wolny.dzien 03.11.22, 08:48 wewnątrz lodówki, pod tymi pojemnikami na owoce i warzywa? Co może być nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s12345s Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 08:53 wolny.dzien napisała: > wewnątrz lodówki, pod tymi pojemnikami na owoce i warzywa? Co może być nie tak? Wszystkie produkty wkładaj do foliowych woreczków, to wody nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 08:54 s12345s napisała: > wolny.dzien napisała: > > > wewnątrz lodówki, pod tymi pojemnikami na owoce i warzywa? Co może być ni > e tak? > > Wszystkie produkty wkładaj do foliowych woreczków, to wody nie będzie. Chodzi mi o warzywa i owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 08:54 Zatkany skraplacz albo rurka odpływowa. Może być też nieszczelna uszczelka w drzwiach. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 09:01 Niestety, też tak mam I nawet zakładałam podobny wątek. Napiszę tak - NIC nie da, się zrobic. Wykorzystałam wszelkie dobre rady dotyczące zarówno samwl lodówki (przepchanie odpływu, sprawdzenie uszczelki, regulacja temperatury), jak i sposobu przechowywania (robiłam jaja na kiju, by znaleźć optymalne rozwiązanie). Nic nie pomogło, jak się woda zbierała, tak zbiera się nadal, ale Tobie życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 09:02 Trzeba wziąć jakiś drut długi i przepchać rurkę. Jest taki mały otworek w tylnej ścianie lodówki. Tez tak miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 09:07 Ja mam taką szóstkę do butelek z bardzo wąskim gumowym końcem do czyszczenia zakamarków i tym przepycham regularnie odpływ. Ten dzyndzol który jest w standardzie lodówki nie robił nic i woda się gromadziła. Jak porządnie przepchałam i regularnie czyściłam gumowa końcówka od szczotki, wszystko się pięknie odetkalo i żadna woda już nie stoi. Ale potrzeba czegoś grubszego niż to co dają z lodówką. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 09:09 Masz aparat bezdotykowy do mierzenia temperatury? Sprawdź ile masz stopni w lodówce. Może freon się ulatnia i w lodówce wzrosła temperatura. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 11:10 freon? to jakaś zabytkowa la lodówka chyba Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 09:13 U mnie gdy się gromadziła woda, to oznaczało, że czas na rozmrażanie. Ale ja miałam połączoną lodówkę z zamrażarką i ta rurka od odpływu wilgoci gdzieś głębiej była zamarznięta. Po rozmrożeniu zamrażarki problem znikał. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 09:16 U mnie oznaczało to, że czas na wymianę lodówki, jak przyjechała ekipa, żeby ją zabrać to w domu była powódź, okazało się, że woda w lodówce to tylko wierzchołek góry lodowej Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 09:57 Woda spływa po tylnej ścianie,wycieram ręcznikiem papierowym i w miarę szybko to robię,ja mam lodówkę 15 letnią😔😔😔 Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 11:13 Moja poległa po 12-13 latach Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 11:16 W jednym mieszkaniu, które wynajmuję lodówka ma ponad 20 lat i podobno działa świetnie nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 09:59 Nieszczelne drzwi (uszczelki) lub zatkany ten otwór na dole, gdzie spływa woda skraplająca się na tylnej ścianie. Odmroź lodówkę, też może pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
jana111 Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 10:12 Samsung No Frost? Jeśli tak, to trzeba sprawdzić czy działa grzałka, a jak działa, to czy taka blaszka przy grzałce jest prawidłowo założona i jest w stanie rozpuszczać lód na wejściu do lejka. U nas było to nieprawidłowo zmontowane, stąd woda. Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 11:15 wolny.dzien napisała: > wewnątrz lodówki, pod tymi pojemnikami na owoce i warzywa? Co może być nie tak? Ta woda zbiera Ci się na szybie/półce oddzielającej pojemnik na warzywa od reszty półek? Jeżeli tak, to tak jak pisałam owoce i warzywa musisz pakować w woreczki. No i jeszcze może być tak, że w tych pojemnikach masz za dużo warzyw czy owoców. U mnie też tak było jak miałam Amicę. Kolega mi powiedział, żeby właśnie pakować warzywa w woreczki i od tej pory tak już nie było. Po prostu warzywa i owoce "oddają" dużo wody. Od kilku lat mam Samsunga i tak nie ma, bo warzywa pakuję w woreczki, i to woreczki w środki są mokre, jak dłużej to leży w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 11:17 [i]s12345s napisała: > wolny.dzien napisała: > > > wewnątrz lodówki, pod tymi pojemnikami na owoce i warzywa? Co może być nie tak? Sorry, dopiero teraz dobrze doczytałam, że to pod pojemnikami, a nie nad. Odpowiedz Link Zgłoś
buka-123 Re: Lodówka - dlaczego gromadzi mi się woda, 03.11.22, 11:16 Za mała temperatura w lodówce w stosunku do częstości otwierania. Problem nasila się latem. Spróbuj podkręcić temperaturę i goń użytkowników żeby przepisu na obiad szukali przy zamkniętych drzwiach lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś