puella_174
27.10.22, 11:33
Ja mam sporo, ale też dużo gotuję i właściwie każdego garnka, który mam, używam.
Więc tak:
- 6 garnków ze stali nierdzewnej (pojemność od 1,5 l do 7l)
- 3 garnki emaliowane (1 duży na zupę używany regularnie, 2 mniejsze kiedyś dostałam i też używam)
- 3 rondelki emaliowane (rzadko używam, jakoś średnio znajdują zastosowanie, też dostałam kiedyś komplet)
- 2 garnki z Tefala te czarne (większy do sosów i rzeczy, które mogą się przypalić, mały głównie do beszamelu)
- szybkowar 6l (głównie do gotowania warzyw typu buraki, marchew, warzywa na sałatkę jarzynową)
- patelnie 28 cm, 24 cm i chyba 18 cm
- wok
- grillowa
- 2 do naleśników (zawsze jadę na 2 patelnie, na jedną to strata czasu)
Może o czymś zapomniałam.
Zebrało mnie na podsumowania, bo kilka naraz mi się zużyło i musiałam/muszę dokupić.
I wyszło mi, że sporo tego jakoś.
W czasach studenckich radziłam sobie z 3 garnkami łącznie i jedną patelnią, a teraz się rozmnożyły.
Ciekawa jestem, jak to wygląda w Waszych domach.