Dodaj do ulubionych

Interesting news ze Szwajcarii

11.10.22, 21:38
www.bbc.com/news/world-europe-63217557
Bardzo mi sie podoba decyzja by the European Court of Human Rights i jej consequences dla wszystkich szwajcarskich wdowcow, ktorych dotyczy. Fair is fair, czy dla wdowy, czy dla wdowca. Life.
Obserwuj wątek
    • jackowo.thinktank Re: Interesting news ze Szwajcarii 12.10.22, 01:53
      What's up, Biscotti?smile
      Chciałaś kiedyś porozmawiać o ekspozycji Cezanne'a w Chicago, pamiętasz? Otóż wyobraź sobie, że tam byłam i to dzięki Tobiesmile Ale zupełnie przypadkowo, całkiem przypadkowo. Zapomniałam o tej ekspozycji, zresztą nie planowałam jej oglądać. Ale tak się złożyło, że podczas labor weekend nocowaliśmy w Downtown Chicago. No i idziemy ulicą, a tu nagle kolorowa reklama tej ekspozycji dała mi po oczach. Za trzy dni się kończyła. Pewnie bym na to nawet nie zwróciła uwagi, ale przypomniałam sobie, że o niej kiedyś pisałaś. Następnego dnia pogoda sprzyjała, znaczy padał deszcz i myślę, skoro pada, to może zobaczymy tego Cezanne'a.No i poszliśmy, nie wiem, czy to z powodu tego deszczu, czy dlatego, że wystawa się kończyła za dwa dni, ale przyszły tam tłumy. Wielkie tłumy. Wystawa była bodaj w pięciu czy cześciu salach. Przed każdym obrazem tłumik, dopchaliśmy się do kilku obrazów i może gdzieś tak po siedmiu minutach myślę sobie, to nie ma sensu, co to za przyjemność być w tym tłoku? to nie są warunku do oglądania czegokolwiek, no i zarządziłam odwrót, no i poszliśmy do tej części muzeum, gdzie nie było tłoku i ścisku,
      Tak się miała moje przygoda z ambitną sztukąsmile Całe szczęście, że bilet był za 7 dolarów, więc 35 poszło się kochać, no ale się mówi trudno.
      Taką to mi przygodę sprawiłaśsmile
      • bi_scotti Re: Interesting news ze Szwajcarii 12.10.22, 02:09
        Hmmm ... Website AIC pokazuje, ze teraz moglabys obejrzec "Life and Afterlife in Ancient Egypt" - maybe more what you need?
        Chicago kocham za architekture wiec jesli procz jednego deszczowego dnia spedzonego na przepychaniu sie do obrazow Maitre Cezanne, polazilas tez po miescie gapiac sie na cuda architektury, ucieczka od tlumow bedzie Ci wybaczona tongue_out
        A jak tam pokonujaca Cie amerykanska zamoznosc - are you managing? big_grin Cheers.
        • jackowo.thinktank Re: Interesting news ze Szwajcarii 12.10.22, 02:23
          po co łazić?, byliśmy tez na architektonicznym rejsie ( jakoś tak to się nazwya) na rzece Chicago, siedzisz sobie wygodnie, statek płynie obok wieżowców i budynków, a przewodnik wszystko objaśnia, a przy okazji można sobie pić drinkasmile
          Jeśli chodzi o zamożność, na razie jest nieźlesmile będzie jak zawsze, znaczy Ameryka znów będzie holować świat w czasach sztormusmile
          A ta egipska wystawa to chyba też nie dla mnie, to nie moje klimaty, ja wolę coś wesołegosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka