Dodaj do ulubionych

ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobiparking

10.10.22, 14:13
Może któraś się spotkała z taką sytuacją.
Dostałam wezwanie do zapłaty za nieuiszenie płatności za parking - 300 zł, jak zapłace w ciągu dwóch dni zapłacę 200 zł...
problem jest, że ja zapłaciłam za parkowanie, tyle że jak się okazuje zapłaciłam w strefie Dworzec centralny, a to podobno strefa prywatna. Myślałam, że Warszawa to Warszawasmile...a tu taki zonksad
Może któraś miała taki przypadek i wie czy to się da odkręcić?

ps. i proszę nie pisać, że za niewiedzę trzeba płacić, bo i tak jestem przybita faktem, że muszę zapłacić z nawiązka za cos za co zapłaciłamsad
Obserwuj wątek
    • mia_mia Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 10.10.22, 14:36
      Raczej nie da się, trzeba byłoby negocjować z właścicielem parkingu.
    • arthwen Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 10.10.22, 14:45
      Kiedy właśnie nie zapłaciłaś. Zapłaciłaś komuś za usługę, z której nie skorzystałaś - no twój wybór (a w tym wypadku błąd), a temu, z którego usług korzystałaś nie zapłaciłaś.
      Pech, za gapiostwo się płaci.
      • panna_lila Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 10.10.22, 19:39
        To może powinni mi oddać, skoro zapłaciłam a nie korzystałam, czego mam potwierdzenie z ZDM, w końcu nie mogłam być tj. moje auto nie mogło być w dwóch miejscach w tym samym czasie
        • geoardzica_z_mlodymi Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 10.10.22, 19:53
          Reklamuj.
      • kanna Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 11.10.22, 10:07
        To trochę tak, jakbyś zapłaciła za przejazd samolotem a pojechała pociągiem.
        Bez biletu.
    • iwles Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 10.10.22, 14:46

Reklamację zawsze możesz składać.
      Zrób screena, że zapłaciłaś, tylko nie wiedzialas, ze jest inny wlaściciel, może się uda.
    • geoardzica_z_mlodymi Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 10.10.22, 14:47
      Niestety, skoro to parking prywatny to nie należy do Wawy. Podobnie jak nie masz biletu darmowego lidlowego, mogą wlepić 95 zł.
      • mava1 Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 11.10.22, 11:46
        >Podobnie jak nie masz biletu darmowego lidlowego, mogą wlepić 95 zł.

to akurat nie jest prawda bo wystarczy przesłać paragon, że robiło sie zakupy w Lidlu, w tym czasie.
        Moze tu też wystarczy? i raczej dzwonic do własciciela parkingu prywatnego a nie do ZDM. Ale do końca nie wiem bo juz nie wiadomo gdzie ona parkowała i komu zapłaciła.
        • geoardzica_z_mlodymi Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 11.10.22, 12:37
          Też się pogubiłam.
        • panna_lila Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 11.10.22, 19:07
          Precyzuję.
          Samochód stał w 'strefie Warszawa'
          Zapłaciłam za strefę 'Warszawa Dworzec Centralny'

strefa Warszawa Dworzec Centralny'to parking prywatny
          strefa Warszawa należy do ZDM

Wezwanie do zapłaty mam z ZDM
    • szafireczek Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 10.10.22, 14:48
      Panno Lilu - zapłać te 200 zł w terminie 7 dni od wystawienia dokumentu albo otrzymania wezwania do zapłaty, po czym natychmiast złóż reklamację w warszawskim ZDM! (mają dział reklamacji - koniecznie musisz podać imię i nazwisko, adres i nr rejestracyjny - bo inaczej reklamacja nie jest rozpatrywana, no i oczywiście szczegóły i okoliczności). Jak Ci reklamację uznają, to dostaniesz zwrot. Mała uwaga - jeśli nie dokonasz wpłaty w terminie - tracisz prawo do reklamacji. Powodzenia!
      • panna_lila Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 10.10.22, 19:37
        Hmmm, dzwoniłam do ZDM i miły pan powiedział żeby pisać reklamację, coś przeliczą coś odliczą coś naliczą, ale nie wspomniał żeby zapłacić za to wezwanie. On nie wspomniał a ja nie zapytałam, a teraz Cię czytam żeby jednak zapłacić. Sama już nie wiem, chyba zadzwonię i dopytam.
        • geoardzica_z_mlodymi Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 10.10.22, 19:55
          Ja to rozumiem tak, ze możesz uzyskać zwrot za parking miejski a prywatnemu musisz i tak zapłacić.
          • panna_lila Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 10.10.22, 21:22
            ale za co prywatnemu jak u niego nie stałamsad?
            i jaki zwrot jak oni mi tu wezwanie przysłalisad
            • geoardzica_z_mlodymi Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 10.10.22, 22:38
              Przecież pisałaś o strefie prywatnej.
              • panna_lila Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 10.10.22, 22:46
                odniosłam się do Twojego komentarza "a prywatnemu musisz i tak zapłacić" i tak jak napisałam prywatnemu już zapłaciłam
                • szara.myszka.555 Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 10.10.22, 22:49
                  tak jak napisałam prywatnemu już zapłaciłam

No zaraz - dostałaś wezwanie i już je zapłaciłaś, tak?
        • extereso Re: ematki z Wa-wy korzystające ze skycash,mobipa 11.10.22, 19:40
          Ja akurat w zeszłym tygodniu reklamowałam ( zapłaciłam, ale za inne auto, mam na aplikacji trzy wbite, swoje, męża i to które miał poprzednio, nie zdążyłam wykasować) i kazali mi przesłać umowę sprzedaży auta ( bo na to stare zapłaciłam,a zaparkowałam swoim). Wysłałam skan umowy i oddali mi za mandat. Ale przedtem opłaciłam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka