mama-ola Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:22 Że Smaszczową by mi się kojarzył. (Jak dziś wszystko). Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:34 Ten za dużo by mi miejsca na blacie zajął, a ja mam i tak wiecznie czymś zastawione, sztućce na wierzchu trzymam i miskę na różne "smieci'' i czajnik i toni sramto Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:41 a listwa z magnesami? tylko solidne magnesy musza byc, nie bedzie nic blatu zagracac Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:45 A ją trzeba przywiercic, czy jak to się mocuje, nie mogę trwałego śladu na kaflach zostawić, jak to przykleję, to ciężko będzie usunąć bezsladowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:50 jeszcze jest opcja zostawienia przykreconej tasme dwustronna daje sie bezsladowo wyczyscic ale czy tasma utrzyma listwe i noze to pojecia nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:36 Są takie specjalne taśmy do przyklejania większych ciężarów. Ostatnio jak szukałam mocnych haczyków do przyklejenia, to widziałam taśmę, która ma utrzymywać ciężar do 25 kg. Zależy ile szmytka ma noży 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:48 Szmytka nie ma 25 kg noży ani nawet 21 sztuk, ale nie ma też zaufania do wytrzymałości taśmy 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wybierzcie za mnie 09.11.22, 01:19 25 kg nozy to super tytul na jakis Netflix horror - olej stojak na noze, pisz screenplay! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:21 Ja bym wzięła drugi, bo pierwszy mam od 10 lat i mi się znudził i obrzydł. Drugi jaśniej wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:40 Coś napisałam ale mi zjadło. Myślisz, że.ktory wiecej pomieści noży? Dokupiłam gerlachy na wyprzedaży w Rossmannie i chce wszystkie swoje noże w 1 miejscu mieć. Musi być pojemny blok Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 22:16 Mój (lewy) jest pojemny, bo ma 10 miejsc na noże różnej wielkości, szerszą dziurę na nożyczki kuchenne i wąską na ostrzynkę (coś w rodzaju metalowego grubego pręta z rączką). Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 09.11.22, 07:04 Mam ten pilnik, ale trzymam w szUfladzie Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:23 Nie widzę za dokładnie co te noże trzyma. W tym wąskim chyba są jakieś „przegródki” na noże? Czy tylko mnie się wydaje. Dla mnie praktyczniejszy jest ten z plastikowymi pręcikami, w który można wetknąć noże jak się chce i napakować ich ile wlezie. Mam właśnie blok tego typu i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:33 No tam są właśnie te gumowo plastikowe patyczki, że możesz wepchnąć nóż jak chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:09 No to wybrałabym ten z patyczkami Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:32 U mnie na telefonie mam zdjęcie wielkości znaczka pocztowego i nie widzę 🙃. W takim razie wybrałabym ten wąski, bo taki pochyły miałam wcześniej. Poza tym wydaje mi się, że wygodniej wkładać/wyjmować noże z wąskiego bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:46 Eee, u mnie też kijowe to zdjęcie. Przedtem miałam kiedys pochyły drewniany, teraz bardziej mnie kusi ten prostokatny wlasnie, ale może mieć wady, których nie przewidziałam, więc lepiej przeprowadzić konsultacje społeczne 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:29 Świetny 😨 Tylko sporo miejsca zajmuje, trzeba mieć dużą kuchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:32 Ale chciałabym żeby miał w środku te takie gumowo plastikowe włosie a nie samo drewno. Poszukaj takiego łba z fryzurą afro może 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:48 Tak i czran skora moze jeszcze? To by ci te co maja mezow z taka fryzura ze skory obdarly.. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:53 Ja wolę blondynów chyba. Mój mąż jest łysy, a na cudzych mężów mogę chyba mieć wyjebane. A na ematce i tak jestem czarnym charakterem, to co mi tam jedno przewinienie w te, czy wewte? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Wybierzcie za mnie 09.11.22, 06:17 No zwlasza ze wasz Krol powiedzial ze w Polsce rzadza kobety i do tego pijane kobiety. A ze ematka jest dosc dobra reprezentacja populacji kobiet to jest jak jest. Dobrze ze sa tu tez te z zagranicy i ratuja sytuacje Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:38 A ja już miałam myśl, że chętnie taki, tylko twarz mojego męża 😆 ale on jest łysy, więc odpada afro albo irokez z tych badylów, w które pcha się nóż, a mnie na badylkach zalezy Odpowiedz Link Zgłoś
aglibaba Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:04 Ucharakteryzuj na znienawidzoną przez ciebie forumkę. Może ci ulży. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:08 Nie ma takiej. Nie pochlebiaj sobie, ale jak ci zależy, to możesz wysłać swoje zdjęcie. Jak nie jesteś przesadnie szpetna, może twój łeb stać na blacie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:54 Ketchupem trzeba by było trochę umazać Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:53 Okropieństwo po co jakieś durnostojki na zewnątrz jak możesz te noże trzymać w szufladzie Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:59 Nie mogę. Bo mam 1 szufladę tylko u góry i jest przeznaczona na śmieci. Różne przydasie, korkociąg, praska do czosnku, świeczki, pokrywki, ściereczki i tego typu sprawy. I ta szuflada jest w miejscu nieporęcznym, by noże tam mieć. Chcę blok. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 20:57 Mam pochyły i jest ok, ale do tego drugiego chyba się więcej zmieści. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:02 Właśnie pojemny potrzebuję, bo byłam w Rossmannie i dokupiłam noży. Mam teraz dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:05 Róznica to ilość miejsca pomiędzy górna szafka a blatem. Zmieniłam na wkładany bokiem bo trzonki długich noży haczyly o szafkę Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:06 Mam szafki wysoko. Mąż przywiesił pod siebie a jest między nami duża różnica wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:12 Pod szafka jest zaślepka od lamp i mam 46 cm odległości, za mało na swobodne wyciąganie noży Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:51 Idę zmierzyc, bo to cenna uwaga. Wyszło między blatem a górnymi szafkami 66 cm, no nawet niech 65 będzie, to chyba dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:10 Teraz mam taki: kuker.pl/bloki-na-noze-zwieger-inversion?gclid=Cj0KCQiAmaibBhCAARIsAKUlaKQMIP6NvCZ1SrkK8XLvdaONah_QMw0ZKmbP9GSmKp4oIixpkslv35kaAmYcEALw_wcB Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:13 Ciekawy, ale dla mnie za drogi i chcę taki, gdzie nozenpcha się w badyle z tworzywa, a nie w drewno. Takie badyle jak tu na zdjeciu Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:17 W tym pchaniem to nie do końca, za dużo ich nie włożysz, chyba że wyciągniesz trochę wkładu Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:19 One są luźno dosyć, z tego co obserwuje po ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:26 Wciskając dużo noży będzie ciasno, u mnie do okrągłego wchodziły z trudem Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:39 Okrągły jest moim zdaniem mniej pojemny. Mam blok kwadratowy, z tymi patyczkami właśnie, 10x10 cm i aktualnie mam w nim 21 noży. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:45 😮 No 21 to nie mam, ale to cenna wskazówka dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 22:16 21 mieści mi się w bloku, ale ja mam fioła na punkcie noży i patelni😁 Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:13 dla mnie drugi, bo mniej oklepany, pochyłe są w użyciu od paleozoiku Odpowiedz Link Zgłoś
odnawialna Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:15 Pierwszy. Pod kątem jest, więc łatwiej się te noże umiesza. I nie wiem, czy drugi tak samo, ale ten pierwszy widzę, że nie ma dedykowanych otworów, tylko te patyczki w środku, a to jest genialny patent. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 21:18 Obydwa patyczki. Tylko czy w 2 więcej nie wlezie. W tym roku w końcu się zawzięłam i kupiłam dużo porządnych, mam nadzieję, noży. Stare wywalam, nowe chcę trzymać w bloku z tych badylkow wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Wybierzcie za mnie 08.11.22, 22:10 A jaką wysokość ma ten drugi i jaką długość ma twój najdłuższy nóż? Bo może się okazać, że jak postawisz to na blacie pod szafkami, to z drugiego będzie się źle wyjmować. Ja wybrałabym pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś