Dodaj do ulubionych

Plaża w Sopocie

21.08.22, 11:55
Chciałabym zabrać dziecko nad morze, a mam małe doświadczenie, bo ja wolę jechać tam, gdzie psy pupami szczekają i nie ma ludzi (to podstawa). Dziecko, nie wiem w kogo się wdało, ale lubi mieć tzw. wypasione wakacje, liczne trakcje (niekoniecznie wartościowe), tłum mu nie przeszkadza...
Sopot się nada? Czy w ciągu tygodnia zejdę tam z przerażenia, nawet jeśli dziecko uszczęśliwię? Znalazłam apartament przy plaży, który wydaje się fajny, dlatego pytam. Okolice trójmiasta, bo mamy tam najlepszy dojazd, a nie chce mi się odbijać zbyt daleko ani na wschód ani na zachód.
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 12:08
      IMHO Sopot z dzieckiem w wakacje jest fajny jak leje cały czas, bo można sobie (dziecku) urozmaicić pobyt. Także wtedy kiedy nigdy nie było - żeby zobaczyło.

Ale morze jako takie/plaża nie są fajne. Jest to wybór na okres kiedy inne "kurorty" zapadają w sen zimowy, nie ma gdzie zjeść, gdzie iść - wtedy się sprawdza.

Ale czego się nie robi dla dzieci.smile
      • nie_ma_niebieskich Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 12:10

> Ale czego się nie robi dla dzieci.smile
        >
        Otóż to big_grin
        • chococaffe Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 12:15
          na pocieszenie gdybyś się zdecydowała - więcej miejsc z klimą (której normalnie nienawidze) jeżeli temperatury się utrzymają
      • asiairma Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 13:47
        A się nie zgodzę. W niepogodę to tylko kino jest w Sopocie. Nie wiem w jakim wieku dziecię, ale wszelakie sale zabaw, jumpcity, akwarium, park naukowo-technologiczny czy Hewelianum to Gdynia i Gdańsk
        • chococaffe Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 13:52
          Baseny sa też w Sopocie, jest tez muzeum Sopoyt, jakieś zajęcia dla dzieci. Ale fakt, myślałam całosciowo o Trójmiescie
          • nie_ma_niebieskich Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 13:55
            I fakt, że tam jest fajna kolejka podmiejska, więc rzeczywiście wypad nie stanowi problemu, nawet bez ruszania samochodu. A dziecko nastoletnie.
        • memphis90 Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 19:56
          A ten Gdańsk to daleko od Sopotu leży...?
    • figa_z_makiem99 Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 12:42
      Plaża w Sopocie jest fajna po sezonie, można spacerować i trochę zwiedzić. Mieszkam w Trójmieście i w sezonie unikam, Półwyspu Helskiego również. Pod koniec sierpnia marzę już o tym, kiedy turyści tlumnie wyjadą.
      • nie_ma_niebieskich Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 12:46
        figa_z_makiem99 napisała:

Pod koniec s
        > ierpnia marzę już o tym, kiedy turyści tlumnie wyjadą.

Jakoś mnie to nie dziwi smile
        • figa_z_makiem99 Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 12:57
          W maju, czerwcu, wrześniu czy październiku też bywa ładna pogoda i wtedy polecam smile
    • klementyna156 Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 14:08
      Glony są w tym roku na plaży w Sopocie, dość nieprzyjemne. Pas tuż przy wejściu do wody (ze 3 m) to zupa z glonów. Szkoda, że nikt tego nie sprząta, bo pewnie by się dało. Dalej już ok, woda ciepła jak w wannie. Tylko standardowo - tłum, głośno, parawany, zapach frytury z barów.
      Byłam niedawno i plażowanie było takie sobie, na szczęście miałyśmy świetny ogród obok basenu, z wodnymi atrakcjami, cisza, spokój, trawa.
      • chococaffe Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 14:10
        Pas tuż przy wejściu do wody (ze 3 m) to zupa z glonów

Fakt
      • bywalec.hoteli Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 15:03
        woda ciepła?
        • klementyna156 Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 15:25
          Bardzo. Serio, tak samo ciepła jak w podgrzewanym basenie. Nie wiem, ile miała, ale powyżej 25 stopni to na pewno. Raczej 27 może, bo tyle w basenie było.
          Tylko trzeba przeleźć (z obrzydzeniem) przez te gloniska.
          • pasquda77 Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 16:14
            Tydzień temu na plażach przy molo czarna maź przy brzegu i całkowity zakaz kąpieli, warto mieć na uwadze przed wyjazdem
            • chococaffe Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 16:17
              Jednocześnie przy czerwonej fladze zorganizowano jakieś zawody pływackie
    • janja11 Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 18:56
      Ile dzieciak ma lat?
      Sopot to fajna miejscówka na wyjazd z dzieciakiem. Plaża spoko i do tego blisko parka. W razie deszczu macie masę atrakcji w całym Trójmieście.
    • aluszka97 Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 19:28
      Byłam tydzień temu i były ostrzeżenia, żeby nie wchodzić do wody ze względu na sinice (ludzie i tak wchodzili). Jesli chodzi o plażę, to nie doradzę, bo my korzystamy tylko z plaż dla psów (ta była spoko). Jeśli nie lubisz tłumów unikaj ulicy Bohaterów Monte Cassino 😉
    • raphidophora_tetrasperma Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 22:37
      nie_ma_niebieskich napisała:

> Chciałabym zabrać dziecko nad morze, a mam małe doświadczenie, bo ja wolę jecha
      > ć tam, gdzie psy pupami szczekają i nie ma ludzi (to podstawa). Dziecko, nie wi
      > em w kogo się wdało, ale lubi mieć tzw. wypasione wakacje, liczne trakcje (niek
      > oniecznie wartościowe), tłum mu nie przeszkadza...
      > Sopot się nada? Czy w ciągu tygodnia zejdę tam z przerażenia, nawet jeśli dziec
      > ko uszczęśliwię? Znalazłam apartament przy plaży, który wydaje się fajny, dlate
      > go pytam. Okolice trójmiasta, bo mamy tam najlepszy dojazd, a nie chce mi się o
      > dbijać zbyt daleko ani na wschód ani na zachód.

Odradzam: zejdziesz z przerażenia, tym bardziej w "apartamencie przy plaży" Sopot to hordy naprutego, naćpanego, wrzeszczącego, defekującego gdzie popadnie planktonu od rana do nocy, bez względu na dzień tygodnia. Dodaj do tego deszcz, 18stopni, sinice, algi, zatokę w fekaliach. Nie, tego nie robi się ani sobie, ani dziecku.
      • chococaffe Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 22:51
        18 stopni , mówisz...
        • raphidophora_tetrasperma Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 22:53
          chococaffe napisała:

> 18 stopni , mówisz...
          >
          Nie wiem jak w Twoim Sopocie ale w moim dokładnie 17,9
          • chococaffe Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 22:55
            Wczoraj było ciut inaczej...i przedwczoraj... Jeżeli dzisiaj jest 18 to serdecznie zazdroszczę i rozważam powrótsmile
            • raphidophora_tetrasperma Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 22:58
              Zapraszam, zapraszam...
              • chococaffe Re: Plaża w Sopocie 21.08.22, 23:03
                Jak pech to pech, ostatni tydzień było koszmarny, upały zabijały. Mam nadzieję, że przejdzie na resztę Polski i nie tylko
    • dzikka Re: Plaża w Sopocie 22.08.22, 10:02
      Plaża w Sopocie - TRAGEDIA
    • limelight7 Re: Plaża w Sopocie 22.08.22, 10:57
      Sopot i plaża to mało udane połączenie uncertain
      A może Łeba dałaby radę? 1,5 do 2h maks dłuższy dojazd, za to plaża piękna, po wschodniej stronie wręcz dzika, ruchome wydmy może by dziecko zainteresowały? Typowo i mniej typowo nadmorskich atrakcji tam trochę jest, na upartego i do Trójmiasta można sobie wypad zrobić jeśli jest tam jakiś punkt obowiązkowy wyjazdu.
      • limelight7 Re: Plaża w Sopocie 22.08.22, 10:59
        *plaża po zachodniej stronie oczywiście
      • nie_ma_niebieskich Re: Plaża w Sopocie 22.08.22, 11:28
        Dzięki za pomysł. Zerknę na noclegi smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka