Dodaj do ulubionych

pomocy kulinarnie!!!

10.09.22, 19:25
Dlaczego przysmażone polędwiczki wieprzowe, które miały być na patelni zapiekane po dwie minuty z każdej strony, potem zapiekane w piekarniku 30 min są dalej surowe! co to za ujowy przepis!
Ile jeszcze musza się piec w piekarniku do zjadliwości. już mam sałatkę i ziemniaki gotowe.Błagam o pomoc.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 19:29
      teraz taka moda żeby świniny podawać surowa. tez się zdziwilam
      • shmu Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 20:15
        Bardzo odradzałabym jedzenie surowej świni...
        • ichi51e Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 20:58
          ja to wiem i ty to wiesz. ale podobno teraz restauracje szczycą się ze maja zdrowe przebadane dobre mięso i serwują steki ze świni krwiste/różowe w środku.
    • primula.alpicola Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 19:29
      Jakim cudem surowe, polędwiczki błyskawicznie się robią?
      • mysiulek08 Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 19:33
        pokrojone w plastry albo w paski beda szybko gotowe
    • mysiulek08 Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 19:32
      przepis z bloga? niestety coraz czesciej za blogowanie kulinarne zabieraja sie tacy, co niewiele wiedza o gotowaniu

      zeby bylo szybko, wyjmij z piekarnika, podlej winem (biale/czerwone) albo piwem i poddus pod przykryciem, potem zdejmij patelnie i zredukuj plyn na wiekszym ogniu,
      • mysiulek08 Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 19:38
        aaa, na patelni lekko natnij
    • kk345 Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 19:36
      Pokroj w plastry i z powrotem do piekarnika, będą za chwilę gotowe
    • bolimniewszystko Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 19:38
      pokroiłam w plastry 2 cm i biłam ręką. Makabra.
      • kk345 Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 19:48
        Czekaj, ale pokroiłaś teraz, czy przed smażeniem?
      • evro44 Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 19:51
        może miałaś za niską temperaturę piekarnika (musi być rozgrzany), po mojemu 40 min. i na pewno są ok. Robię w całości zawijane w szynkę parmeńską z nadzieniem i nigdy nie miałam surowych ale też nie przepieczonych. Nie obsmażam, wkładam surowe.
    • bolimniewszystko Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 19:55
      Pokroiłam przed smażeniem, oprószyłam mąką i na patelnie po dwie minuty z dwóch stron. Potem włożyłam do brytfanki w gorący piekarnik. Brytfanka bez przykrycia. 30 minut i duda...
      • kk345 Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 20:30
        A włączyłaś piekarnik? Bo sorry, ale nie ma opcji, zeby po pól godzinie plastry były surowe.
        • nena20 Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 20:52
          Zapewne są twarde i gumowe. Trzeba pięć ile potrzeba do tego podlewać płynem.
          • kk345 Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 21:16
            Pisze wyraźnie, ze surowe, więc jakiś kosmos z tego wychodzi.
      • motyllica Re: pomocy kulinarnie!!! 10.09.22, 20:58
        Jakieś bzdury opowiadasz.
        Przecież po podsmażeniu pokrojonych i pobitych polędwiczek one prawie powinny być dobre. Można podlać odrobiną wody na patelni i jeszcze chwilkę poddusić. I tyle. Najlepsze z cebulą, jabłkiem i majerankiem.
        Ale były krwiste czy twarde?
        Jak twarde to może za długo się piekły, polędwiczkom wystarczy serio chwila

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka