad (zwlaszcza olejek) i cene (czeste promocje 50%).
          Natomiast woda z tej serii mi nie podpasowala (podraznila mi skore). Jeszcze jest suchy olejek, ale klasyczny lepszy.
          • chatgris01 Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 21:11
            Woda toaletowa znaczy (ta podrazniajaca).
    • olkka_99 Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 20:54
      mam tłustą cerę i nie cierpię mgiełek do twarzy. po prostu moja skóra tego nie toleruje. cokolwiek by nie obiecywali na opakowaniu - zamiast orzeźwienia, odświeżenia i oczyszczenia ja mam zawsze wrażenie zaklejonej, brudnej skory.
      Mgiełek jako letniej alternatywy perfum też nie stosuje, bo nie mam potrzeby.
    • igge Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 22:14
      Tak. Biotherm.
      Lubię różne. Najbardziej chyba taką w jasnoniebieskiej butelce.
      • sasha_m Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 23:17
        Biotherm to niby woda toaletowa, ale o trwałości mgiełki, może nadać się dla osoby z nadwrażliwością. Mam pomarańczową, to czyste, energetyzujące cytrusy, uwielbiam.
    • sasha_m Re: Mgiełka do ciała, używacie? 19.08.22, 23:23
      Ja w tym roku też tylko mgiełki.
      Spróbuj So...? z Hebe, dość trwałe.
      Ja używam Victoria Secret, ale nie mam typowo letniego zapachu. Jasmine Allure pięknie pachnie, slodkie kwiaty. W podobnym przedziale cenowym są mgiełki Bath&body works, wyżej koko polecała konkretne.
      Kupiłam polecaną Allverne Irys/peonia, zapach mi nie podszedł, ale to kwestia gustu, wielu się podoba. Są też inne zapachy. Zaletą jest cena.
    • tokyocat Re: Mgiełka do ciała, używacie? 20.08.22, 00:52
      Victoria Seecret.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka