czerwonylucjan 04.11.22, 11:26 Jak to jest, ze biore retard 150mg i nie czuje w ogole dzialania a jak wezne 50gm to jestem na haju 2 dni niemalze 馃檮, wtf? Odpowiedz Link Zg艂o艣 Obserwuj w膮tek Podgl膮d Opublikuj
czerwonylucjan Re: Poltram retard 150mg 04.11.22, 11:26 A jak wezme tramadol 50mg* Odpowiedz Link Zg艂o艣
joasia33 Re: Poltram retard 150mg 04.11.22, 12:08 Gdy偶 poniewa偶 Poltram to kombinacja tramalu z paracetamolem. Mo偶e s艂absza przez to. Moim zdaniem najlepszy jest Tramal Retard. Odpowiedz Link Zg艂o艣
czerwonylucjan Re: Poltram retard 150mg 04.11.22, 12:23 Nie zawiera paracetamolu. Odpowiedz Link Zg艂o艣
joasia33 Re: Poltram retard 150mg 09.11.22, 12:45 Racja, pomyli艂o mi si臋 z Poltram Combo. Odpowiedz Link Zg艂o艣
snakelilith Re: Poltram retard 150mg 04.11.22, 12:26 Nie. To nie jest s艂absze, tylko dzia艂anie tabletek retard polega na wolnym uwalnianiu substancji czynnej i u wiele kobiet to nie dzia艂a. To ma co艣 wsp贸lnego z utrudnionym wch艂anianiem w jelitach i brakiem uzyskania pewnego minimalnego poziomu. U mnie jest tak samo. Przy pewnym 艣rodku przeciwb贸lowym z tej kategorii w formie retard nie mia艂am 偶adnej ulgi nawet przy dawce 100mg. Nic, jakby go nie wzi臋艂a. Przy tym samym 艣rodku w formie kropli dzia艂aj膮cych natychmiast ju偶 przy dawce 30mg, mia艂am zadowalaj膮ce dzia艂anie przeciwb贸lowe przez wiele godzin, a zwykle zaczyna si臋 nawet od 50mg, czego ja ani razu nie potrzebowa艂am. Dzia艂anie retard mo偶na cz臋艣ciowo znie艣膰 gdy tabletk臋 si臋 dobrze pokruszy, ale nie polecam robi膰 tego z wy偶szymi dozami, bo efekt mo偶e by膰 nieprzewidziany i mo偶na si臋 niech膮cy na膰pa膰. Odpowiedz Link Zg艂o艣
joasia33 Re: Poltram retard 150mg 09.11.22, 12:48 A widzisz, ja z kolei wol臋 retard, bo jak wezm臋 100, to dzia艂a i ze dwa dni, dzi臋ki czemu mog臋 rzadziej bra膰. Mo偶e to te偶 zale偶y od rodzaju b贸lu. Generalnie wola艂am Bunondol, ale to ju偶 fest mocny lek i ju偶 tak nie potrzebuj臋. Cho膰 przyznam, 偶e fantastycznie si臋 po nim spa艂o. Odpowiedz Link Zg艂o艣
snakelilith Re: Poltram retard 150mg 09.11.22, 12:50 No i ten retard tak ma w艂a艣nie z za艂o偶enia ,dzia艂a膰, ale niestety tak nie jest u wszystkich. Odpowiedz Link Zg艂o艣