mariola233 12.11.22, 17:15 Witam, który bar mleczny polecacie w Warszawie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lea_233 Re: Bar mleczny w Warszawie 12.11.22, 17:34 hmm, Warszawa dość duza jest ma 512 km2. Zawęzisz jakoś obszar zainteresowania? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Bar mleczny w Warszawie 12.11.22, 17:44 Prasowy na Marszalkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Bar mleczny w Warszawie 12.11.22, 20:41 Popieram. Smacznie i z klimatem Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Bar mleczny w Warszawie 12.11.22, 18:24 Takich autentycznych z prlu zostało już niewiele. Bambino polecam, bywamy tam. Jak chcesz poczuć dawny klimat, to Rusałka albo Ząbkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Bar mleczny w Warszawie 12.11.22, 21:42 Masz na myśli Karalucha? Dawno go nie ma, a zresztą to Krakowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Bar mleczny w Warszawie 12.11.22, 21:46 Zapewne miała na myśli bar na Nowym Świecie Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Bar mleczny w Warszawie 12.11.22, 22:23 Familijny. To be honest, nie ma (juz) zadnego dobrego baru mlecznego w Warszawie, w Krakowie, Gdansku, Zakopanem, Wroclawiu ... i kilkunastu innych miejscach w PL, gdzie probowalam & mialam nadzieje Ale ja mam wybitnie wygorowane oczekiwania, bo chce zeby bylo jak bylo a tak byc nie moze Ergo, do ktoregokolwiek nie pojdziesz, jakis ersatz "true" baru mlecznego powinien Ci sie trafic Good luck! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Bar mleczny w Warszawie 12.11.22, 22:32 A byłaś w Familijnym? Ja byłam przed pandemia, nie wiem czy się utrzymał. Imho jedyną róznica miedzy kiedyś a teraz jest mięso w ofercie p.s. mam nadzieję, ze się nie nabrałas na setki fake'wych barów mlecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Bar mleczny w Warszawie 12.11.22, 22:57 Bylam tej jesieni. Well "bylam" to za duzo powiedziane - weszlam, popatrzylam, powachalam powietrze przeczytalam menu ... wyszlam Not for me anymore - upewnilam sie po raz kolejny. Tak to jest jak czlowiek cos kocha a potem mija czas - to se ne vrati Juz sie z tym pogodzilam - trzeba z zywymi naprzod isc i te rzeczy No worries, nie rzuce sie do Wisly ani do Jeziora Ontario z rozpaczy po minionych barach mlecznych Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Bar mleczny w Warszawie 12.11.22, 23:02 Nie mogę się zgodzić, Bambino nie zmienił się ani o jotę od czasów mojego dzieciństwa, ich rozciapane, slodkie i utopione w maśle leniwe były i są najlepszym remedium na ciężki dzień. Rusałkę też trudno nazwać erzacem, podejrzewam, ze na jarskie dania wpada do nich ta sama klinetela, co 50 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Bar mleczny w Warszawie 12.11.22, 23:06 Ja niestety nie mogę porównywać tego samego baru, bo "mój" z dzieciństwa już nie istnieje, ale Familijny na Nowym Świecie praktycznie nie różni(ł) się od tamtego (poza wzbogaconym o mieso i ryby menu). I pamiętam jak tam weszłam to poczułam się jak w tamtych latach. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Bar mleczny w Warszawie 13.11.22, 01:57 Oh, no ... ani Bambino, ani Rusalka, ani Familijny nie sa takie jak w 1982 roku kiedy to dla mnie sie w nich chas zatrzymal Definitely not. Podstawowa roznica to zapach. Nie tylko samej kuchni/potraw ale przede wszystkim klienteli! To samo dotyczy barow mlecznych w innych miastach ... BTW, moj najukochanszy (NAJ & NAJ!) bar mleczny Nadwislanski na rogu Tamki & Dobrej tez juz nie istnieje od wielu, wielu lat i nawet nie mam zadnego jego zdjecia Jak zyc? Tragic Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Bar mleczny w Warszawie 13.11.22, 11:10 Trochę nie w temacie wątku, bo warszawskich nie znam, ale w Krakowie na Daszyńskiego albo róg Dietla i Starowislnej, jest identycznie jak wiele lat temu. Klientela, zapachy, jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Bar mleczny w Warszawie 13.11.22, 12:26 Bar na Stągiewnej w Gdańsku jest ok, chyba 100 lat nie byłaś skoro tak piszesz 😝 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Bar mleczny w Warszawie 13.11.22, 02:33 Kiedyś to były baaaary... S. Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: Bar mleczny w Warszawie 12.11.22, 22:31 Gdański, ulica bodajże Andersa Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Bar mleczny w Warszawie 13.11.22, 09:50 Bar na Ząbkowskiej to bar mojego dzieciństwa (,a mam 68 lat,)nie wiem jak teraz ale kiedyś bywało tam ,,nieciekawe zapachowo,, towarzystwo 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Bar mleczny w Warszawie 13.11.22, 10:06 W Ząbkowskim czas się zatrzymał. To jest serio bar dla koneserów. Z ciekawostek- kilka lat temu w Bambino przy stoliku obok mnie siedziała Domika Kulczyk z ówczesnym mężem Lubomirskim. Też są amatorami kopytek z grzybowym ewidentnie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Bar mleczny w Warszawie 13.11.22, 11:52 ajaksiowa napisała: > Bar na Ząbkowskiej to bar mojego dzieciństwa (,a mam 68 lat,)nie wiem jak tera > z ale kiedyś bywało tam ,,nieciekawe zapachowo,, towarzystwo 🙂 > Ostatnio spotkałam tam dwie przemiłe turystki z Gdańska, rozmawiałyśmy o ciekawostkach turystycznych Pragi itp. Były pod wrażeniem, jak szybko, sprawnie i nie przebierając w środkach stylistycznych kierowniczka przepędziła lokalnego zalkoholizowanego pana woniejącego, który wszedł i zastygł nad jedzącymi dwa stoliki dalej. Pan był zapewne doskonale znany obsłudze. Odpowiedz Link Zgłoś
takaprawda5438 Re: Bar mleczny w Warszawie 13.11.22, 10:08 polecam bar mleczny "Sady" , sady żoliborskie zjesz tam kotleta ze świniny , schabowego ze świniny i leniwe . pl-pl.facebook.com/rafal.betlej.betlejewski/ Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Bar mleczny w Warszawie 13.11.22, 10:10 Bar Marymont na ..... Marymonckiej. Tam też czas się zatrzymał. Love It. Odpowiedz Link Zgłoś
migafka357 Re: Bar mleczny w Warszawie 13.11.22, 10:21 Rusałka na Floriańskiej (naprzeciwko ZOO) i wspomniany już wyżej Gdański. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bar mleczny w Warszawie 13.11.22, 11:59 Bar mleczny na Kruczej przy Hożej. Nie pamiętam jak się nazywa, ale IMHO jest to najlepszy bar w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
aanula81 Re: Bar mleczny w Warszawie 13.11.22, 12:07 To właśnie Bambino ! Jest świetny Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Bar mleczny w Warszawie 13.11.22, 12:42 To chyba prawda, bo wprawdzie nie byłam, ale słyszałam o nim z niejednych ust Odpowiedz Link Zgłoś