Dodaj do ulubionych

Sklepowe maseczki do twarzy

19.08.22, 12:37
Z lenistwa kupuję w Rossmannie jedno- lub dwurazowe maseczki do twarzy. Różne rodzaje: nawilżające, odżywiające, przeciwzmarszczkowe itp.

A Wy jakich gotowych maseczek używacie? Podajcie ich nazwy nazwy i gdzie kupujecie.
Obserwuj wątek
    • pasquda77 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 12:44
      Dermika różana z Rossmann, bardzo lubię
    • mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 12:47

Lubię maseczki Avril .
      • mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 12:49
        A, ale one chyba nie są "sklepowe", w sensie Rossmann a czy coś:p kupuję online
    • primula.alpicola Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 12:51
      Zawsze kupuję w sklepach, bo gdzie indziej?
      Ostatnio była promocja w 79skin, kupiłam kilka koreańskich płacht.
      • grey_delphinum Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 13:25
        L'biotica, różne rodzaje, lubię.
      • alina460 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 17:38
        Można też robić papki własnoręczne wink
        • primula.alpicola Re: Sklepowe maseczki do twarzy 20.08.22, 20:29
          alina460 napisała:

> Można też robić papki własnoręczne wink

Nie chce mi się. Na rynku jest tyle masek, że życia mi nie starczy.
          Dziś zrobiłam maraton maskowy- najpierw wygładzająco-oczyszczająca figa z węglem Mokosh, potem nawilżająca w płachcie La Pause Hydra Skin Spa Mask, La'dor, a przed spaniem nałożę liftingującą szyję i dekolt maseczkę ph doctor (na twarz też) i zostawię ją do rana.
    • madami Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 13:32
      Ostatnio nie kupuję jednorazowych - powód - ogrom śmieci jakie generują.
    • pade Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 17:43
      Ostatnio uwielbiam Tołpę: Lipidro, Cica na dobranoc, Rosacal. Kupuję w Hebe.
      • alina460 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 17:55
        Dzięki, wypróbuję smile
        • grey_delphinum Re: Sklepowe maseczki do twarzy 21.08.22, 09:51
          Tolpa lubi uczulać, więc zrób na początku jakiś mały test.

Znam trzy osoby megsuczulone na kosmetyki Tolpy, dlatego przestrzegam.
          • chococaffe Re: Sklepowe maseczki do twarzy 21.08.22, 12:10
            Co prawda nie maseczki, ale peeling Tołpy bardzo mnie podrażnił chociaż brzmiał bardzo obiecująco (3 enzymy czy jakoś tak)
    • mid.week Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 17:44
      Z ciekawości - co jest skomplikowanego w stosowaniu maseczki w tubce czy słoiku?
      Nie kupuje tych jednorazowych bo są produktem potwornie generującym śmieci i wychodzą drożej. W czym one są łatwiejsze/szybsze?
      • alina460 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 17:56
        Ja wolę maseczki jednorazowe, żeby nie używać różnych maseczek, a nie ciągle tej samej ze słoiczka.
        • mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 18:02
          Hmm, można mieć 2-3-4 tubki z maseczkami i sobie ich używać zamiennie, kto ci broni?:p
          • alina460 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 18:11
            Dlaczego: broni? Nie rozumiem, o co Ci chodzi.

• mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 18:18
              Piszesz, że wolisz używać jednorazowych, żeby nie ograniczać się do jednej. Ale przecież tych w tubkach/ słoiczkach możesz mieć więcej niż jedną, nie ma ograniczeń w ilości posiadanych tubek z maseczkami, a trochę to ogranicza produkcję śmierci.
              • pade Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 20:49
                Tylko to nie jest takie proste przełożenie: maseczka w saszetce=maseczka w tubce. Większość masek jednorazowych w ogóle nie jest dostępna w większych pojemnościach.
                • mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 20:57
                  Może by były, gdyby jednorazówki przestały się sprzedawać 🤷
                  A w temacie, to kiedyś bardzo lubiłam jedna maseczkę w saszetkach która kupowałam w naturze, miała coś imprezowego w nazwie ale za Chiny nie potrafię sobie przypomnieć marki, a jestem ciekawa co ona w sobie miała. Kojarzycie o co mi może chodzić?:p
                  • pade Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 21:05
                    Dermika Nocne życie?
                    • mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 21:07
                      Hmm, czy ona zmieniła może opakowanie? Bo mnie się coś kołacze, że saszetka była w kolorach zloto-kremowych jakichś takich. Ale moglo mi się popieprzyc:p
                      • pade Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 21:28
                        Nie mam pojęcia. Złota to jest Alabaster.
                        Ale może nie używałaś Dermiki tylko czegoś innego?
                        • mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 21:36
                          Być może, że czegoś innego, co było dostępne 10 lat temu w drogerii natura i miało coś imprezowego w nazwie:p
                          • rozaliaolaboga Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 23:34
                            Bankietowa? Też używałam!
          • madami Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 18:17
            Ja tak mam, w tej chwili 2 maseczki oczyszczające, dwie nawilżające jedną ujędrniającą - wszystko w tubkach lub słoiczkach. Wyrzucę 5 opakowań, gdybym analogiczną objętość zużyła w jednorazowych... sporo przeliczania ale na pierwszy rzut oka widać, że śmieci będzie pieryliard więcej.
            • alina460 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 18:46
              Fakt. Macie rację. Idąc tym tokiem myślenia, ekologicznie będzie zrobić maseczkę samodzielnie.
              • chococaffe Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 20:01
                Ja robię!
              • primula.alpicola Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 20:32
                Oj nie. Czasami się posmaruję awokado, ale na tym się kończy zabawa w domowe maseczki.
                • mid.week Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 20:33
                  Aż taka eko nie jestem 🙄
                • chococaffe Re: Sklepowe maseczki do twarzy 19.08.22, 22:28
                  Awokado kiedyś zmasakrowali mi twarz (a tak je lubię!). Ale domowe mają tę zaletę, że wszystko masz w domu rodziców i tak i się nie przeterminowanesmile
                  • alina460 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 20.08.22, 19:32
                    A podobno awokado to taki nieekologiczny i nieetyczny owoc tongue_out
                    • chococaffe Re: Sklepowe maseczki do twarzy 20.08.22, 20:04
                      Zależy skąd.
                    • primula.alpicola Re: Sklepowe maseczki do twarzy 20.08.22, 20:16
                      A coś tak uczepiła tego eko? W poście startowym nic nie wspominałaś że to mają być etyczne- ekologiczne maski z osobiście zerwanych liści szczawiu?
                      • alina460 Re: Sklepowe maseczki do twarzy 21.08.22, 11:51
                        Nie ja się uczepiłam eco tylko te osoby, które krytykują jednorazowe maseczki, uznając je za nieekologiczne.
                        • mashcaron Re: Sklepowe maseczki do twarzy 21.08.22, 12:12
                          A twoim zdaniem nie są nieekologiczne? Nie generują zbędnych śmieci?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka