jasnoklarowna
26.10.22, 20:04
Porady potrzebuję. Ja chyba nie mam z tym większego problemu, ale trochę ma problem córka nastolatka.
Jej problemem i kompleksem jest b. niski wzrost, poniżej 1,6 i raczej już nie urośnie. Ma tego świadomość. Chce to zamaskować.
Niestety często nieświadomie strojem podkreśla to zamiast ukrywać. Potem twierdzi że nie zdawała sobie sprawy że np widoczne skarpetki w kontrastowym kolorze optycznie skracają nogi. Itp.
Nie ma jeszcze swojego wyrobionego stylu, zresztą chyba ma na to czas, mój jej nie podchodzi, a ja nie chcę nic narzucać. No sama zauważa że odstaje od koleżanek proporcjami ale i stylem ubioru. Nigdy się trendami mocno nie interesowała ani szeroko pojętą modą, ubiera się bardziej wygodnie niż wystylizowanie.
Szukam sposobu by najlepiej wizualnie pokazać jej co skraca a co wydłuża. Szukałam po necie obrazków tej samej postaci w skracających a obok w przeciwnych stylizacjach. Myślę, że najlepiej do niej przemówią obrazki.
I kurcze nie znalazłam, może ja nie umiem w szuanie, są artykuły, ale z wizualkami gorzej.
Może któraś ma podobny problem i poleci stronkę/aplikację/cokolwiek, co byłoby czytelne i jasne dla 17latki w tym temacie.
Będziemy wdzięczne obydwie