Dodaj do ulubionych

dyskalkulia a egz 8 klasisty

21.09.22, 19:46
Witam

Mam pytanie do znawczyń tematu smile. Córka ma orzeczenie o tej dysfunkcji. W przyszłym roku czeka ją egzamin 8 klasy. Czy prócz wydłużonego czasu na matematyce przysługuje jej coś jeszcze? Chodzi mi o kalkulator, tablice wzorów itp. Na zebraniu pedagog i wychowawca odesłali mnie do lektury na stronie CKE...i tam ja nic takiego nie widzę. Może któraś wspomóc mnie swą wiedzą w tym zakresie?
Dzięki
Obserwuj wątek
    • ladymercury Re: dyskalkulia a egz 8 klasisty 21.09.22, 19:51
      Nic nie przysługuje.
      Kalkulator dopiero na maturze. Wiem, ze to bez sensu, ale tak jest.
      Nie ma dostosowań na poziomie SP z wyjątkiem wydłużonego czasu pracy, prawa do nieprzenoszenia odpowiedzi i dostosowania oceniania zadań otwartych przez egzaminatora.
      • robin1025 Re: dyskalkulia a egz 8 klasisty 21.09.22, 19:58
        Czyli pisze te same zadania co inni? I tylko wydłużony czas...., który i tak jej nic nie wniesie do sprawy bo zwyczajnie w świecie ich i tak nie rozwiąże...
        Czy jest jakaś inna punktacja? tzn np. rozwiąże zadanie ale z błędnym wynikiem natomiast coś tam dostanie z punktów za np. częściowe dobre liczenie?
        • marion.marion Re: dyskalkulia a egz 8 klasisty 21.09.22, 20:24
          Nie, nie ma.
          • grey_delphinum Re: dyskalkulia a egz 8 klasisty 21.09.22, 20:34
            Nie ma nic innego.
        • ladymercury Re: dyskalkulia a egz 8 klasisty 22.09.22, 09:41
          Tak, można dostać część punktów przy zadaniach otwartych, ale to już zależy od doboru zadań w konkretnym arkuszu.
          Mogą tez też złagodzone kryteria co do ilości błędów zapisu, rachunkowych. Ale nie są to jakieś spektakularne korzyści- jakieś 2 punkty na arkusz.
    • robin1025 Re: dyskalkulia a egz 8 klasisty 23.09.22, 08:47
      DZIĘKI za odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka