alina460 19.08.22, 12:37 Z lenistwa kupuję w Rossmannie jedno- lub dwurazowe maseczki do twarzy. Różne rodzaje: nawilżające, odżywiające, przeciwzmarszczkowe itp. A Wy jakich gotowych maseczek używacie? Podajcie ich nazwy nazwy i gdzie kupujecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasquda77 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 12:44 Dermika różana z Rossmann, bardzo lubię Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 12:47 Lubię maseczki Avril . Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 12:49 A, ale one chyba nie są "sklepowe", w sensie Rossmann a czy coś:p kupuję online Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 12:51 Zawsze kupuję w sklepach, bo gdzie indziej? Ostatnio była promocja w 79skin, kupiłam kilka koreańskich płacht. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 13:25 L'biotica, różne rodzaje, lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 17:38 Można też robić papki własnoręczne Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Sklepowe maseczki do twarzy 20.08.22, 20:29 alina460 napisała: > Można też robić papki własnoręczne Nie chce mi się. Na rynku jest tyle masek, że życia mi nie starczy. Dziś zrobiłam maraton maskowy- najpierw wygładzająco-oczyszczająca figa z węglem Mokosh, potem nawilżająca w płachcie La Pause Hydra Skin Spa Mask, La'dor, a przed spaniem nałożę liftingującą szyję i dekolt maseczkę ph doctor (na twarz też) i zostawię ją do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 13:32 Ostatnio nie kupuję jednorazowych - powód - ogrom śmieci jakie generują. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 17:43 Ostatnio uwielbiam Tołpę: Lipidro, Cica na dobranoc, Rosacal. Kupuję w Hebe. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Sklepowe maseczki do twarzy 21.08.22, 09:51 Tolpa lubi uczulać, więc zrób na początku jakiś mały test. Znam trzy osoby megsuczulone na kosmetyki Tolpy, dlatego przestrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Sklepowe maseczki do twarzy 21.08.22, 12:10 Co prawda nie maseczki, ale peeling Tołpy bardzo mnie podrażnił chociaż brzmiał bardzo obiecująco (3 enzymy czy jakoś tak) Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 17:44 Z ciekawości - co jest skomplikowanego w stosowaniu maseczki w tubce czy słoiku? Nie kupuje tych jednorazowych bo są produktem potwornie generującym śmieci i wychodzą drożej. W czym one są łatwiejsze/szybsze? Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 17:56 Ja wolę maseczki jednorazowe, żeby nie używać różnych maseczek, a nie ciągle tej samej ze słoiczka. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 18:02 Hmm, można mieć 2-3-4 tubki z maseczkami i sobie ich używać zamiennie, kto ci broni?:p Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 18:11 Dlaczego: broni? Nie rozumiem, o co Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 18:18 Piszesz, że wolisz używać jednorazowych, żeby nie ograniczać się do jednej. Ale przecież tych w tubkach/ słoiczkach możesz mieć więcej niż jedną, nie ma ograniczeń w ilości posiadanych tubek z maseczkami, a trochę to ogranicza produkcję śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 20:49 Tylko to nie jest takie proste przełożenie: maseczka w saszetce=maseczka w tubce. Większość masek jednorazowych w ogóle nie jest dostępna w większych pojemnościach. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 20:57 Może by były, gdyby jednorazówki przestały się sprzedawać 🤷 A w temacie, to kiedyś bardzo lubiłam jedna maseczkę w saszetkach która kupowałam w naturze, miała coś imprezowego w nazwie ale za Chiny nie potrafię sobie przypomnieć marki, a jestem ciekawa co ona w sobie miała. Kojarzycie o co mi może chodzić?:p Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 21:07 Hmm, czy ona zmieniła może opakowanie? Bo mnie się coś kołacze, że saszetka była w kolorach zloto-kremowych jakichś takich. Ale moglo mi się popieprzyc:p Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 21:28 Nie mam pojęcia. Złota to jest Alabaster. Ale może nie używałaś Dermiki tylko czegoś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 21:36 Być może, że czegoś innego, co było dostępne 10 lat temu w drogerii natura i miało coś imprezowego w nazwie:p Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 23:34 Bankietowa? Też używałam! Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 18:17 Ja tak mam, w tej chwili 2 maseczki oczyszczające, dwie nawilżające jedną ujędrniającą - wszystko w tubkach lub słoiczkach. Wyrzucę 5 opakowań, gdybym analogiczną objętość zużyła w jednorazowych... sporo przeliczania ale na pierwszy rzut oka widać, że śmieci będzie pieryliard więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 18:46 Fakt. Macie rację. Idąc tym tokiem myślenia, ekologicznie będzie zrobić maseczkę samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 20:32 Oj nie. Czasami się posmaruję awokado, ale na tym się kończy zabawa w domowe maseczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 20:33 Aż taka eko nie jestem 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 22:28 Awokado kiedyś zmasakrowali mi twarz (a tak je lubię!). Ale domowe mają tę zaletę, że wszystko masz w domu rodziców i tak i się nie przeterminowane Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 20.08.22, 19:32 A podobno awokado to taki nieekologiczny i nieetyczny owoc Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Sklepowe maseczki do twarzy 20.08.22, 20:16 A coś tak uczepiła tego eko? W poście startowym nic nie wspominałaś że to mają być etyczne- ekologiczne maski z osobiście zerwanych liści szczawiu? Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 21.08.22, 11:51 Nie ja się uczepiłam eco tylko te osoby, które krytykują jednorazowe maseczki, uznając je za nieekologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 21.08.22, 12:12 A twoim zdaniem nie są nieekologiczne? Nie generują zbędnych śmieci? Odpowiedz Link Zgłoś